Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Kandavas Mākslas un mūzikas skolā īstenoti divi Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstīti projekti

12.05.2020
vkkf.jpg

2020.gada pavasarī Kandavas Mākslas un mūzikas skola īstenojusi divus projektus, kuru rezultātā ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansiālu atbalstu ievērojami papildinājusi gan mūzikas, gan mākslas nodaļu materiāli tehnisko bāzi.

Projekta  “Šujmašīnas Kandavas Mākslas un mūzikas skolai” īstenošanai VKKF piešķīra 525 EUR. Iegādātas trīs šujmašīnas BROTHER RH137, kas nodrošinās pilnvērtīgāku mācību procesu tekstila nodarbībās. Audzēkņi apgūs jaunas  prasmes un iemaņas ar rokdarbu tehniku piedāvātajām iespējām, veidos jaunus konkurētspējīgus tekstila darbus starptautiskiem konkursiem un izstādēm.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Akordeonistu festivāls-koncerts "Svinam kopā!"

11.03.2020 17:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

dsc_0190.jpgTrešdien, 11. martā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas lielajā zālē notika kārtējais skolas 60 gadu jubilejai veltītais pasākums, šoreiz - akordeonistu festivāls-koncerts "Svinam kopā!".

“Skanošo ikdienu ir nomainījusi skanīga svētku diena un to mums šodien sarūpējusi akordeonistu draudzīgā saime”, - uzrunājot koncerta dalībniekus, sacīja skolas direktore Maruta Balode. “Šogad atzīmējam Mūzikas skolas 60 gadu jubileju un, lai svētku sajūtu varētu izbaudīt ilgāk, apaļo jubileju svinam visu mācību gadu.

Akordeonisti ir vēstures liecinieki 60 gadu garumā, jo šī mūzikas instrumenta pārstāvji pastāv kopš Mūzikas nodaļas pirmsākumiem. Ja, pirmajā mācību gadā 1959.g. mācības 1. klasē uzsāka divi akordeonisti, tad šogad ir sasniegts rekords-  1.klasē mācības uzsāka pieci akordeonisti”.

Pasākuma vadītāji- KMMS absolvente Elza Lepse un audzēknis Artus Šimkēvičs, klātesošos iepazīstināja ar citiem interesantiem faktiem par skolas akordeonistiem. Kandavas Mūzikas skola dibināta 1959.gadā. No pirmā izlaiduma 1965.gadā līdz 2019.gadam Mūzikas skolas akordeona spēles nodaļu absolvējuši 86 audzēkņi. Diemžēl tādi, kas turpinājuši mūzikas ceļu, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi- tieši akordeona spēli profesionāli turpinājušas tikai divas absolventes: Liene Dravniece un skolas tagadējā skolotāja Daiga Zariņa (abas skolotājas Dzintras Lindes absolventes).

Lasīt visu ziņu galerija (41)

KMMS Stīgu nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts "Kad vijoles skan"

06.03.2020 17:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

dsc_0084.jpg6.marta vakarpusē uz kārtējo muzikālo vakaru, veltītu savas skolas 60 gadu jubilejai, aicināja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas kolektīvsŠoreiz programmā bija stīgu nodaļas audzēkņu un absolventu koncerts “Kad vijoles skan…”

Koncerta apmeklētāji varēja noklausīties tādus audzēkņus, kas tikko sākuši apgūt vijoļspēli un kam šī bija pirmā uzstāšanās, un tos, kas šo instrumentu jau apguvuši profesionāli.

“Jūs esat izvēlējušies spēlēt visskaistāko un visgrūtāko instrumentu”, - uzrunājot koncerta dalībniekus, sacīja skolas direktore Maruta Balode. “Un jums tas šodien ļoti labi izdevās! Kandavā vijoles skan jau sešdesmit gadus, jo arī mūzikas nodaļa aizvadījusi sešdesmit skanīgus gadus. Vijoles klase skolā darbojas no pirmā mācību gada. 1959./60.mācību gadā vijoles klase uzņēma pirmos audzēkņus, kurus mācīja pasniedzējs Alfrēds Brauns. Skola toreiz bija dzīvoklis Padomju ielā 16, un vēl pa vienai telpai kultūras namā un tagadējā domes ēkā. 

Lasīt visu ziņu galerija (33)

Svinam kopā!

11.03.2020 17:00 - 19:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

20200228_104543.jpgTrešdien, 11. martā plkst. 17:00 Kandavas Mākslas un mūzikas skolas lielajā zālē akordeonistu festivāls-koncerts "Svinam kopā!".

