Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Mātes dienas koncerts

14.05.2019

berzinas.jpgMātes dienas koncerts

        Par godu Mātes dienai 9.maijā Vānes pamatskolas skolēni savām māmiņām dāvināja krāšņu koncertu, kurš norisinājās  Vānes tautas namā. Koncerta laikā pasākuma apmeklētājus priecēja bērnu deklamētie dzejoļi, vokālā ansambļa dziesmas, kā arī instrumentālās mūzikas priekšnesumi, kurus sniedza tie Vānes pamatskolas bērni, kuri mācās Kandavas Mākslas un mūzikas skolā. Pirms un pēc koncerta māmiņas varēja aplūkot Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Vānes pirmsskolas grupas “Krāsiņas” (skolotāja Ilze Kalnarāja) bērnu darbiņu izstādi.

Koncerts bija liels notikums jaunajiem mūziķiem, jo uzstājās visi Vānes mūzikasskolnieki:

Gabriela Švēde (saksofons)– izpildīja J.Haidna Mirdzi mazā zvaigzne

Krista Cinciusa   ( klavieres)- T.Haslingers Sonatīna Do mažorā

Marta Bože   (akordeons)- V.Burnickis Valsis

Katrīna Terēze Bože  (flauta)– K.V.Gluks Starpspēle

Linita Vanaga  (flauta)  - V.Cibins Albūma lapa

Amanda Bērziņa (klavieres)  - E.M.Burnama Mazurka

Amanda Bērziņa, Laima Bērziņa (klavieru duets) -  B.Saveļjevs Karuseļa zirdziņš

Agris Dembovskis (trompete) – Dz.Verdi Maršs no op. Aida

Monta Bērziņa (flauta) - A.Hamiltons Dziesma par mīlestību

 

Zālē valdīja sirsnīga un mīlestības pilna atmosfēra, jo priekšnesumi tika izpildīti no visas sirds.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Augsti sasniegumi Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknim Kārlim Vilkaušam

13.05.2019

k_vilkauss_0.jpgSveicam Kārli Vilkaušu ar augstiem sasniegumiem IX Mazpilsētu un lauku mūzikas skolu Pūšaminstrumentu spēles konkursā!

10.maijā notika IX Mazpilsētu un lauku mūzikas skolu Pūšaminstrumentu spēles audzēkņu konkurss Ozolnieku Mūzikas un mākslas skolā. Muzikālajā meistarībā sacentās 63 audzēkņi no dažādām Latvijas mūzikas skolām, kā arī dalībnieks no Sankt-Pēterburgas. Audzēkņi savā starpā sacentās trijās vecuma grupās neatkarīgi no instrumenta.

   Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja 4.klases trompetists Kārlis Vilkaušs, kurš ieguva godpilno II vietu.

Prieks par Kārli, kurš attīsta savas muzikālās spējas ne tikai ikdienas mācību stundās un regulāri koncertējot, bet arī aktīvi piedaloties dažādos konkursos. Paldies skolotājam Gintam Birkenšteinam, koncertmeistarei Evitai Ernštreitei un mammai Andrai Vilkaušai, kas prot iedvesmot un motivēt audzēkni aktīvai radošai darbībai.

Direktore Maruta Balode

Lasīt visu ziņu galerija (2)

4. maija svētki Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

08.05.2019

p1280899.jpg4.maijs – Latvijas otrā dzimšanas diena. Šķiet, ar katru gadu vairāk apzināmies un novērtējam šīs dienas nozīmību un sākam vairāk izjust to kā svētku dienu. Dienu, kas svinama kopā ar visiem, kas piederīgi Latvijai.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Atzinība Kandavas KMMS mākslas nodaļas audzēknei Martai Šmēlai

03.05.2019

img_20190502_wa0001.jpgOtrdien, 23. aprīlī, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Jelgavā, norisinājās svinīgs pasākums par godu konkursa “Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot” laureātiem un dalībniekiem. 850 dalībnieku konkurencē konkursa pirmās, otrās un trešās vietas diplomus saņēma 61 jaunais mākslinieks, 54 dalībnieki ieguva atzinības rakstus, tostarp Kandavas KMMS mākslas nodaļas audzēkne Marta Šmēla. 

Darbus vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā darbojās profesionāli mākslinieki: mākslinieks un pasniedzējs Alytas mākslas ģimnāzijā un Alytas koledžā - Arūnas Vaitkus, Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja direktores vietniece Marija Kaupere, Jelgavas mākslinieku biedrības priekšsēdētājs Māris Brancis, gleznotājs un dizainers Uldis Zuters, mākslinieks Edgars Ameriks.

Šogad Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas izsludinātajā starptautiskajā mākslas konkursā jaunie mākslinieki radīja darbus, kas veltīti tēmai - “Klusā daba. Lauku veltes”, attēlojot no dažādiem priekšmetiem un lauku veltēm izveidotas kompozīcijas. Bērniem un jauniešiem vecumā no 7 līdz 18 gadiem bija iespēja izpaust savas prasmes glezniecības, grafikas, datorgrafikas un fotogrāfijas tehnikā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

PII "Zīļuks" audzēkņi ciemojas Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

p1280735_1.jpg24.aprīlī Kandavas Mākslas un mūzikas skolu apciemoja paši mazākie mūsu novada iedzīvotāji - PII "Zīļuks" audzēkņi. Mazie "ķipari" tika iepazīstināti ar dažādiem mūzikas instrumentiem, kurus kā skolotājas Andras Vilkaušas stāstītās pasakas tēlus spēlēja jaunāko klašu mūzikas nodaļas audzēkņi: Agneta Prātiņa, Eduards Petriņš, Alise Zolova, Zita Raivita Kulmane, Elīna Karole, Estere Marcinkeviča, Signe Elīna Pole, Emīls Ezerkalns Mažolis, Feita Marta Peremeža, jaunāko klašu vijolnieku ansamblis un kapella. 

Koncerta noslēgumā katrs mazais klausītājs saņēma notiņu - uzaicinājumu - nākošajā mācību gadā nākt mācīties kādā no izglītības programmām. Paldies pedagogiem par audzēkņu sagatavošanu koncertam un vecākiem par atbalstu.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Pavasara dziesmu burziņš Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

26.04.2019 15:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

p1280751.jpg26.aprīlī plkst. 15:00 Kandavas Mākslas un mūzikas skolā koncerts “Pavasara dziesmu burziņš”.

Koncertā piedalās Kandavas, Mērsraga, Talsu, Sabiles, Rojas, Valdemārpils Mākslas un Mūzikas skolu, kā arī Piltenes Mūzikas skolas, PIKC Ventspils mūzikas vidusskolas kora klases audzēkņi.

Ieejas bez maksas.

Lasīt visu ziņu