Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Latviešu mūzikas pavasaris

18.05.2023

img2827.jpg17.maijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā izskanēja koncerts vecākiem “Latviešu mūzikas pavasaris”. Koncertā katrs dalībnieks izpildīja latviešu tautasdziesmu vai latviešu komponista rakstītu skaņdarbu. Koncertā piedalījās skolotājas A.Vilkaušas audzēkņi – pirmsskolas bērnu vokālais ansamblis: Odrija Eglīte, Elija Heniņa, Madara Lipska, Elizabete Logina, Amēlija Ozola-Zaļā, Anabella Treikale, Adriana Zaiceva; sagatavošanas grupas audzēknis Emīls Priednieks; 1.klavierspēles klases audzēknis Edvards Klāsons; audzēkņi, kuriem klavierspēle ir otrais instruments: Pēteris Neicinieks(2.sit.instr.kl.), Gabriela Laurinoviča(2.sit.instr.kl.), Enija Baumane(3.vij.kl.), Adelīna Līna Makovska(3.ak.kl.), Alise Zolova(6.vij.kl.), Feita Marta Peremeža(6.saks.kl.), Sabīne Truhņēviča(6.saks.kl.), Kate Ābele(8.vij.kl); popgrupa Taustiņi: Beatrise Vilkauša, Estere Marcinkeviča, Laura Antone, Agnese Auniņa, Kate Ābele. Prieks par katru koncerta dalībnieku, par katru koncertā izskanējušo dziesmu un skaņdarbu! Paldies par atbalstu ģimenēm.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33.gadadiena

03.05.2023

img2746.jpg2.05.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika audzēkņu svinīgais koncerts, kas tika veltīts Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33.gadadienai. Svētku koncerta atklāšana sākās ar kopīgu Latvijas HIMNAS dziedāšanu. Koncertā izskanēja audzēkņu priekšnesumi no visām nodaļām.

Paldies audzēkņiem par skaisto koncertu un paldies pedagogiem par ieguldīto darbu!

Paldies arī  mākslas nodaļas audzēkņiem un pedagogiem par skolas zāles noformējumu un svētku noskaņas radīšanu visiem klātesošajiem!

Lasīt visu ziņu galerija (20)

"VARAVĪKSNE ZIEDONIM"

02.05.2023

tuksa-rindina.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas darbi, sadarbībā ar Pūres pagasta bibliotēku piedalās ar vizuālo noformējumu projektā "Varavīksne Ziedonim". Projekta mērķis ir lasīt, prezentēt un radoši izspēlēt kādu no Imanta Ziedoņa Krāsainajām pasakām.

2023. gada februāra mēnesis tiek veltīts Sarkanajai pasakai, kas ir arī Valentīndienas pasākumu laiks. Bibliotēkas apmeklētājiem tiek piedāvāti krāsai un tematikai atbilstoši darbi, kas tapuši tekstila (ped. Ilze Baumane un porcelāna apgleznošanas (ped. Iveta Šmēla) nodarbībās.

Sarkanās pasakas fragments: " ...Bet pagaidām plīvo liesmiņa, sarkanā ugunsmeitiņa, sveces galā, paimeitiņa, labulīte. "Vai tu esi ļauna?" prasa Gundariņš. Nē, nē" Guntiņa mirkšķina acis - "Nē, nē. es tikai gribu tikt skaidiņās. Vai papīros. Palaid mani papīrkurvī! Nelaidīsi? Nu tad palaid mani sērkociņu kastītē! Sērkociņi ir mani aizmigušie princīši! Mēs uzrīkosim mazu ballīti!"

2023. gada marta mēnesis tiek veltīts Pelēkajai pasakai. Pasakas fragments: "...Es esmu pelēks. Es esmu gandrīz vissvarīgākā krāsa. Viss kļūst skaists tikai tad, ja noliek mani blakus. Balts angoras kaķis ir skaists, jo blakus es esmu pelēks. Krāsaini putniņi ir ksiasti tāpēc, ka ir pelēki putniņi. Kāds es izskatos? Es jau teicu: skatieties putekļos, skatieties pelēnos, skatieties pelnos. Un tad iesviediet krāsainu pogu pelnos. Nu jūs redzat? Ir skaista, krāsaina poga, vai ne? Un aiz tās? Tas esmu es, Pelēkais!"