Kandavas MMS akordeonisti ielūdz draugus no Ventspils, Kuldīgas, Rojas, Valdemārpils, Talsiem un Tukuma.
Laipni aicināti visi interesenti!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Kad vijoles skan...

27.02.2020

6682945b_8be5_450c_852a_54b7c289ac4f.jpg

6.martā plkst. 17:00 Kandavas Mākslas un mūzikas skolas zālē skanēs Stīgu nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts, kas veltīts Mūzikas skolas 60 gadu jubilejai.

Mīļi gaidīti!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Valsts konkursa I kārtas vērtēšana

27.02.2020

p1300969.jpgKatru gadu Latvijas Nacionālais kultūras centrs rīko Valsts konkursu Latvijas profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmu audzēkņiem. Konkursa dalībnieki ir profesionālās ievirzes mākslas izglītības programmas audzēkņi kuru vecums konkursa I kārtas izvērtēšanas dienā ir no 7-16 gadiem. Dalībnieki konkursā piedalās sekojošās vecuma grupās:

I grupa n 7-10 gadiem

II grupa 11-13 gadiem 

III grupa no 14-16 gadiem

Valsts konkursa I kārtu rīko izglītības iestāde. Uz Valsts konkursa II kārtu (finālu) tiek izvirzīti I kārtas labāko darbu audzēkņi no II un III grupas. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā Valsts konkursa I kārta norisinājās 26.02.2020. Konkursā piedalījās visi mākslas nodaļas audzēkņi. Konkursa tēma bija "Tēls. Telpa. Scenogrāfija."  

konkursa darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas pedagogi, mākslas nodaļas vadītāja, mācību daļa, kā arī pieaicināts neatkarīgais eksperts. Visu žūrijas locekļu vērtējumi tika apkopoti un noskaidroti labāko darbu autori, kas tiek izvirzīti Valsts konkursa II kārtai (finālam):

II grupā Elizabete Baiba Tīzenkopfa un Maria Mārīte Hesa

III vgrupā Kate Babre

Valsts konkursa II kārta (fināls) notiks 27. martā Profesionālās izglītības kompetences centrā "Liepājas Mūzikas, Mākslas un dizaina vidusskolā".

Vēlam veiksmi!

Lasīt visu ziņu galerija (31)

60 gadi klavieru skaņās

21.02.2020 17:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

87503692_2761029953965089_6695479458956050432_n.jpg21.februāra vakarā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā (KMMS) notika Klavieru nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts “60 gadi klavieru skaņās”.

Šo 60 gadu laikā, klavieru nodaļā strādājuši 26 klavierskolotāji un nodaļu beiguši 240 absolventi. 47 no absolventiem izglītību turpinājuši mūzikas jomā un daži no viņiem ar priekšnesumiem kuplināja jubilejas koncertu. Atmiņās par skolas laiku sarkanajā ķieģeļu namiņā dalījās absolventi: komponists, kura vārds Latvijā komentārus vairs neprasa, Kārlis Lācis, Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, baleta koncertmeistare Ķelnes (Vācija) mūzikas un dejas augstskolā Margita Linde un viņas māsa, Mārupes Mūzikas un mākslas skolas Taustiņinstrumentu un klavieru nodaļas pedagoģe Aija Linde. Vakaru vadīja KMMS klavieru nodaļas absolvente, Sabiles kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa.

Svētku koncertā tika godināti Klavieru nodaļas bijušie pedagogi: pensionētās skolotājas Irēna Mamaja, Viviana Brizga un Ingrīda Salaka. Par skolas vēstures pirmo 22 mācību gadu apkopojumu paldies tika sacīts bijušajai skolotājai Intai Freimanei.

Klavieru nodaļas koncertu apmeklēja arī Engures Mūzikas un Mākslas skolas direktore Ina Ineta Gailāne, kura 12 gadus bijusi Kandavas Mūzikas skolas pasniedzēja, kā arī bijušais skolas pedagogs Andris Jansons, kurš klātesošajiem izpildīja divas savas kompozīcijas.

Šis ir jau otrais koncerts, kas notiek Kandavas Mūzikas skolas 60 gadu jubilejas ietvaros. Janvārī klausītājus priecēja Pūtēju nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts “Pūšam tauri, pūšam tauri, lai skan visam mežam cauri”. Skolas jubilejas svinības turpinās vijoles un akordeonu nodaļa.

Lasīt visu ziņu galerija (41)