Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Popgrupas "Taustiņi" intervija ar LR2

30.09.2021

saulesvija_ieripo_kandava_dsc_0015.jpgPēcpusdienas saruna ar Kasparu Markševicu.

29.09. pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupas “Taustiņi” dziedātājas un viņu vadītāja tika aicinātas piedalīties projektā "Dziesmu svētku ceļojums". Tā bija saruna, kurā meitenes un viņu skolotāja dalījās pieredzē un sajūtās, kādas bija gatavojoties Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Sarunu vadīja Kaspars Markševics. Paldies Inesei Štrālai par uzaicinājumu piedalīties projektā.

Audio ieraksts


Lasīt visu ziņu galerija (1)

"Svētki esam mēs"

20.09.2021

4.jpg

Sestdien, 18. septembrī, Jelgavā, pļavā pretī Jelgavas pilij Zemgales dziedošie, spēlējošie un dejojošie bērnu un jauniešu kolektīvi piedalījās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises atklāšanas tiešraidē "Svētki esam mēs". Tiešraidē Jelgavā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa “Taustiņi” ar Mārtiņa Brauna dziesmu “Jauna ēra”.

Vēl tiešraides norisinājās Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā, Kurzemē – Kuldīgā pie Ventas rumbas un Latgalē – Rēzeknē pie koncertzāles "GORS". Piecu stundu garumā Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcijas krāsainību rādīja instrumentālie ansambļi, vokāli instrumentālie ansambļi, popgrupas, folkloras kopas un deju kolektīvi, kori, pūtēju orķestri, teātra pulciņi un jaunie stāstnieki.

Paldies pasākuma organizatoriem par ļoti labi noorganizēto skolēnu plūsmu, par brīnišķīgo apskaņošanu, par padomiem mēģinājumos, par attieksmi un iecietību.

Paldies dziedātājām par izturību un dziedātprieku. Paldies vecākiem par atsaucību un atbalstu.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Skolēnu dziesmu un deju svētku “Saulesvija” ieripo Kandavā

13.07.2021

dsc_0043.jpgPavisam citādāk nekā ierasts citus gadus, atbilstīgi e-svētku koncepcijai, 12. jūlijā Latvijas pašvaldībās sākušies Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Pirmais notikums ir svētku auto brauciens pa pašvaldībām “Saulesvija”, sveicot vietējos dalībniekus un fiksējot sveicienus video materiālā. “Saulesvija” ir kā simbolisks svētku gājiens, kad saposties, satikties un uzgavilēt. Divu nedēļu laikā svētku organizatori ciemosies 43 jaunizveidotajos novados, lai sasveicinātos klātienē un pateiktos ikvienam dalībniekam.

Ja tradicionāli svētku dalībnieki ar savu novadu dižojās lielajā svētku gājienā Rīgā un uzgavilēja tiem, kas vēroja gājienu no malas, tad tagad svētku rīkotāji paši devušies pie dalībniekiem. 13.jūlija vakarā svētku auto ieripoja Kandavā, kur Kandavas un pagastu kolektīvi, pulcējušies nelielās grupiņās sava kolektīva ietvaros un ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, ar dziesmām un dejām sagaidīja svētku vēstnešus un organizatorus.

Lasīt visu ziņu galerija (70)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas sasniegumi XIX Starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā “ES DZĪVOJU PIE JŪRAS”

12.07.2021

p1310393.jpgSveicam Amandu Vīndedzi, Paulu Esteri Ķieģeli, Martu Jansoni un  skolotāju Ilzi Baumani ar ATZINĪBU XIX Starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā “ES DZĪVOJU PIE JŪRAS”.

Konkursu organizē Jūrmalas Mākslas skola. Šī gada konkursa tēma  – Es un jūra iezīmēja katra tā dalībnieka personīgās attiecības ar jūru.

Konkursam šajā gadā tika iesūtīti 164 izglītības iestāžu  1152 darbi no 12 valstīm – Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Turcijas, Rumānijas, Portugāles, Polijas, Norvēģijas, Ķīnas, Itālijas un Latvijas.

Darbus vērtēja starptautiska žūrija. Žūrija kopā piešķīra 1 Lielo balvu, kura šogad aizceļoja uz Ķīnu, 12 Zelta medaļas, 16 Sudraba medaļas, 21 Bronzas medaļas un 46 Atzinības, no kurām trīs atceļoja uz Kandavu – Amandai Vīndedzei, Paulai Esterei Ķieģelei un Martai Jansonei. Paldies skolotājai Ilzei Baumanei par teicamu audzēkņu sagatavošanu konkursam attālināto mācību laikā. Prieks un gandarījums, ka visi trīs aizsūtītie tekstila darbi tika pamanīti starp 1152 darbiem un atzinīgi novērtēti. Savukārt, Amandas Vīndedzes darbu par labāko atzina Jauniešu žūrija, piešķirot tam savu Specbalvu. Pārējās četras Jauniešu žūrijas Atzinības aizceļoja uz Ukrainu, Ķīnu un Norvēģiju.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Projekts “Alta flauta Kandavas Mākslas un mūzikas skolai”

07.06.2021

flauta.jpgJau pavasarī noslēdzās Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas “Mūzikas un dejas mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” projektu konkurss. Projekta rezultātā skola iegādājās mūzikas instrumentu – alta flauta Thomann. Projekta kopējās izmaksas  1099 EUR, no kurām 1000 EUR piešķīra VKKF.

Alta flauta  tiks izmantota mācību procesa nodrošināšanai un dažādošanai gan spēlējot instrumentu solo, gan dažādos ansambļu sastāvos. Ar jaunā mūzikas instrumenta palīdzību nodrošināsim mūzikas mācību procesa kvalitātes paaugstināšanu, izvirzot augstu skaņas kvalitāti kā neatņemamu skaņdarba interpretācijas sastāvdaļu.

Lasīt visu ziņu

Latviešu tautasdziesmu konkurss

08.02.2021

26.01. notika nu jau par tradīciju kļuvušais Latviešu tautasdziesmu konkurss, kurš šogad norisinājās attālināti. Konkursā piedalījās 4./6. klašu audzēknes. Konkursu veidoja trīs uzdevumi: viktorīna, tautasdziesmas dziedāšana un sev mīļas tautasdziesmas apdares veidošana (viens pants). Konkurss noritēja platformā Zoom. Ļoti iepriecināja fakts, ka konkursā piedalījās visas 4./6.klases audzēknes un visas bija kārtīgi gatavojušās. Vērtēt konkursa rezultātus nebija viegli, jo meiteņu sniegumi bija līdzvērtīgi, interesanti un radoši. Tāpēc 1.vietas konkursa kopvērtējumā bija trīs - Amandai Bērziņai, Martai Kļaviņai un Sabīnei Truhņēvičai. 2. vietu kopvērtējumā ieguva Kate Ābele un 3. vietu Linita Vanaga. Kā labāko viktorīnas jautājumos gribētu izcelt Martu Kļaviņu. Visskanīgāk un prasmīgāk dziedāja Kate Ābele, bet interesantāko tautasdziesmas apdari izveidoja Linita Vanaga. Paldies visām meitenēm par aizrautību un interesi gatavojoties konkursam! Konkursa rezultāti

Paldies skolotājai Andrai Vilkaušai!

Lasīt visu ziņu galerija (0)