Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Mūsu audzēkņi konkursā Lielvārdē

07.02.2019

p1280341_1.jpg6.februārī Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolā norisinājās III Vidzemes novada mūzikas skolu audzēkņu konkurss Vispārējās klavierēs. Konkursā piedalījās izglītības programmu Pūšamo instrumentu spēle, Stīgu instrumentu spēle, Akordeona spēle, Sitamo instrumentu spēle un Kora klase audzēkņi, kuri, saskaņā ar programmu, apgūst arī klavierspēli.

Konkursā piedalījās ne tikai vidzemnieki, bet arī J.Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, kā arī Madonas MS. Lielo Kurzemi pārstāvēja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi- trompetists Kārlis Vilkaušs (sk.Andra Vilkauša) un vijolniece Elīza Oliņa (skolotāja Dzintra Linde), kuri žūrijas vērtējumam demonstrēja savas klavierspēles prasmes, katrs izpildot divus dažāda rakstura skaņdarbus.

K.Vilkaušs publikas un žūrijas ilgus aplausus izpelnījās, atskaņojot romantisko Džeimsa Homera melodiju no k/f “Titāniks”  un tehniski virtuozo K.Černi “Etīde C dur”, savukārt E.Oliņas izpildījumā  I.J.Pleiela Sonatina D dur 1.d. un E.M.Burnama “Tautas deju festivāls” apliecināja meitenes centību , ieguldīto darbu un teicamu rezultātu otra instrumenta spēles apguvē.

Elīza un Kārlis saņēma Pateicības rakstus. Bet mūsu lielākais sasniegums un lepnums bija audzēkņu vēlme un gatavība startēt profesionāli augsta līmeņa konkursā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Ledus mākslas festivāls

07.02.2019

img_20190202_163937.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi ikdienas darbā ņem rokās otas, krāsas un citus mākslinieku piederumus, taču šajās brīvdienās no 1.02.-2.02.  Kaspars Naglis, Ralfs Zvagulis un Sāra Ketrina Granta kopā ar kokapstrādes pedagogu Andi Jakobsonu ņēma rokās kaltis, motorzāģi un spēra pirmos soļus ledus mākslas pasaulē.

Ledus skulptūras tika veidotas mākslinieces Zīles Ozoliņas-Šneideres vadībā. Katrai komandai tika iedots viens ledus klucis un speciāli instrumenti skulptūru veidošanā. Darbs iesākās ar ideju, skici, skices pārnešanu uz ledus un tad jau pati skulptūras veidošana. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas komandai radās ideja par “Zelta Reņģi”, ko viņi arī īstenoja! Aizrautība un degsme bija manāma kā audzēkņu, tā pedagogu acīs. Skulptūra tika veidota divas dienas. Otrās dienas noslēgumā visi interesenti varēja apskatīt ledus skulptūru izstādi.

Ledus mākslas festivāls ir ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai) projekts “4x māksla”, kas notika Engurē. Tajā piedalījās Saldus, Kandavas, Madonas, Lubānas, Ludzas un Engures Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi. 



Lasīt visu ziņu galerija (15)

Noslēguma darbu skiču skate KMMS

23.01.2019

nosl_skices_pr.jpgMācoties  Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 7. klasē, mākslas nodaļas topošie absolventi izstrādā noslēguma darbu. Tas ir daļēji patstāvīgs, radošs audzēkņa darbs, kas parāda apgūto izvēlētajā mācību priekšmetā.

   Jau pirmajā semestrī audzēkņi sāka strādāt pie ideju skicēm, un 23.janvārī skolā notika noslēguma darbu skiču skate, kurā 10 topošie absolventi prezentēja savus skiču projektus kuros bija uzskatāmi demonstrētas un komentētas darba ieceres. Iepriecināja audzēkņu ideju daudzveidība un oriģinalitāte.

Tālāk sāksies darbs pie noslēguma darbu izveides. Šajā mācību gadā tie taps datorgrafikā, no māla, koka un tekstila. Maija beigās, skolu beidzot visi darbi būs apskatāmi izstādē skolā un Kandavas novada muzeja Mākslas galerijā.

