Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Pasākumi

Kandavā aizvadīts 8. Kurzemes orķestru festivāls

21.04.2018 18:00 kur : Kandavas kultūras nams

img_2498.jpg21.aprīlī Kandavas kultūras namam no skaņu pārpilnības bija ko turēt, jo šeit notika astotais Kurzemes mūzikas skolu orķestru festivāls, kas kopā pulcēja aptuveni 190 jauno mūziķu no dažādām Latvijas malām.

 Festivālā piedalījās mūzikas skolu kamerorķestri no Mārupes, Kuldīgas, Siguldas, Priekules un Ziemeļkurzemes kamerorķestris. Vēl piedalījās simfoniskie orķestri no Madonas un Ķekavas mūzikas skolām, kā arī stīgu instrumentu spēles audzēkņi no Tukuma un Kandavas mūzikas skolas. Koporķestra diriģents un pasākuma koordinators bija Madonas mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bergs. 

  Kā atzina Kandavas Mākslas un mūzikas skolas vijoles spēles pasniedzēja Inga Rubene, kuras audzēkņi piedalījās festivālā, tik daudz mūziķu uz Kandavas kultūras nama skatuves un arī skatītāju zālē vienuviet, vēl nebija nekad redzēti.  “Tā bija lieliska pieredze, klausīties tik daudzu orķestru skanējumā, jo mūsu mūzikas skolā diemžēl orķestra nav. Tas audzēkņiem bija kā jauns stimuls mācīties un pilnveidot savas prasmes." 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

KONCERTS Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Zīļuks"

18.04.2018

Jauktais instrumentālais anasamblis
Jauktais instrumentālais anasamblis


18.aprīlī 2018. Kandavas MMS  Mūzikas nodaļas audzēkņi  sniedza koncertu pašiem
      mazākajiem kandavniekiem  PII "Zīļukā". 

Koncertā  piedalījās  klavieru,  akordeona, vijoles, flautas, trompetes un blokflautas spēlētāji.

Audzēkņi savu muzikālo priekšnesumu sniedza  gan solo izpildījumā, gan dažādu
     instrumentu sastāvu ansambļos.

Koncertu sagatavoja pedagogi - Dzintra Linde, Inga Rubene, Inese Balode, Ruta Zalamane,
     Gints Birkenšteins un Andra Vilkauša.

Paldies mūsu jaukajai koncertmeistarītei Evitai Ernštreitei!  

Būsim gandarīti, ja kāds no PII „Zīļuka” bērniem vēlēsies mācīties Kandavas MMS.  

Uz tikšanos 2018./19.mācību  gadā!

 

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Starptautiskais vokālistu konkurss " TONIS-PUSTONIS"

14.04.2018

1.jpg

14.aprīlī Tukuma kultūras namā norisinājās Latvijas simtgadei veltītais Starptautiskais vokālais konkurss "Tonis-pustonis"2018. Tajā piedalījās un 3.pakāpes laureāta diplomu ieguva Kandavas MMS skolas popgrupa "Taustiņi".

 Konkursu organizēja un jaukas dāvaniņas dalībniekiem sarūpēja biedrība "Dziesmu vācelīte". 

Lasīt visu ziņu galerija (3)

" Rojas ritmi 2018"

14.04.2018

1.jpg

IV Vieglās un džeza mūzikas ansambļu konkurss „ Rojas ritmi 2018”

14.aprīlī uz konkursu Rojā devās Kandavas MMS jauktais ansamblis ped.Dz.Lindes vadībā.

Atkarībā no ansambļa sastāva- viendabīgie ansambļi (dueti; trio; kvarteti; kvinteti) vai jauktie ansambļi- konkursa dalībnieki startēja  trīs kategorijās (A, B, C).

Žūrija 4 cilvēku sastāvā: Rūta Dūduma (dziedātāja); Jānis Ansons (klarnetists); Rihards Plešanovs (pianists); Kaspars Gulbis (akordeonists) Kandavas MMS  ansambli 18 jaukto ansambļu konkurencē novērtēja ar 3.pakāpes diplomu! APSVEICAM!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Ziemeļkurzemes reģiona MS akordeona klašu audzēkņu festivāls " Akordeona skaņās"

09.03.2018 kur : Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola

1.jpg



Ziemeļkurzemes  reģiona Mūzikas skolu akordeona klašu audzēkņu festivālu „ AKORDEONA SKAŅĀS” šogad organizēja E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skola.

Festivālā piedalījās: Kandavas MMS, Valdemārpils MMS, Talsu MS, Rojas MMS, Ventspils MS, Kuldīgas MS akordeonisti un pedagogi.

