Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Gatavošanās Valsts konkursam

06.02.2017 - 20.02.2017

k11.jpg

Katra mācību gada 2. semestris Kandavas MMS iezīmējas ar svarīgu uzdevumu – gatavošanos Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas programmasValsts konkursam. 2017. gada mākslas un dizaina jomu tēma – „Grafikas dizains”.

Konkurss tiek organizēts 3 kārtās. Pirmajā gatavojas visi klašu audzēkņi, skolas metodiskā komisija izvērtē darbus un izvirza pretendentus 2. kārtai Rīgā, Latvijas Nacionālajā kultūras centrā, kur vērtēšana komisija izvirza nepieciešamo punktu skaitu ieguvušos audzēkņus ( 2 katrā vecuma grupā) dalībai Valsts konkursa 3. kārtā.

Uzdevumi nebija no vieglajiem – izstrādājuma apraksts, iepakojuma noformējums un makets konfektei ( jaunākā grupa), smūtijam (vidējā grupa) un saldajiem našķiem (vecākā grupa).

Lepojamies ar  mūsu audzēkņiem Megiju Plikšķi, Arvi Tramdaku (jaunākā gr., ped. B. Rulle), Emīliju Milleri, Kristiānu Andersonu( vid.gr., ped. I. Šmēla), Atru Adieni un Evelīnu Mileiku ( vecākā grupa, ped. I. Baumane), kas pārstāvēs mūsu skolu konkursa 3. kārtā!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Noslēguma darbu skiču projektu aiztāvēšana Kandavas MMS

18.01.2017 15:15 - 17:55 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

p1110875.jpg

Katra mācību gada kulminācija ir izlaidums, bet, lai līdz tam tiktu, Mākslas nodaļas nākamajiem absolventiem daudz darāmā. Galvenais uzsvars 2. semestrī tiek likts uz noslēguma darbu izstrādi izvēles priekšmetā, šogad gatavie darbi būs apskatāmi izstādē Mākslas galerijā „Vējspārns”. Izstādes atklāšana notiks 20. maijā, KMMS izlaiduma ietvaros. Nav joka lieta izstādīt savu darbu vietā, kur parasti tiek eksponēti pazīstamu mākslinieku darbi un ko var palūkot plašs skatītāju loks. Audzēkņiem savā veikumā jāapliecina arī radošā izdoma, apgūtās zināšanas un iemaņas.Janvāra vidū audzēkņi iepazīstināja Metodisko komisiju ar savām iecerēm. Pedagogi atbalstīja pieteiktos projektus tekstildizainā, porcelāna apgleznošanā, keramikā, papīra dizainā, datorgrafikā un kokapstrādē. 


Niks Brīvers prezentē savu ieceri kokapstrādē.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Mākslas skolas audzēkņu izstāde “Ziemas dārzs” Kandavas Mākslas galerijā

12.01.2017 15:00 - 12.02.2017 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_2741.jpg12.janvārī Kandavas Mākslas galerijā novada muzejā  tika atvērta Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde “Ziemas dārzs”.

Atklājot izstādi, galerijas vadītāja Lia Kiršteine atzina, ka Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes ir viņas mīļākās izstādes jau daudzu gadu garumā, jo tās ir tik krāsainas un tajās izstādītie darbi tik dažādi. “Kontrastā ar balto sniegu un piesnigušo Kandavu jūsu izstāde ir iznākusi pasakaini krāšņa un ļoti krāsaina. Darbi radīti visdažādākajās tehnikās un dažādiem paņēmieniem, izmantoti dažādi materiāli un noteikti tāpēc tā ir tik krāsaina”.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

2016./17. mācību gada 1. semestra mācību darbu skates KMMS mākslas nodaļā

13.12.2016 - 16.12.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola


p1110804.jpg2016. gads KMMS mākslas nodaļā noslēdzies. Neierastie apstākļi pagaidu telpās lika meklēt radošus risinājumus audzēkņu mācību darbu skates organizēšanai. Metodiskā komisija vērtēja un vētīja pirmā semestra veikumu visos mācību priekšmetos gan vismazākajiem, gan nākošajiem absolventiem. Skatēs tika atlasīti arī darbi Kandavas novada muzeja Mākslas galerijas gadskārtējai Ziemas izstādei, kas gaidīs skatītājus jau 2017. g. 6. janvārī. 

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Iznācis kalendārs „Piejūra 2017”

07.12.2016 - 05.01.2017 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

20170403_130515-m.jpg

Jau sesto gadu atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība rīko skolēnu zīmējumu konkursu, no labākajiem darbiem veidojot sienas pārliekamo kalendāru. Lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par savas apkārtnes skaistākajām vietām, šī gada konkursa tēma – „ Tūrisma, vides un atpūtas objekti manā pagastā, pilsētā, novadā”. Kandavas novadu pārstāvēja 7 izglītības iestādes ar 24 darbiem. Priecājamies, ka kalendārā apskatāmi 3 Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu Emīlijas Milleres, Kristiāna Jurgena un Anetes Leitlandes darbi. Prieks arī par tiem mūsu skolas esošajiem un bijušajiem audzēkņiem, kuri startējuši no savām izglītības iestādēm vizuālās mākslas priekšmetā un kuru darbi iekļauti kalendārā! 

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Ziemassvētku ieskaņas KONCERTS

04.12.2016 14:00 - 16:00 kur : Kandavas kultūras nams
Pirmsskolas bērnu vokālā grupa  skolotāja ANDRA VILKAUŠA

Pirmsskolas bērnu vokālā grupa

skolotāja ANDRA VILKAUŠA

Pavisam drīz klāt Ziemassvētki un Jaunais gads ar krāsainiem notikumiem, gaišām cerībām. Kandavas  Mākslas un mūzikas skolas mūzikas nodaļā  šis laiks paskrien vienā elpas vilcienā, jo rit mācību darbs, ieskaites, mācību koncerti un atklātie koncerti.

       4.decembrī 2. adventē izskanēja skolas lielais Ziemassvētku ieskaņas koncerts.  Kandavas kultūras nama lielā zāle bija skatītāju pārpildīta.

     Līdzās individuālajiem solo izpildītājiem, koncertā uzstājās skolas lielākie kolektīvi- vijolnieku, flautas, pūšamo instrumentu, akordeonistu, tautas mūzikas, ģitāristu ansambļi, kā arī mazie pirmskolas dziedātāji un popgrupa „ Taustiņi’.

Klausītājus  īpaši emocionālā pacēlumā aizveda koncerta izskaņa – pasākuma kulminācija.  Aplausiem nerimstot, akordeonistu orķestra un vijolnieku ansambļa apvienotajā priekšnesumā tika atskaņotas  komponista Raimonda Paula melodijas “Baltā saule” un  “Ēlēģija” (sk.Daigas Zariņas aranžējumā).

          Esam gandarīti, ka  dāvājām svētkus klausītājiem.

          PALDIES !

          Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu Ziemassvētku ieskaņas koncerts

04.12.2016 14:00 - 16:00 kur : Kandavas kultūras nams

plak-1-gat-abc.jpg








    Aicinām klausītājus būt ar mums kopā KONCERTĀ!

     Kandavas MMS mūzikas nodaļas audzēkņi un pedagogi.

                           / Ieeja bez maksas/.



Lasīt visu ziņu galerija (1)