Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Plecu pie pleca

04.12.2019

p1300429_1.jpgGatavojoties projektam “Plecu pie pleca”

Projekts “Plecu pie pleca” jau kļuvis par ikgadēju tradīciju, kurā Mūzikas akadēmijas studenti dodas izbraukumos uz reģioniem, kur līdz ar sagatavoto koncertprogrammu atskaņo arī skaņdarbus kopā ar pašiem jaunākajiem mūziķiem – apkārtnē esošo mūzikas skolu audzēkņiem. Šajā sezonā par norises vietu izvēlēts Tukuma kultūras nams, simfoniskā orķestra pulkā aicinot Tukuma, Engures un Kandavas mūzikas skolu audzēkņus.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolu šajā projektā pārstāv Adrija Anna Zariņa (vijole), Rimants Jakobovics (vijole) un Kārlis Vilkaušs (trompete).

Jaunie mūziķi, plecu pie pleca ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studentiem, koporķestrī izpildīs norvēģu komponista Eduarda Grīga “Rīts” un “Kalnu karaļa alā” no mūzikas H.Ibsena lugai “Pērs Gints”.

Nopietns sagatavošanās process notika mēģinājumos Tukuma Mūzikas skolā, diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā un Mūzikas akadēmijā igauņu diriģenta Paula Megi vadībā.

3.decembrī pēc mēģinājuma Mūzikas akadēmijas lielajā zālē, jaunākajiem mūziķiem tika noorganizēta interesanta ekskursija pa Jāzepa Vītola “Gaismas pili”, tās zālēm un auditorijām, kā arī leģendāro Jāzepa Vītola dzīvokli/muzeju.

Paldies idejas autoram un projekta koordinatoram J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas  asoc.prof. Jānim Puriņam par piedāvāto iespēju iesaistīties šajā projektā.

5.decembrī  Tukuma kultūras namā vēl pēdējais mēģinājums un  pl.19.00 – KONCERTS.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Radošā darbnīca Ziemassvētkus gaidot!

04.12.2019

b573ef5a_6d4b_4b98_b7fa_88f8eb70a807_1.jpg 3.decembra pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas keramikas klasītē notika Radošās darbnīcas, kuras vadīja skolas audzēkņu Melitas un Anetes mamma Linda Leitande. Bērniem tika piedāvāts gatavot Ziemassvētku dekoriņus, magnētiņus, eglīšu rotājumus. Ļoti radošā un jaukā noskaņā tapa brīnumskaisti sirds darbiņi. Mīļš, mīļš paldies Lindai Leitlandei par atsaucību, pacietību, bagātīgo materiālu klāstu un nesavtību.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Latvijas orķestru asociācijas festivāls

03.12.2019

iv_loa_fest__afisa_1.jpgOrķestra  mūzikas svētki Kandavā - tā varētu nosaukt 29.novembrī  izskanējušo  Latvijas Orķestru asociācijas IV festivāla koncertu.   Festivāla ietvaros  Kandavas kultūras namā muzicēja ap 100 dalībnieku apvienotais orķestris no Rīgas J.Mediņa mūzikas skolas, Ventspils mūzikas skolas un Daugavpils mūzikas skolas un mūzikas vidusskolas. Diriģentu Lauras Stašas un Aivara Broka  vadībā izskanēja gan klasiskās mūzikas pērles, gan mūsdienīgi ritmi. Dzirdēt tik daudzveidīgu un interesantu repertuāru orķestra izpildījumā- tas bija īpašs notikums ikvienam Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknim. Mazākajiem audzēkņiem šī bija pirmā iespēja iepazīties ar orķestra vareno skanējumu, vecākajiem - motivācija iesaistīties skolu muzikālos kopprojektos. 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Solfedžo konkurss

20.11.2019

3c698c16_8173_4165_bcaa_ec18c3d8a667_1.jpg

20.novembrī Emgures Mūzikas un mākslas skolā satikās Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu spicākie ritmizētāji un teorijas lietpratēji, lai mērotos spēkiem komandu sacensībās "Ritma rotaļas". Komandas tika veidotas no vecāko klašu audzēkņiem. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja puišu komanda "Kandavas novadam būt!". Tie bija četri puiši: Rihards Petriņš, Kārlis Vilkaušs, Roberts Barkāns un Rimants Jakobovics. Komanda ieguva 3.vietu. Paldies puišiem par neatlaidību un pacietību, gatavojoties konkursam. Paldies audzēkņu vecākiem par atbalstu. Un milzīgs paldies skolotājai Andrai Vilkaušai!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Daudz laimes, Latvija!

13.11.2019

p1300354.jpg12.novembrī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika audzēkņu koncerts "Daudz laimes, Latvija!"

Koncertā piedalījās Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi no visām nodaļām. Pie skolas noformējuma strādāja mākslas nodaļas audzēkņi. Pēc svinīgā pasākuma visi kopīgi tika aicināti skolas pagalmā aizdegt svecīti un novietot to uzzīmētajā rakstu zīmē!

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Mūzikls "Mūzikas skaņas"

11.11.2019

8c5b9de7_226a_47cf_8cb0_7dfed4e43c5c_1.jpg9.novembrī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi devās uz Rīgu, lai noskatītos R.Rodžersa mūziklu "Mūzikas skaņas". Pasaulslavenā mūzikla dziesmas priecēja gan mazo, gan arī lielo klausītāju sirsniņas. Pēc izrādes bērni devās pie Brīvības pieminekļa kā arī gāja uz Daugavmalu pie prezidenta pils, lai iedegtu svecītes par godu Latvijas brīvības cīnītājiem. Ar lielu degsmi bērni nodziedāja J.Norviļa "Mūsu zemi". Patriotiskās sajūtās noslēdzās jaukā ekskursija. Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par jauko ekskursiju!

Lasīt visu ziņu galerija (4)