2023. gada maija mēnesis ir veltīts Dzeltenajai pasakai. Pasakas fragments: "...Saule, kā olas dzeltenums mirdzēja pāri saulei. Viņā bija dzīvība. Pa viņas stariem uz zemi nāca mazi cālēni. Bites skrēja kā mazas, dzeltenas bumbiņas no vienas dzeltenās cūkpienes pie otras... Līdz tālumā ziedēja dzelteni lauki un pļavas..."

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Stīgu virpulī

27.04.2023

whatsapp-image-2023-04-27-at-15-22-08.jpg22.04.2023. Ventspilī norisinājās Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu festivāls "Stīgu virpulī", kas uz koncertzāles "Latvija" skatuves pulcēja 75 stīdziniekus un apvienoja visus vienā lielā orķestrī.

Ar lielu centību un aizrautību šim iespaidīgajam pasākumam gatavojās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknes Sandija Oga (7 vijoles spēles klase), Kate Ābele (8.vijoles spēles klase), Agnese Auniņa (9. vijoles spēles klase) un Laura Antone (9.vijoles spēles klase). Papildus prieku raisīja muzicēt kopā ar Kandavas Mākslas un mūzikas skolas absolventi Adriju Annu Zariņu, kura šobrīd ir Ventspils Mūzikas vidusskolas 3. kursa audzēkne. Šāda pieredze spēlēt orķestrī mūsu skolas audzēknēm bija jauna pieredze, par ko viņas bija sajūsminātas un gandarītas par paveikto.

Diena bija piepildīta ar labām emocijām, draudzību un muzikālu kopā būšanu.

Paldies audzēknēm par dalību šajā festivālā un liels paldies skolotājai Ingai Rubenei par audzēkņu sagatavošanu!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Flautu kvintetam konkursā “Pūš pa deviņ’ 2023” – 2.vieta!

12.04.2023

whatsapp-image-2023-04-12-at-17-05-15.jpgFlautu kvintetam konkursā “Pūš pa deviņ’ 2023” – 2.vieta!

12.aprīlī Talsos notika XIII Kurzemes un Zemgales Mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansambļu konkurss “Pūš pa deviņ’ 2023”.

Talsu Tautas namā pulcējās dažāda sastāva ansambļi no Ventspils, Talsu, Valdemārpils, Grobiņas, Tukuma, Engures, Kuldīgas, Auces mūzikas skolām. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja flautu kvintets ar L.Garūtas “Šūpļadziesmu” un latviešu tautas dziesmu R.Paula apdarē, A.Asarīša pārlikumā “Rikšiem bērīt’ es palaidu”.

Prieks par ansambļa sniegumu un iegūto 2.vietu.

Paldies Agnei Grīgai, Beatrisei Mežancei, Linitai Vanagai, Līgai Kalniņai, Esterei Marcinkevičai un skolotājai Ērikai Grīvai par skanīgo kopdarbu un sasniegumiem!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

"Melns ar baltu satikās..."

04.04.2023

whatsapp-image-2023-04-04-at-15-28-45-3.jpg29.martā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 3. klavierspēles klases audzēkņi Lana Barkāne un Kristiāns Krists Dombrovskis, kopā ar skolotāju Dzintru Lindi devās uz  Engures Mūzikas un mākslas skolu, kur notika Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu izglītības programmas “Taustiņinstrumentu spēle-klavierspēle” audzēkņu festivāls – koncerts “Melns ar baltu satikās…”

Festivālā pulcējās jaunie pianisti no visām Ziemeļkurzemes Mūzikas skolām. Dzirdējām mūziķus no Mērsraga, Kandavas, Sabiles, Rojas, Dundagas, Kuldīgas, Talsiem, Ugāles, Valdemārpils, Piltenes, Ventspils un Engures mūzikas skolām.

Daudzi priekšnesumi izcēlās ar īpašu muzikalitāti. Izskanēja dažāda rakstura skaņdarbi solo izpildījumā un klavieru duetu izpildījumā.

Festivālu vadīja Melnais taustiņš Fis, Baltais taustiņš Do un atraktīvais Bemoliņš. Koncerts pagāja ļoti jautrā gaisotnē, kuru veicināja Bemoliņa izmisīgie centieni sameklēt savu mazo brāli Dubultbemolu.

Paldies audzēkņiem un skolotājai Dzintrai Lindei par dalību festivālā!

Lasīt visu ziņu galerija (5)