Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Tikšanās ar aktrisi un kostīmu mākslinieci Madaru Botmani Vāgentroci

30.11.2022

img2384.jpg29.11.2022. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā viesojās aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane - Vāgentroce. Māksliniece tikās ar skolas audzēkņiem un sniedza savu redzējumu par modi, kas šobrīd ir ļoti aktuāla tēma mācību procesā saistībā ar šī gada Valsts konkursa tēmu “Apģērbs ir vēstījums”. Māksliniece labprāt pastāstīja skolas audzēkņiem par modi, modes dizainu, kostīmu mākslinieces profesiju u.c. interesējošiem jautājumiem.

Lepojamies par mūsu skolas absolventi, kas 2001. gadā beigusi Kandavas Mākslas un mūzikas skolu ar noslēguma darbu tekstilā pie skolotājas Ingas Brīniņas. Noslēguma darbs ar nosaukumu “ZIVS”.

Lielu paldies sakām māksliniecei un novēlam arī turpmāk radošu darbošanos!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Amatniecības darbu izstāde Pūres pagasta bibliotēkā

06.12.2022

img2354.jpgNemateriālā kultūras mantojuma pamatā ir cilvēku zināšanas un prasmes, kuras nodotas no paaudzes paaudzē un kuru rezultāts ir gan materiālās, gan nemateriālās vērtības. Tāpēc, lai iepazītos ar lietišķās mākslas darbiem UNESCO nedēļā Pūres pagasta bibliotēkā bija izvietota Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “Amatniecības pamati”. Izstādē bija apskatāmi keramikas, kokapstrādes un tekstila darbi.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Solistu, ansambļu un popgrupu festivāls "Mana dziesma Latvijai"

27.11.2022

20221126144405.jpg26.novembrī Jaunolaines Kultūras namā notika solistu, ansambļu un popgrupu festivāls "Mana dziesma Latvijai", ar kuru noslēdzās Latvijas 104.dzimšanas dienas svinības Olaines novadā. Festivāla dalībnieki bija no Tukuma, Jūrmalas, Dobeles novada, Rīgas, Olaines, Jaunolaines un Kandavas. Tā bija jauka satikšanās dziesmā un prieka dāvāšanā viens otram. Festivālā piedalījās arī mūsu skolas popgrupa Taustiņi, dziedot Artas Jēkabsones dziesmu "Kamēr dziesma būs". Paldies meitenēm par dziedātprieku, vecākiem par mīlestību un skolai par atbalstu!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu veikums

17.11.2022

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 7.klases audzēkņi datorgrafikas stundās gatavojušies Valsts svētkiem, veidojot stāstu par valsts simbolu - karogu. Katram izveidots savs stāst un savs skatījums uz Latvijas vēsturi.

Paldies audzēkņiem par paveikto un skolotājai Lindai Ekerei par ieguldīto darbu!

Priecīgus svētkus visiem!

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadiena

16.11.2022

img2225.jpg15.11.2022. pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā tika svinēta Latvijas Valsts proklamēšanas 104. gadadiena.

Svinības iesākās ar pulcēšanos skolas pagalmā. Pasākumu atklāja skolas direktore Maruta Balode ar uzrunu un aicinājumu visiem kopīgi vienoties Latvijas valsts himnas dziedāšanā. Tad katrs klātesošais aizdedzināja svecīti un visi kopā izveidoja gaismas dāvanu Latvijai dzimšanas dienā.

Svinības turpinājās skolas zālē kopīgi dziedot latviešu tautasdziesmas, minot mīklas un pildot dažādus uzdevumus par Latviju, Kandavu un Kandavas Mākslas un mūzikas skolu. Lielu skolēnu atsaucību ieguva iespēja piedalīties komandu spēlē “Es mīlu tevi, Latvija!” Šoreiz komandu kapteiņi bija Annija Adiene un Kate Ābele. Meitenēm bija uzdevums izveidot jauktas komandas – gan no mūzikas nodaļas, gan no mākslas nodaļas audzēkņiem. Komandām bija vairāki uzdevumi – atbildes pa pāriem, klusie telefoni, vārda salikšana no dažāda izmēra klucīšiem, mēmais šovs un dzimšanas dienas spēle ar uguņošanu beigās. Uzdevumi rosināja ne tikai apkopot savas zināšanas, bet arī dāvāja lielu prieka devu un smieklus klātesošajiem.

Pasākuma noslēgumā tika apbalvoti arī viktorīnas “Uzmini nu!” katras dienas uzvarētāji – Mārcis Upenieks, Evelīna Dzelzkalēja, Gustavs Priednieks, Adelīna Līna Makovska un Zita Raivita Kulmane, un tika izlozēts viens galvenais uzvarētājs – Adelīna Līna Makovska.

Gan komandu dalībnieki, gan viktorīnas uzvarētāji tika pie saldajām dāvaniņām, par kurām sirsnīgs paldies mūsu direktorei. Paldies arī visiem pedagogiem, bez kuru aktīvas līdzdalības pasākums nebūtu iedomājams. Lai visiem gaiši un patriotisku emociju piepildīti svētki!

Lasīt visu ziņu galerija (41)

Indras Kreceres gleznu izstāde

10.11.2022

whatsapp-image-2022-11-28-at-11-44-41-1.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolā turpinās izstāžu maratons.  Novembra mēnesī apskatāma mākslinieces Indras Kreceres izstāde. Indra Krecere savulaik strādājusi arī  Kandavas Mākslas un mūziaks skolā kā skolotāja.

Vēlāk māksliniece savas gaitas sasaistījusi ar Itāliju un lielākoties uzturas  tur un glezno portretus, ainavas, klusās dabas, kā arī sienas gleznojumus.

Kandavas pilsētā 8 ēkām mākslineice ir realizējusi sienas gleznojumus par godu Latvijas simtgadei.

Šobrīd māksliniece sadarbojas ar sicīliešu rakstnieku novadpētnieku par dokumentālu vēsturisku grāmatu ilustrācijām, kas veltītas Sicīlijas vēsturei.

Novēlam Indrai Krecerei arī turpmāk radošu darbošanos!

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolā salidojuši Mārtiņdienu gaiļi

08.11.2022

1825efc6-ce95-4f0b-a4c5-bdad148bd761.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi no 1.-4.klasei, gatavojoties Mārtiņdienai, pagatavojuši daudz un dažādus gaiļus. Mākslas darbi izvietoti vienkopus skolas I stāva foajē un priecē ikvienu skolas apmeklētāju.