Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

“4Xmāksla” projekta aktivitātes Kandavā

16.08.2019

p1290460.jpgNo 12.-15.augustam Kandavas Mākslas un mūzikas skolā norisinājās projekta “4Xmāksla” 7.aktivitāte  Amatu dienas Kandavā.

Tas ir piecu partnerību – Saldus Rajona Attīstības biedrības, partnerības – Madonas novada fonds, Ludzas rajona partnerības, Partnerības laukiem un jūrai un Kandavas partnerības( Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai  Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma 19.3. “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ) starpteritoriālais sadarbības projekts  “Mākslas skolas pedagogu un skolēnu prasmju pilnveidošana radošās industrijas attīstīšanai sadarbības partneru teritorijās” (akronīms: 4xmāksla).

Projekta “4xmāksla” mērķis ir veicināt radošās industrijas attīstību sadarbības partneru teritorijās, pilnveidojot mākslas skolu pedagogu profesionālās kompetences, skolēnu māksliniecisko iemaņu attīstību, organizējot izglītojošus pasākumus un iesaistot vietējo sabiedrību.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu zaļā prakse Tiņģerē

13.06.2019

whatsapp_image_2019_06_06_at_08_36_45.jpg6.06.2019. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 3. A un 5. B klases audzēkņi kopā ar skolotāju Ivetu Šmēlu devās uz Talsu novadu, Tiņģeri izbaudīt skaistos dabas skatus un tos iemūžināt savos zīmējumos. Zaļā prakse notiek katru gadu  jūnija sākumā, kad audzēkņiem ir jādodas brīvā dabā un jāzīmē sev tīkami objekti. Šoreiz tika izvēlēta Tiņģere, kur bija iespējams ne tikai zīmēt dabu, ēkas u.c. objektus, bet arī darboties uz vietas piedāvātajā grafikas darbnīcā.

Paldies skolotājai Ivetai Šmēlai.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

"Taustiņi" piedalās festivālā POPFESTJŪRMALA - X

12.06.2019

popfestjurmala_0.jpg9.jūnijā Jūrmalas Kultūras Centrā Majoros norisinājās Latvijas bērnu un jauniešu solistu un popgrupu konkurss - festivāls "POPFESTJŪRMALA X", kurā piedalījās arī mūsu novada popgrupa "Taustiņi"( pedagoģe Andra Vilkauša).  Meitenes dziedāja J.Moiseja un L.Šomases dziesmu "Uzbur laimi". 17 grupu konkurencē mūsu meitenes ieguva I pakāpes Atzinību.

 Šogad pasākums notika jau desmito reizi. Konkurss notika četrās vecuma kategorijās un katrs dalībnieks izpildīja vienu dziesmu. Konkursu vērtēja: Viktors Zemgals, Maija Sējāne, Uģis Roze, Kaspars Blūms-Blūmanis, Indra Raila, Laura Raila. 

 Paldies popgrupas "Taustiņi" meitenēm par aktīvu un radošu darbošanos. Paldies vecākiem par atsaucību un atbalstu!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Kandavas MMS akordeonisti lielkoncertā " SVINAM LATVIJU!"

08.06.2019

00.jpgJau otro gadu Stopiņu novada dome, līdzdarbojoties Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolai un Ulbrokas kultūras namam, 8. jūnijā Līgo parkā organizēja  Latvijā vienīgo akordeona ansambļu un orķestru lielkoncertu “Svinam Latviju”, kurā piedalījās 220 akordeonisti. 

     Līdz šim Latvijā nav notikuši tik vērienīgi akordeonistu kopmuzicēšanas koncerti, kas apvienotu kopā tik dažādus akordeonistus no visas Latvijas un kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas –, saliedējot dažādas paaudzes un tautības.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas audzēkņiem plenērs Kuldīgā

05.06.2019

img_0718.jpg05.06. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 4.a, 4.b, 5.a un 6. klases audzēkņi agrā rīta stundā devās uz Kuldīgu, lai zīmētu skaisto vecpilsētu. Lielais karstums nebija šķērslis audzēkņiem, lai izbaudītu saulaino vasaras dienu un  iemūžinātu Kuldīgas vecpilsētas ēkas un ēku detaļas audzēkņu mākslas darbos. Paldies skolotājām Laimai Narvilai un Ilzei Baumanei.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu vasaras plenērs "Straumēnos"

04.06.2019

img_0663.jpg4.jūnijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 4. a un 4.b klases audzēkņi devās vasaras plenērā uz lauku sētu "Straumēni", kur bija iespēja zīmēt mājdzīvniekus. Tas audzēkņiem bija liels piedzīvojums un interese par dzīvniekiem pārtapa to glaudīšanā, klēpī paņemšanā un samīļošanā, jo "Straumēnu" mājdzīvnieki ir raduši staigāt pa pagalmu brīvā dabā un no cilvēkiem nebaidās. Audzēkņu zīmējumi tapa patiesi skaisti un reālistiski!

Liels paldies "Straumēnu" saimniekiem un skolotājai Laimai Narvilai.

Lasīt visu ziņu galerija (25)