 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Starptautiskais pūšaminstrumentu konkurss

06.03.2018 - 07.03.2018
images.jpg

2018.gada 6.un 7. martā Saldus Mūzikas un mākslas skolā notika XIII Kurzemes un Žemaitijas reģiona (Lietuva) mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļu audzēkņu konkurss, kurā piedalījās divi mūsu skolas audzēkņi: Aleksa Katrīna Dobkeviča – 3.saksofona spēles klase- Koka pūšaminstrumentu I grupā (18 dalībnieku konkurencē). Ped.Līva Birkenšteina; Koncertmeistare Evita Ernštreite . Pavisam konkursā piedalījās 26 saksofona sp.audzēkņi.
Kārlis Vilkaušs – 3.trompetes spēles klase – metāla pūšaminstrumentu I grupā (18 dalībnieku konkurencē). Ped.Gints Birkenšteins; Koncertmeistare Andra Vilkauša .Pavisam konkursā piedalījās 31 trompetes sp.audzēkņi.
Dalībnieki startēja 3 grupās, sākot no 1.- 7.klasei visās specialitātēs: flautas, saksofoni, klarnetes, mežragi, trompete, tromboni, eifoniji, tubas, sitaminstrumenti.                                                                                                                                                                                                             SVEICAM  Kandavas MMS skolas audzēkņus: A. K.Dobkeviču un K.Vilkaušu ar iegūto 3.vietu Starptautiskajā konkursā!
    PALDIES pedagogiem par ieguldīto darbu!





Lasīt visu ziņu galerija (8)

Festivāls " Notici sev"

02.03.2018 kur : Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola

2.jpg2.martā Kuldīgas MS notika Kurzemes reģiona mūzikas skolu vispārējo klavieru un klavieru/vokālā mūzika/ klašu audzēkņu festivāls „ NOTICI SEV”.

Festivāls notiek katru mācību gadu ar noteiktu tēmu, kas tiek atklāta ar katra audzēkņa diviem atskaņotiem skaņdarbiem.

Šoreiz festivāla tēma bija „ DZIMŠANAS DIENAS SVINĪBAS” , jo festivālam „ Notici sev”  10 gadu jubileja!

Festivālā piedalījās 33 audzēkņi / no Kuldīgas, Liepājas, Grobiņas, Ventspils, Saldus, Tukuma, Talsiem, Sabiles, Kandavas, Mērsraga, Piltenes, Nīgrandes mūzikas skolām/,kam klavierspēles apguve ir papildus mācību priekšmets  izvēlētajai specialitātei.

Kandavas MMS skolu pārstāvēja BEĀTE BETA MAKOVSKA /7.vijoles kl., ped.D.Zariņa/.

 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Akordeonistu festivāls „ Lai skan akordeons” Tukuma MS.

28.02.2018 kur : Tukuma mūzikas skola

Audzēkņi un pedagogi
Audzēkņi un pedagogi


28.februārī ikgadējā tikšanās Tukumā, kur koncertā skanēja Kandavas MMS, Tukuma MS un Tukuma 2.pamatskolas jauno akordeonistu izpildītie skaņdarbi.

Neviltoti apsveikuma, uzmundrinājuma vārdi izskanēja no Tukuma MS direktores Ligitas Zemnieces un skolotājas D.Akmanes-Moricas-Okmanes.

Prieks  par audzēkņu vecāku atbalstu, kuri atrada laiku atbraukt līdzi saviem bērniem.

Nākošā tikšanās reize būs pie mums Kandavā!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Satikšanās ziemā"

23.01.2018 - 28.02.2018 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_4289.jpgIr pagājis gads un atkal Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde ar ziemai veltītu tematiku aicina uz satikšanos savus skatītājus! Ekspozīcijā aplūkojami zīmējumi, gleznojumi, keramika, apgleznoti šķīvji, papīra plastika, tekstildarbi un darinājumi no koka. 

30.janvārī Mākslas galerijā novada muzejā varēja tikties ar izstādes “Satikšanās ziemā” darbu autoriem un pedagogiem. Muzeja vadītāja Sarma Anģēna bija pārcilājusi atmiņā visu septiņu gadu izstāžu tematiku. Tik tiešām, jau no 2011. gada divas reizes gadā muzeja kolektīvs priecājas uzņemt savās telpās Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstādes. Un viena no tikšanās reizēm vienmēr ir ziemā. Cik dažādas ziemas versijas tikai nav apspēlētas nosaukumos- ziemas brīnumi, ziemas noskaņa, gaidām sniegu, ziemas raksti, rūķu stāsti, ziemas dārzs un šogad- satikšanās ziemā.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

I Starptautiskā akordeona mūzikas izpildītāju solistu un kolektīvās muzicēšanas konkurss KOKNESĒ

24.02.2018
Jauktais ansamblis /vad.dz.Linde/.
Jauktais ansamblis /vad.dz.Linde/.

24.februārī notika Kokneses mūzikas skolas organizētais un Kokneses novada  domes atbalstītais I Starptautiskā akordeona mūzikas izpildītāju solistu un kolektīvās muzicēšanas konkurss.

