Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Ziemeļkurzemes reģiona Mūzikas skolu akordeona klašu audzēkņu festivāls ’’Lai skan akordeons’’

22.03.2019

lai_skan_akordeons_380x252_2.jpg

Ziemeļkurzemes reģiona Mūzikas skolu akordeona klašu audzēkņu festivāls ’’Lai skan akordeons’’ notiek katru gadu.

Šogad 22.martā tikāmies TALSOS - Tautas nama Radošajā sētā.

      Šajā saulainajā dienā mūsu pasākums vienlaicīgi sakrita ar nozīmīgu Valsts prezidenta R.Vējoņa darba vizīti Talsu novadā. Skaistajā stikla zālē, kur muzicējām mēs, pretējās puses zālē prezidents tikās ar Talsu domes un uzņēmēju pārstāvjiem.

     Festivālā piedalījās akordeonisti no Kuldīgas, Rojas, Valdemārpils, Ventspils, Talsiem, Kandavas un uzaicinātie viesi no  Tukuma un Rīgas.Katra skola sniedza savu koncertprogrammu. No mūsu KMMS festivālā piedalījās visi 2.-7.akordeona klases  audzēkņi,kuri kopā ar absolventiem un pedagogiem muzicēja  apvienotajā akordeonu orķestrī/vad.ped.D.Zariņa/.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

No prelūdijas līdz...

22.03.2019

r_barkans.jpgSveicam!

Kurzemes reģiona mūzikas skolu pianistu konkursa  NO PRELŪDIJAS LĪDZ… III vietas ieguvēju Robertu Barkānu un skolotāju Dzintru Lindi!

Konkurss norisinājās 21.02.2019. Ventspils mūzikas vidusskolā. Katrs dalībnieks atskaņoja trīs skaņdarbus. R.Barkāna izpildījumā ieskanēja:

L.Šitte – Etīde MI Op.68 Nr.51

J.Ivanovs – Miniatūra

M Levine – Humoreska Op.6

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Kandavnieki stīgu virpulī Ventspilī

21.03.2019

img_20190320_wa0001.jpg20.martā Ventspilī Pārventas bibliotēkas koncertzālē notika koncerts  “Stīgu virpulī”, kurā satikās Ziemeļkurzemes mūzikas skolu jaunie stīdzinieki- vijolnieki un čellisti no Kuldīgas, Talsu, Ventspils, Engures, Dundagas un Kandavas mūzikas skolām.

 Jaunie mūziķi uzstājās ar solo skaņdarbiem un koncerta izskaņā vienojās koporķestrī, kuru vadīja Ventspils mūzikas vidusskolas skolotāja Vineta Krūmiņa.

Sešdesmitastoņ balsīgajā stīgu korī muzicēja arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas vijolnieki Rimants Jakobovics, Elīza Oliņa, Helēna Krista Dombrovska, Beāte Beta Makovska, Renāte Ausekle, Adrija Anna Zariņa un Katrīna Tomeijere.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Starpnovadu festivāls- koncerts " Lai skan akordeons"

22.02.2019 16:00 - 18:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

      00.jpgIr atkal februāris. Un kā katru gadu tiekamies  ar saviem draugiem –  akordeonistiem no Tukuma Mūzikas skolas un Tukuma 2.pamatskolas. 

Šoreiz viesus uzņēmām savā skolā Kandavas MMS.

 Koncertā- festivālā piedalījās 30 audzēkņi, kuri uzstājās gan ar solo numuriem, gan muzicēja skaitliski dažādos ansambļa sastāvos.

 Festivāla nobeigumā audzēkņi kopā ar saviem pedagogiem apvienojās lielākā sastāvā, un visi kopā atskaņoja Valtera Vilda skaņdarbu „ Bekvīne”.

 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Kārlis Vilkaušs- Valsts konkursa laureāts!

15.02.2019

p1280457.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skola sveic Kārli Vilkaušu ar 3.vietu Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestāžu programmas “Pūšamo instrumentu spēle” audzēkņu Valsts konkursa finālā!

Katru gadu kādā no izglītības programmām notiek Valsts konkurss. Šogad sava muzicēšanas prasme jārāda pūtējiem. Janvārī Ventspils mūzikas vidusskolā risinājās 2.atlases kārta. Audzēkņi ar visaugstāko vērtējumu tika izvirzīti uz Rīgu, kur notika Valsts konkursa 3.kārta.

Par Ziemeļkurzemes mūzikas skolu labāko trompetistu savā vecuma grupā  žūrija atzina Kārli Vilkaušu, kurš 14.februārī konkursa fināla kārtā Rīgā, Augusta Dombrovska mūzikas skolā  attaisnoja sev dāvāto uzticību, un arī valsts mērogā tika atzīts par vienu no labākajiem jaunajiem talantiem trompetes spēlē. Kārļa radošie konkurenti bija 16  trompetisti no Balviem, Birzgales, Liepājas, Mārupes, Ķekavas, Bauskas, Jaunannas, Valmieras, Jūrmalas, Saldus, Kokneses, Pārdaugavas, Rīgas 3.mūzikas skolas, Emīla Dārziņa Rīgas mūzikas skolas un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

"No Baroka līdz rokam"

13.02.2019

popgrupa.jpgPopgrupai "Taustiņi" 1. pakāpe konkursā "No Baroka līdz rokam"

12. februārī Talsu Tautas namā pulcējās dziedāt un spēlēt griboši bērni un jaunieši, lai piedalītos Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivālā – konkursā „No baroka līdz rokam”. Konkursā piedalījās 16 kolektīvi. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa „Taustiņi”, izpildot H.Akselsona dziesmu ”Mana zeme zied” un M.Freimaņa dziesmu „Lido sev līdz” ieguva I pakāpes diplomu. Priecājamies un lepojamies ar mūsu audzēkņu panākumiem! Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par audzēkņu sagatavošanu!

Informāciju sagatavoja: direktora vietniece mācību darbā Sintija Vīndedze

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Gada vissirsnīgākā mīļuma diena VALENTĪNA DIENA Kandavas MMS

12.02.2019 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

 

1.jpg    VALENTĪNA DIENU  svin 14.februārī daudzās valstīs!  No neseniem laikiem arī Latvijā šī diena ir guvusi popularitāti.  

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un personāls šo dienu atzīmēja sirsnīgā pasākumā 12.februārī.

  Lai dienu padarītu daudz košāku- krāsaināku padarījām savas skolas telpas un katra apģērbu.

  Darbojās ~ AMORA PASTS ~ ar kura starpniecību varēja  nosūtīt sirsnīgus un mīļus apsveikumus kartiņu, zīmējumu, vēstuļu veidā!

  Pasākumā tika dota iespēja  izdziedāt populāras mīļuma dziesmas KARAOKES CENTRĀLĒ!

  Savas sirds mīlestību apliecināja  muzikāli priekšnesumi no mūsu skolas puišiem   „UZSTĀJAS ZĒNI!”

  Un  šo dienu varēja iemūžināt skaistās, sirsnības pilnās bildēs mūsu Valentīna dienas FOTO stūrītī!  

  • Pasākumu vadīja ARTUS ŠIMKĒVIČS (IP Akordeona spēle 5.kl.audz.) 

      Lai  mums ne tikai šī diena ir mīlestības un sirsnības pilna, bet KATRĀ DIENĀ  atrodam pa lielam vai mazam mīļuma apliecinājumam!        

Lasīt visu ziņu galerija (12)