Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Pasākumi

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu Ziemassvētku ieskaņas koncerts

04.12.2016 14:00 - 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

plak-1-gat-abc.jpg








    Aicinām klausītājus būt ar mums kopā KONCERTĀ!

     Kandavas MMS mūzikas nodaļas audzēkņi un pedagogi.

                           / Ieeja bez maksas/.



Lasīt visu ziņu galerija (1)

Ziemassvētku ieskaņas KONCERTS

04.12.2016 14:00 - 16:00 kur : Kandavas kultūras nams
Pirmsskolas bērnu vokālā grupa  skolotāja ANDRA VILKAUŠA

Pirmsskolas bērnu vokālā grupa

skolotāja ANDRA VILKAUŠA

Pavisam drīz klāt Ziemassvētki un Jaunais gads ar krāsainiem notikumiem, gaišām cerībām. Kandavas  Mākslas un mūzikas skolas mūzikas nodaļā  šis laiks paskrien vienā elpas vilcienā, jo rit mācību darbs, ieskaites, mācību koncerti un atklātie koncerti.

       4.decembrī 2. adventē izskanēja skolas lielais Ziemassvētku ieskaņas koncerts.  Kandavas kultūras nama lielā zāle bija skatītāju pārpildīta.

     Līdzās individuālajiem solo izpildītājiem, koncertā uzstājās skolas lielākie kolektīvi- vijolnieku, flautas, pūšamo instrumentu, akordeonistu, tautas mūzikas, ģitāristu ansambļi, kā arī mazie pirmskolas dziedātāji un popgrupa „ Taustiņi’.

Klausītājus  īpaši emocionālā pacēlumā aizveda koncerta izskaņa – pasākuma kulminācija.  Aplausiem nerimstot, akordeonistu orķestra un vijolnieku ansambļa apvienotajā priekšnesumā tika atskaņotas  komponista Raimonda Paula melodijas “Baltā saule” un  “Ēlēģija” (sk.Daigas Zariņas aranžējumā).

          Esam gandarīti, ka  dāvājām svētkus klausītājiem.

          PALDIES !

          Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Akordeona spēles audzēkņu vecāku sapulce-koncerts

25.11.2016 17:00 - 18:30

1.jpg

Akordeona spēles audzēkņu vecāku sapulce- koncerts.

Skolā akordeona spēli 2016./17.mācību gadā apgūst 16 audzēkņi, skaitliski vismazākā nodaļa. Bet tas nemaina kopā sanākšanas un muzicēšanas prieku!

Akordeona spēles audzēkņu vecāku sapulce- koncerts ir tradīcija jau daudzu gadu garumā, ko apmeklē katra audzēkņa ģimene- vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi.

Šāds pasākums  ir mūsu audzēkņu „ mazā skatuve” , jo uzstājas gandrīz  visi audzēkņi, kas nav iespējams publiski lielos koncertos.   

 

Lasīt visu ziņu galerija (9)

KMMS mākslas nodaļas audzēkņu apsveikums Latvijai dzimšanas dienā!

18.11.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

apsveikums.jpg






Katru gadu, gaidot Valsts svētkus 18. novembrī, mākslas nodaļas audzēkņi skolā ir veidojuši tematisku darbu izstādi. Šoreiz darbi rotā klašu telpas, bet kopīga ekspozīcija tiek piedāvāta mājas lapas galerijā.






Lasīt visu ziņu galerija (18)

"Mazs bij tēva novadiņis"

15.11.2016 16:15

2.jpgLatvijas dzimšanas diena 18. novembris ir svētki mums visiem! To svin visās pilsētās, novados un pagastos. Un katram no mums ir savas  svētku svinēšanas tradīcijas.

15.novembrī  godinājām savu  valsti un novadu mūsu skolā ar muzikālu pēcpusdienu “Mazs bij tēva novadiņis”. Savu piederību, attieksmi un zināšanas par Latviju un Kandavas novadu Mūzikas nodaļas audzēkņi pierādīja, piedaloties viktorīnā un muzicējot.