Atsaucība bija necerēti liela, pāri par 100 dalībniekiem, pārsvarā no Latvijas MS (Rēzeknes, Ulbrokas, Jēkabpils, Ludzas, Rīgas, Liepājas, u.c.) un Lietuvas MS (Klaipēdas, Kauņas, Viļņas, Palangas,u.c.)

Konkursā piedalījās akordeonisti solisti četrās vecuma grupās. Kandavas MMS pārstāvēja 3.klases akordeoniste Maria Mārīte Hesa /ped.Dz.Linde/.

V grupā startēja  kolektīvās muzicēšanas viendabīgie un jaukti ansambļi no duetiem līdz orķestriem. No mūsu skolas šajā grupā piedalījās Jauktais ansamblis /ped.Dz.Linde/.

 

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kurzemes reģiona Mūzikas skolu pianistu konkurss " No prelūdijas līdz..."

22.02.2018 kur : Mākslu izglītības kompetences centrs “Ventspils Mūzikas vidusskola”

 3.jpg22.februārī Ventspils Mūzikas vidusskolas zālē norisinājās Kurzemes reģiona Mūzikas skolu pianistu konkurss „ No prelūdijas līdz... ” 

Šāds pianistu konkurss notiek katru mācību gadu, lai pilnveidotu audzēkņu klavierspēles iemaņas un solo muzicēšanas prasmes un attīstītu audzēkņu uzstāšanās pieredzi.

Konkursā audzēkņi dalījās  četrās vecuma grupās un katrs  atskaņoja trīs skaņdarbus. Šogad konkurss veltīts Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai un  programmā obligāti bija jāiekļauj viens latviešu komponista skaņdarbs. 

 Kandavas MMS konkursā pārstāvēja trīs audzēkņi:

  • Melita Leitlande – 4. klase /ped.A.Vilkauša/
  • Amanda Bērziņa – 3.klase /ped.Dz.Linde/
  • Roberts Barkāns – 4.klase /ped.Dz.Linde/, kurš konkursā ieguva 3.pakāpes diplomu!

 

Lasīt visu ziņu galerija (2)

KONKURSS " NO BAROKA LĪDZ ROKAM"

13.02.2018

4.jpg13.februārī  Talsu Tautas namā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāls - konkurss "No baroka līdz rokam".

 Konkursā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas  skolas popgrupa "Taustiņi" /vadītāji: Andra Vilkauša un Gints Birkenšteins/, izpildot Ginta Birkenšteina komponētās dziesmas: „ Zvaigznes” un „ Telefoni” .

Popgrupa „ Taustiņi”  sešpadsmit kolektīvu konkurencē ieguva 1.pakāpes diplomu

Lasīt visu ziņu galerija (5)

VALSTS KONKURSS VIJOLES spēlē

18.01.2018 kur : Mākslu izglītības kompetences centrs “Ventspils Mūzikas vidusskola”

1.jpg

Latvijas Nacionālais kultūras centrs katru mācību gadu mūzikas skolu audzēkņiem rīko Valsts konkursu kādā  no instrumenta spēles specialitātēm.  Valsts konkursi notiek trīs kārtās, un piedalīšanās tajos ir obligāta vismaz vienam (un ne vairāk kā trīs) audzēkņiem no katras skolas.  

2017./2018.mācību gadā tiek organizēts Valsts konkurss profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības programmas  kopas Stīgu instrumentu spēlē (vijole, alts, čells, kontrabass).  

18.janvārī Ventspils Mūzikas vidusskolā notika konkursa 2.kārta Ziemeļkurzemes Mūzikas skolu audzēkņiem.  

Kandavas MMS pārstāvēja divi (no 20) izvirzītie audzēkņi:

    Rimants Jakobovics – 4.vijoles spēles klase /ped.Elīna  Jēgermane/

    Elīza Oliņa - 4.vijoles spēles klase /ped.Inga  Rubene/.

                                                           KCM –ped.Andris Jansons.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

AUDZĒKŅU KONCERTS

22.12.2017 17:00 - 18:00 kur : Kandavas evaņģēliski luteriskā baznīca

1.jpg22.decembrī, 

1.semestri noslēdzot, 

Izskanēja ped. Līvas Birkenšteinas un Andras Vilkaušas

audzēkņu KONCERTS!

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas koncerts " Skaņu pieskāriens"

08.12.2017 17:00 - 19:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola
kolazas_55.jpg

  Ziemassvētkus gaidot....

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas svētku koncerts „  SKAŅU PIESKĀRIENS ” ir izskanējis...

Tik ātri un viegli aizslīd laika pieskārieni.  Mirkļi, domas, cilvēki, situācijas. Saules rieti un gadalaiki. Viss mainās. Laiku nav iespējams apturēt. Viss, kas mums pieder, ir tieši šis konkrētais mirklis.

Ar pacietības pieskārienu un ticību, ka reiz viss būs, esam skanīgi piepildījuši savu jauno, gaišo skolas zāli.

Paldies audzēkņiem, vecākiem un visiem mūsu klausītājiem!

 

Lasīt visu ziņu galerija (30)