Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Vokālo ansambļu koncerts

20.12.2023

whatsapp-image-2023-12-21-at-10-47-53.jpg20.12. pēcpusdienā ar mīļām un jaukām Ziemassvētku dziesmām izskanēja mūsu skolas vokālo ansambļu koncerts vecākiem. Tajā piedalījās gan pirmsskolas vecuma bērni - divi sastāvi ar 20 dalībniekiem, gan skolēni - divi sastāvi ar 8 dalībniekiem. Katrs ansamblis dziedāja divas dziesmas. Paldies par sirsnībā pavadīto laiku visiem koncerta dalībniekiem. Paldies par saldajām dāvaniņām skolas direktorei. Paldies par atbalstu mīļajiem vecākiem. Un sirsnīgs paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

koncerts "Ziemassvētku ceļojums"

19.12.2023

whatsapp-image-2023-12-22-at-09-57-37.jpg19.decembrī notika gaismas piepildīts koncerts "Ziemassvētku ceļojums". Tajā piedalījās mūsu skolas profesionālās ievirzes audzēkņi, pārstāvot visus mūzikas imstrumentus, gan solo, gan ansambļos, piedalījās arī arī vokālie ansambļi. Šis ceļojums bija neparasts... Tas bija ceļojums, kurā bērni katrs ar savu priekšnesumu izcēla kādu no savām sirds vērtībām - mīlestība, drosme, prieks, draudzība utt., kuras palīdzētu piedzīvot Ziemassvētku brīnumu. Priekšnesuma beigās eglītē tika iekarināts lukturītis, kas izgaismoja šo dvēselītes ceļojumu pretī brīnumam. Ceļojuma signāls bija melodija “Zvaniņš skan”, kura koncertā izskanēja vairākkārt, katru reizi citu instrumentu izpildījumā. Paldies audzēkņiem un pedagogiem par brīnišķīgo koncertu. Paldies par lukturīšiem, kurus izgatavoja mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi. Paldies vecākiem par atbalstu. Paldies direktorei Marutai Balodei par saldajām dāvaniņām visiem skolas audzēkņiem.


Lasīt visu ziņu galerija (24)

Flautas spēles audzēkņu koncerts vecākiem

08.12.2023

whatsapp-image-2023-12-11-at-09-44-24.jpgDecembra mēnesi Kandavas Mākslas un mūzikas skolā ir pasākumiem piepildīts un 8.12.2023. skolā tika aicināti flautas spēles audzēkņu vecāki uz flautas nodaļas koncertu. Koncertā uzstājās visi flautas spēles audzēkņi. Jaunāko klašu audzēkņi spēlēja vienu skaņdarbu, bet sākot no 2.-4. klasei audzēkņi spēlēja divus skaņdarbus, kas nākamajā nedēļā tiks spēlēti jau valsts konkursā. Liels paldies koncertmeistarei Evitai Ernštreitei un skolotājai Ērikai Grīvai par audzēkņu sagatavošanu!

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Sitaminstrumentu spēles audzēkņu koncerts vecākiem

08.12.2023

whatsapp-image-2023-12-08-at-08-03-08.jpg7.12.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pieskandināja sitaminstrumentu spēles audzēkņi ar koncertu vecākiem. Koncerts bija veltīts vecākiem un vienlaikus kā ģenerālmēģinājums Sitaminstrumentu spēles valsts konkursam, kurš Kandavas Mākslas un mūzikas skolā norisināsies 14.12.2023. Koncertā bija iespēja ikvienam audzēknim uzstāties un gūt savu pirmo skatuves pieredzi.

Paldies koncertmeisterei Evitai Ernštreitei un pedagogam Aivaram Sprigulim!


Lasīt visu ziņu galerija (13)

Mācību ekskursija mākslas nodaļas audzēkņiem

05.12.2023

whatsapp-image-2023-12-08-at-08-24-06.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 2., 3. un 4. klases audzēkņi devās mācību ekskursijā uz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni un Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeju.

Tornī audzēkņiem bija iespēja apskatīties uzskatāmi kā tika uzcelta Jelgava, kā tā tika nopostīta un atkal no jauna atjaunota līdz mūsdienām. Ar aizrautību audzēkņi vēroja piedāvāto filmiņu par modi Jelgavā. Pēdējā, devītajā stāvā, visi apskatīja Sandras Vingres bērnu grāmatu ilustrāciju izstādi "Zemei pāri debestiņa’’.

Ģ. Eliasa muzejā mazos māksliniekus iepazīstināja ar Ģ.Eliasa darbiem un radošās darbnīcas ietvaros tika dota iespēja radoši izpausties pēc redzētā. Ekskursijas noslēgumā tika apskatītas  skulptūras Pasta salā.

Paldies skolotājām Ivetai Šmēlai un Ilzei Baumanei par noorganizēto ekskursiju!

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Dzintras Lindes audzēkņu koncerts vecākiem

01.12.2023

whatsapp-image-2023-12-07-at-16-10-19-1.jpg1.12.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika skolotājas Dzintras Lindes audzēkņu koncerts vecākiem. Skolotāja Dzintra māca gan taustiņinstrumentu spēli-klavierspēli, gan akordeona spēli. Uzstāties un gūt skatuves pieredzi bija iespēja ikvienam audzēknim. Kādam šī pieredze bija pirmā, bet kādam uzstāšanās vairs satraukumu neradīja. Koncertā izskanēja Latviešu tautas dziesmas. Šajā mācību gadā arī skolotājas Dzintras vadībā ir izveidots instrumentālais ansamblis, kurš ir pilnīgi jaunā sastāvā.

Paldies skolotājai Dzintrai Lindei par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Mācību ekskursija

29.11.2023

whatsapp-image-2023-11-29-at-15-50-25.jpg29.11.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas kolas Mākslas nodaļas 1.A un 1.B klase devās mācību ekskursijā uz Klaunu māju Ģibuļu pagastā. Klaunu mājā mazos māksliniekus sagaidīja klauns vārdā "Pendele". Katram audzēknim bija jāizdomā savs klaunu vārds un tikai tad varēja doties tālāk iepazīt, ko tad īsti klauni mācās klaunu skolā. Izglītojošā un izklaidējošā nodarbība ilga divu stundu garumā, kur bērni tika pārsteigti gan ar dažādiem trikiem, gan ar žonglēšanas mēģinājumiem. Audzēkņiem bija iespēja pārģērbties par klauniem un spēlēties klaunu mājā.

Radošajā darbnīcā audzēkņiem tika demonstrēts, kā pagatavot žonglēšanas bumbiņas un katram audzēknim tika dota iespēja izgatavot divas žonglēšanas bumbiņas, ar kurām bija jāmācās žonglēt.

Noslēgumā audzēkņi sazīmēja klaunus un atstāja zīmējumus par piemiņu klaunu mājā. Pateicībā par skaistajiem zīmējumiem klauns "Pendele"" uzdāvināja katram audzēknim balonu, no kura bija izgatavots, zobens, papagailis, sunītis vai puķīte.

Paldies skolotājām Inesei Gailei un Sintijai Mantajai par organizēto ekskursiju.

Lasīt visu ziņu galerija (25)