Mākslas nodaļas audzēkņi parūpējās par atbilstošu vizuālo noformējumu.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

KMMS mūzikas nodaļas mācību ekskursija

13.11.2016 13:05 - 19:05


p1260399.jpg





13.novembrī KMMS mūzikas nodaļas audzēkņi apmeklēja Latvijas Nacionālo Operas un Baleta teātri, kur noskatījās baletu „ Karlsons lido...”. Pēc izrādes, godinot Latviju- 11.novembra krastmalā izveidojām savu svecīšu zīmējumu.


Lasīt visu ziņu galerija (3)

Absolventu darbu izstāde Kandavas novada muzeja mākslas galerijā

09.09.2016 - 13.10.2016 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

   

girta-lampa.jpg

  KMMS mākslas nodaļas 2016. gada absolventu darbu izstādē apskatāmi audzēkņu nobeiguma darbi kokapstrādē, tekstildizainā, papīra dizainā, porcelāna apgleznošanā un datorgrafikā. Grafisko darbu ciklā "Kandavas faktūras" attēlots ieraudzītais vecpilsētas namu fasādēs un pagalmos.







Ģirts Konošonoks "Gaismas ķermenis".


Lasīt visu ziņu galerija (4)

Absolventu tikšanās izstādē

06.10.2016 15:35 - 17:00 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_5443.jpgLai noorganizētu KMMS pēdējā izlaiduma mākslas nodaļas absolventu tikšanos, nav jāgaida zīmīga skolas jubileja, vai vismaz kāds gads. Kopā sanākšanai par iemeslu šoreiz bija pašu audzēkņu diplomdarbu izstāde Kandavas muzejā. Visiem kopā bija interesanti paskatīties uz paveikto, jo katrā vietā darbi izskatās savādāk. Varējām paskatīties arī viens uz otru, parunāt par dzīvi un pasapņot par nākotni. Uz tikšanos citā reizē!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Kandavas Mākslas un mūzikas skola piedāvā

15.09.2016 - 30.09.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

afisa-krasinas.jpgMākslas nodarbības

4 g. v. bērniem - pirmdienās pl. 13.00-13.40, skolotāja Baiba Rulle. Nodarbības notiks Kandavas sporta skolas 2. stāvā (nod. laiks var mainīties pēc pēc pirmās tikšanās ar skolotāju).

5-6 g.v. bērniem - "Krāsiņas" -pirmdienās pl. 16.45-17.25, skolotāja Ingrita Leinberga Lemberga. Nodarbības notiks jauniešu centrā "Nagla", Zīļu ielā 2.

Pieteikties skolas lietvedībā, Sabiles ielā 12 līdz 30. septembrim. Maksa 8 euro mēnesī.



Mūzikas nodarbības

    5 g.v. bērniem - bērnu vokālajā grupā - trešdienās pl. 16.30 -17.10, skolotāja Andra Vilkauša.

    Maksa 8 euro mēnesī.

    6 g.v. bērniem - Sagatavošanas grupā - pirmdienās, ceturtdienās pl. 13.00-13.4., skolotāja Andra Vilkauša.

    Maksa 10 euro  mēnesī.

    Pieteikties mūzikas skolā, Tirgus laukumā 11, no pl.15.00-18.00 līdz 30. septembrim.

    Iestājoties bērnam lūgsim nodziedāt viņa mīļāko dziesmiņu!

Lasīt visu ziņu

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas programmas absolventu nobeiguma darbu izstāde

20.05.2016 - 22.06.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola
Evelīna Kleinberga

Evelīna Kleinberga

No 20.05.2016.-22.06.2016. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2. un 3. stāvā skatāma mākslas programmas absolventu nobeiguma darbu izstāde, ko veido divas ekspozīcijas -audzēkņu darbi izvēles priekšmetos un dekoratīvas kompozīcijas "Kandavas faktūras".


Lasīt visu ziņu galerija (28)

Mācību darbu skates un zaļās prakse 2016.g.

