Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

"LIDICE 2023" laureāti

03.02.2023

lidicecehija.jpgSveicam 51. Starptautiskā bērnu mākslas konkursa “LIDICE 2023” 2. kārtas laureātus!

Konkursa rīkotājs ir Lidices Memoriāls (Čehija), sadarbībā ar UNESCO, un konkursa 1.kārta tika organizēta Tukuma Izglītības pārvaldē. Šī gada tēma ir “Deja”, godinot “Starptautiskās deju padomes”(“Apvienoto deju Nācija”) un nemateriālās kultūras mantojuma konvencijas 51.gadadienu.

Konkursa 2. kārta notika Rīgā, kur tika iesūtīti 1174 darbi no visas Latvijas, tostarp arī no Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas 5 audzēkņu darbi - Annija Lase (14 g.v.), Sandija Oga (13 g.v.), Elizabete Kalnmeiere (13 g.v.), Lāsma Zūdiņa (5 g.v.) un Kārlis Kristiņš (5 g.v.). Konkursā piedalījās bērni un jaunieši no 4 līdz 16 gadiem.

Konkursa darbus vērtēja Valsts Izglītības satura centra veidota vērtēšanas komisija. Ar Valsts Izglītības satura centra vērtēšanas komisijas lēmumu, tālāk ceļam uz 51. Starptautisko bērnu mākslas izstādi Čehijā, tika izvirzīti 126 mākslas darbi.

No Kandavas Mākslas un mūzikas skolas uz Čehiju dosies divu audzēkņu darbi: Annijas Lases darbs tekstilā ar nosaukumu “Deja sporta laukumā” (pedagogs Ilze Baumane) un Lāsmas Zūdiņas darbs gleznošanā ar nosaukumu “Dejas noslēgumā” (pedagogs Sintija Mantaja).

Sveicam laureātus un viņu pedagogus!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

"No Baroka līdz rokam"

27.01.2023

whatsapp-image-2023-01-27-at-15-24-56-2.jpg26.01. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa Taustiņi piedalījās Tukuma novada Izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivālā – konkursā “No baroka līdz rokam”, iegūstot augstākās pakāpes diplomu. Meitenes dziedāja Artas Jēkabsones dziesmu “Kamēr dziesma būs” un latviešu tautasdziesmu ”Laivinieka meita biju”.

Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par audzēkņu sagatavošanu konkursam!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Ritma un skaņu pasaulē

13.01.2023

img2420-1.jpgRitma un skaņu pasaulē

12.janvārī sitaminstrumentu spēles audzēkņi kopā ar savu skolotāju Aivaru Spriguli devās uz Dundagas Mākslas un mūzikas skolu, lai kopā ar dundadzniekiem piedalītos Nila Īles mūzikas studijas izglītojošā muzikālā darbnīcā “Ritma un skaņu pasaulē”.

Perkusionisti Nils Īle un Maija Sējāne Īle iepazīstināja bērnus ar āfrikāņu bungām- džambām un dažādiem perkusiju instrumentiem. Caur kopīgu instrumentu saspēli bērni iepazina skaņas daudzveidīgo burvību un guva iemaņas ritma spēlē.

Abi mūziķi nodemonstrēja skaņdarbu uz bungām un džambas, atklājot daudz jauna par ritma spēku un tā daudzpusīgo skanējumu. Tas bija iespaidīgi!

Nodarbības noslēgumā tika veidota kopīga muzikāla kompozīcija, kas bija mierīga, ar meditatīvu noskaņu. Mākslinieki ar savu sirsnību un sirdsdegsmi ievilināja katru skolēnu jaunā piedzīvojumā. Viņu radītā atmosfēra bija īsta bauda dvēselei.

Šī nodarbība visiem ļoti patika, jo tā deva iespēju lieliski pavadīt laiku un vairāk iepazīt mūziku no cita skatupunkta.

Pēc kopējās muzicēšanas Dundagas pils zālē kandavnieki devās pieredzes apmaiņā uz Dundagas Mākslas un mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles klasi, kur direktore iepazīstināja ar plašo sitaminstrumentu instrumentāriju. Mūsu puišiem radās ekskluzīva iespēja saspēlei ar latviešu perkusiju karali Nilu Īli!

Paldies Dundagas Mākslas un mūzikas skolas direktorei Dacei Čoderai par doto iespēju piedalīties šajā pasākumā!

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Pirmsskolas bērnu vokālā ansambļa nodarbība

22.12.2022

58d439dc-99fc-4cf7-bc59-4634c0dbbccd.jpg21.12.2022. plkst. 17:30 pirmsskolas bērnu vokālā ansambļa audzēkņi sniedza priekšnesumus saviem vecākiem par I semestrī apgūto. Pēdējā nodarbība izvērtās par burvīgu pasākumu vecākiem. Audzēkņiem tā bija pirmā publiskā uzstāšanās. Novēlam radoši un skanīgi turpināt iesākto!

Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Vijoles spēles audzēkņu koncerts vecākiem

20.12.2022

whatsapp-image-2022-12-22-at-09-26-37.jpg20.12.2022. vijoles spēles nodaļas audzēkņi sniedza koncertu  vecākiem pirmssvētku noskaņās. Koncertā uzstājās 10 audzēkņi no 1.-9.klasei. Paldies audzēkņiem par sniegto muzikālo sveicienu vecākiem un paldies skolotājai Ingai Rubenei.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

VI Starptautiskā gleznošanas konkursā “Vilnis Lielupē” 3.vieta!

06.12.2022

whatsapp-image-2022-12-05-at-16-11-20.jpgSveicam RASU BĀLIŅU (2.klase) un skolotāju IVETU ŠMĒLU.

2022.gada rudenī Salgales Mūzikas un mākslas skola organizēja VI Starptautisko gleznošanas konkursu “Vilnis Lielupē”. Šogad darbi bija atceļojuši no Igaunijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas un Latvijas.

Konkursa tēma “Piekūns” aicināja ieskatīties hercoga Jēkaba gaitās Salgalē, kad dodoties medībās viņš līdzi ņēma savu palīgu piekūnu (medību vanagu).

Šī tēma bija attēlota 295 darbos no 53 skolām. Konkursa darbus vērtēja žūrija- gleznotāji Ludmila Grīnberga un Kaspars Iljins.

No Kandavas Mākslas un mūzikas skolas konkursam bija iesūtīti 3 audzēkņu darbi.  Vecuma grupā no 7- 9 gadiem Rasas Bāliņas darbs “Nakts noskaņa” ieguva 3.vietu.

Pūšam taures, tālu skan!

06.12.2022

whatsapp-image-2022-12-01-at-12-30-02.jpg30.oktobrī skolas pūšamo un sitaminstrumentu spēles audzēkņi apmeklēja Ventspils Mūzikas vidusskolu un koncertzāli LATVIJA, kur  notika pūtēju orķestru koncerts “Pūšam taures, tālu skan”. Koncerta pirmajā daļā muzicēja 96 dalībnieki no 13 Ziemeļkurzemes mūzikas skolām. Viņu vidū bija arī mūsu skolas flautistes Linita Vanaga un Līga Liepiņa (skolotāja Ērika Grīva). Koncerta  otrajā daļā klausījāmies Ventspils Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestra sniegumu diriģenta Daiņa Brauna vadībā.

Diena bija sajūtām bagāta, jo bez muzikālajiem iespaidiem ikvienu mūsu skolas audzēkni sajūsmināja iepazīšanās ar skaisto skolu, mūzikas bibliotēku un rosīgo, radošo Ventspils Mūzikas vidusskolas garu.

Lasīt visu ziņu galerija (3)