Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mūzikas nodaļa

Flautu kvintetam konkursā “Pūš pa deviņ’ 2023” – 2.vieta!

12.04.2023

whatsapp-image-2023-04-12-at-17-05-15.jpgFlautu kvintetam konkursā “Pūš pa deviņ’ 2023” – 2.vieta!

12.aprīlī Talsos notika XIII Kurzemes un Zemgales Mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansambļu konkurss “Pūš pa deviņ’ 2023”.

Talsu Tautas namā pulcējās dažāda sastāva ansambļi no Ventspils, Talsu, Valdemārpils, Grobiņas, Tukuma, Engures, Kuldīgas, Auces mūzikas skolām. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja flautu kvintets ar L.Garūtas “Šūpļadziesmu” un latviešu tautas dziesmu R.Paula apdarē, A.Asarīša pārlikumā “Rikšiem bērīt’ es palaidu”.

Prieks par ansambļa sniegumu un iegūto 2.vietu.

Paldies Agnei Grīgai, Beatrisei Mežancei, Linitai Vanagai, Līgai Kalniņai, Esterei Marcinkevičai un skolotājai Ērikai Grīvai par skanīgo kopdarbu un sasniegumiem!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Panākumi Starptautiskajā konkursā Limbažos

27.03.2023

whatsapp-image-2023-03-21-at-08-58-16-1.jpg9.03.2023. uz Limbažiem devās Kandavas Mākslas un mūzikas skolas akordeona spēles audzēkne Tīna Brīvniece, lai piedalītos IV Starptautiskajā profesionālo un profesionālās ievirzes mūzikas skolu akordeona spēles audzēkņu – solistu konkursā, kurā ieguva godalgoto 1. vietu.  Paldies skolotājai Dzintrai Lindei par ieguldīto darbu!

Lapojamies ar audzēknes Tīnas Brīvnieces panākumiem!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Jauno izpildītāju konkurss "Nāc sadziedāt"

07.03.2023

whatsapp-image-2023-03-06-at-11-35-49.jpg2023. gada 4.martā Rīgas Stradiņa universitātes aulā norisinājās Jauno izpildītāju konkurss “Nāc sadziedāt”. Tajā piedalījās solisti un popgrupas no visas Latvijas. Konkursā katrs dalībnieks izpildīja vienu dziesmu. Konkursu vērtēja žūrija – Sonora Vaice, Aivars Hermanis, Andrejs Osokins, Reinis Sējāns un Mārcis Judzis. Konkursā šogad pirmo reizi piedalījās mūsu skolas popgrupa "Taustiņi". Meitenes dziedāja Artas Jēkabsones dziesmu “Kamēr dziesma būs” un ieguva 2.pakāpes apliecinājumu.

Paldies audzēknēm un skolotājai Andrai Vilkaušai par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Panākumi konkursā "No baroka līdz rokam"

22.02.2023

whatsapp-image-2023-02-23-at-11-07-16.jpg

21.02. 2023. Kuldīgā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo ansambļu un popgrupu festivāls – konkurss “No baroka līdz rokam” Kurzemē. Dalībai šajā konkursā, pēc iesūtīto video izvērtēšanas, tika izvirzīta arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa Taustiņi. Popgrupas meitenes konkursā piedalījās vecākajā grupā, kas prasīja sagatavot 5 dziesmas, no kurām 2 tika izlozētas konkursa dienā. Satraukums bija liels, tomēr prieks par iespēju uzstāties bija vēl lielāks. Meitenes konkursā dziedāja – Artas Jēkabsones dziesmu “Kamēr dziesma būs” un Zigmara Liepiņa dziesmu “Atmiņu nams”.

Konkursā “No baroka līdz rokam” Kurzemes reģionā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupai “TAUSTIŅI”  1.pakāpe.

Paldies meitenēm Laurai Antonei, Agnesei Auniņai, Katei Ābelei, Esterei Marcinkevičai, Beatrisei Vilkaušai un skolotājai Andrai Vilkaušai par augstajiem sasniegumiem!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Solfedžo konkurss "Intervāla rotaļas"

23.02.2023

whatsapp-image-2023-02-23-at-11-41-16.jpg22.02.2023. Engures Mūzikas un mākslas skolā notika solfedžo konkurss, kura tēma šoreiz bija – intervāli. Konkursā piedalījās Ziemeļkurzemes mūzikas skolu vecāko klašu audzēkņi. Mūsu skolas komandu veidoja jautrie un atraktīvie “Kandavas pirāti” – Fridrihs Šteinkopfs, Kate Ābele, Feita Marta Peremeža, Linita Vanaga un Sabīne Truhņēviča. Konkursā audzēkņi pildīja daudzveidīgus uzdevumus un parādīja savas zināšanas mūzikas teorijas jautājumos. Konkursa noslēgumā kopā ar Bauskas Mūzikas un mākslas skolas mūzikas teorijas un ritmikas pedagogu Ievu Ūdri notika praktiska darbošanās alternatīvā intervālu apguves metodikā. Konkurss noritēja interesanti, jautri un aktīvi. Paldies Engures Mūzikas un mākslas skolas skolotājai Arnitai Freinātei par konkursa organizēšanu! Paldies par brīnišķīgo uzņemšanu! Paldies pārējām komandām par iespēju būt kopā! Paldies mūsu komandai par dzirksteļojošo noskaņu konkursā, kā arī liels paldies skolotājai Andrai Vilkaušai!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Valsts konkurss Stīgu instrumentu spēlē

01.02.2023

Valsts konkurss Stīgu instrumentu spēlē

1.februārī Ventspils Mūzikas vidusskolā norisinājās Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītības programmas Stīgu instrumentu spēle – Vijoles (alta, čella, kontrabasa) spēle, konkursa II kārtā. No Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Valsts konkursa II kārtā piedalījās Vendija Graudēvica (vijoles spēles 2.klase) un Enija Baumane (vijoles spēles 3. klase). Abas audzēknes, satraukuma pilnas guva jaunu skatuves pieredzi, spēlējot tik lielai publikai. Abas audzēknes saņēma žūrijas PATEICĪBU par piedalīšanos.

Paldies audzēkņu vecākiem par audzēkņu atbalstīšanu, pedagogam Ingai Rubenei par audzēkņu sagatavošanu konkursam un koncertmeistarei Evitai Ernštreitei par ieguldīto darbu muzikālajā pavadījumā!

"No Baroka līdz rokam"

27.01.2023

whatsapp-image-2023-01-27-at-15-24-56-2.jpg26.01. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa Taustiņi piedalījās Tukuma novada Izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivālā – konkursā “No baroka līdz rokam”, iegūstot augstākās pakāpes diplomu. Meitenes dziedāja Artas Jēkabsones dziesmu “Kamēr dziesma būs” un latviešu tautasdziesmu ”Laivinieka meita biju”.

Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par audzēkņu sagatavošanu konkursam!

Lasīt visu ziņu galerija (3)