23.05.2016 - 06.06.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

kristians-andersons.jpg    Ar mācību darbu skatēm un zaļās prakses pasākumiem beidzies  2016. mācību gads Kandavas Mākslas un mūzikas skolas   mākslas programmā. 

Prakses ietvaros zīmēts un gleznots Kandavā,  savā tuvākajā apkārtnē un apmeklēts   atjaunotais Mākslas muzejs Rīgā.









Kristiāns Andersons, 12 g., "Klusā daba".

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas izlaidums

20.05.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola
KMMS izlaiduma 2016 fotogrāfe Marta Bumbiera.

KMMS izlaiduma 2016 fotogrāfe Marta Bumbiera.

Kandavas MMS izlaidums aizvadīts ar mūzikas nodaļas absolventu koncertu, mākslas programmas absolventu nobeiguma darbu izstādes atklāšanu, sveicēju ziediem un labiem novēlējumiem!

Beigšanas apliecību saņēmuši 14 mākslas un 9 mūzikas programmu audzēkņi.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Noslēdzies Mākslas skolu Valsts konkurss

29.04.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola
Kandavas Mākslas un mūzikas skolas komanda pēc konkursa uzdevuma veikšanas. Rūta Liepa, Elza Gumska, Estere Karole un Evelīna Mileika.

Marta pirmajā nedēļā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā notika profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņu Valsts konkursa II kārtas darbu vērtēšana. Žūrija – A.Lesiņa (keramiķe), A. Maračkovskis (tēlnieks), I. Pētersone (RDMV keramikas nodaļas vadītāja) izvērtēja 356 jauno autoru keramikas materiālā veidotus putnus no 90 Latvijas mākslas skolām. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu konkursā pārstāvēja audzēkņu Esteres Karoles, Elzas Gumskas, Annas Dūniņas un Evelīnas Mileikas keramikas darbi tēmā “Putns”.

Lielajā konkurencē Kandavas Mākslas un mūzikas skola , pēc sasniegtā punktu skaita, bija starp labākajām skolām un iekļuva Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas un dizaina jomas programmu audzēkņu Valsts konkursa 3.kārtā, kurš norisinājās 6.aprīlī vienlaikus četrās Latvijas dizaina un mākslas vidusskolās.

KMMS komanda - E.Karole, E.Gumska, R.Liepa un E.Mileika devās uz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kur veiksmīgi pārstāvēja Kandavu konkursa tēmā „No tēla līdz dizainam”.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Vispārējo klavieru festivāls audzēkņiem "NOTICI SEV!" Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolā

11.03.2016 kur : Ernesta Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola
4.jpg

Kurzemes reģiona mūzikas skolu vispārējo klavieru un klavieru (vokālā mūzika) klašu audzēkņiem FESTIVĀLS " NOTICI SEV!" notiek katru mācību gadu pirms audzēkņu pavasara brīvdienām Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolā.

2016. gada 11. martā no Kandvas Mākslas un mūzikas skolas piedalījās 8. klases vijoļspēles audzēkne PAULA SAIJA (ped. Daiga Zariņa).

Festivāla tēma: " Izspēlēsim pasauli!""

Paula atskaņoja japāņu komponista YIRUMA skaņdarbu " Upe plūst Tevī" no pasaules slavenās jauniešu filmas "Krēsla" un Raimonda Paula dziesmu " Ābols", kuru gan dziedāja, gan spēlēja pavadījumu, jo savu nākotni saista ar vokālajām studijām.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Mākslu duets Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

01.03.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

p1240026.jpg1. martā Kandavas Mākslas skolas zālē notika programmatiskās mūzikas pēcpusdiena. Pasākums bija mākslas un mūzikas nodaļas kopprojekts. Katru programmatisko skaņdarbu papildināja audzēkņu zīmējumi, kurā jaunie mākslinieki attēloja skaņdarba programmas savu redzējumu.

Lasīt visu ziņu galerija (25)