2019.gads veiksmīgi sācies Kandavas Mākslas un mūzikas skolas “pūtējiem”

22.01.2019

skolu_dzive_kmms_ventspili.jpg21.janvārī Ventspils Mūzikas vidusskolā norisinājās Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu Pūšamo instrumentu spēles audzēkņu Valsts konkursa II kārta, kurā piedalījās  82 “pūtēji” no 12 Ziemeļkurzemes reģiona  mūzikas skolām.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja  četri audzēkņi. Ar labu sniegumu piedalījās saksofonistes - Feita Marta Peremeža un Aleksa Katrīna Dobkeviča. I grupā flautas spēlē godpilno 3. vietu ieguva Estere Marcinkēviča.

II grupā startēja trompetists  Kārlis Vilkaušs, iegūstot 2. vietu, kas ļauj viņam piedalīties Valsts konkursa pēdējā - III kārtā Rīgā un pārstāvēt Kandavas Mākslas un mūzikas skolu valsts mērogā.

Priecājamies, ka ieguldītais darbs labi novērtēts!

Lasīt visu ziņu

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstādes noslēgums “Vējspārnā”

21.01.2019

dsc_0022.jpgNo Ziemassvētkiem līdz pat janvāra vidum izstāžu zālē “Vējspārns” Kandavas kultūras namā bija apskatāma Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “Reiz mežā dzima eglīte”. 

Audzēkņu darbu izstādes jaunā gada sākumā ir tradīcija jau daudzu gadu garumā, pēdējos gados tās notikušas novada muzeja Mākslas galerijā, bet šogad atkal atgriezās “Vējspārnā”.

Piektdienas pēcpusdienā, 18.janvārī,  “Vējspārnā “ notika svinīga izstādes slēgšana jeb audzēkņu atklātā stunda. Uzrunājot sanākušos audzēkņus un skolotājus, direktore Maruta Balode, sacīja, ka izstādes spilgtums un krāsu bagātība nemaz neliecina par ziemu, kas visiem asociējas ar sniegu un baltumu. Izstādes vadmotīvs bija eglīte. Un eglīšu bija daudz, tās bija tik dažādas gan krāsās, gan tehnikās.  “Noslēdzot semestri, savus darbus atrādīja 12 klašu grupas, veselu nedēļu 12 lielas garas slejas ar krāsainiem darbiem bija apskatāmas mākslas skolā. Gribējās šo krāsu bagātību atrādīt arī kandavniekiem.  Visus darbus izlikt izstāžu zālē nebija iespējams, tad vajadzētu vismaz piecas vai sešas telpas. Tādēļ nācās darbus atlasīt, un tas bija pasniedzēju darbs. “

Kā tas viņiem izdevies, varēja vērtēt visi izstādes apmeklētāji mēneša garumā un arī paši audzēkņi tās noslēgumā. 

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Starptautiskais vizuālās mākslas konkurss

23.11.2018

marta_luize_smela.jpgIr noslēdzies Starptautiskais vizuālās mākslas pasteļgleznojuma konkurss "Tu esi PUTNS. IRBĪTE". Konkursā piedalījās 43 mākslas skolas un vairākas mākslas studijas no Latvijas, Krievijas, Lielbritānijas un Gruzijas. Vērtēšanai tika iesūtīti 254 darbi, no kuriem ar ATZINĪBU tika novērtēts Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknes Martas Luīzes Šmēlas darbs. Lepojamies!


Klavierspēles konkurss Saldus MMS

22.11.2018

p1280194_1.jpgRoberts Barkāns piedalās klavierspēles konkursā

21.novembrī  Saldus  Mūzikas skolā notika 17.Jauno pianistu ETĪŽU KONKURSS.  Konkursā klavieru spēli demonstrēja 37 jaunie pianisti no  Saldus, Tukuma, Ādažu, Valkas, Valmieras,  Ventspils, Liepājas , Rīgas Jāzepa Mediņa un  Rīgas Latgales priekšpilsētas  mūzikas skolām.

Kandavas MMS pārstāvēja skolotājas Dzintras Lindes audzēknis Roberts Barkāns (5.klase). Šim konkursam Roberts sagatavoja obligāto skaņdarbu :  Černi- Germers “ Etīde La mažorā” un divus izvēles skaņdarbus: G.Kirkors “Etīde Mi mažorā” un V.Zirings “Stāstījums”.

Žūrija R.Barkāna sniegumu novērtēja ar ATZINĪBU.