Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Popgrupai Taustiņi ceļazīme uz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

17.02.2020

taustini.jpgKā jau informējām, ceturtdien, 13.februārī, Talsu Tautas namā notika konkurss "No baroka līdz rokam", gatavojoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Konkursā piedalījās Kurzemes reģiona VIA, instrumentālie ansambļi, džeza ansambļi un popgrupas.

Konkursā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa Taustiņi ar divām dziesmām: Martas Ritovas "Tik daudz" un Mārtiņa Brauna "Jauna ēra".

  Savā vecuma grupā, deviņu popgrupu konkurencē mūsu dziedātājas ieguva I pakāpes diplomu ar 41,74 punktiem un iespēju piedalīties popgrupu koncertā Rīgā, dziesmu svētku laikā.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Sirsniņdiena KMMS

15.02.2020
img_0083.jpg

14.februāra pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas zālē notika draudzībai un mīlestībai veltīts koncerts “Kā mēs mīļi dzīvojam”. Koncertā savus draudzības apliecinājumus caur mūzikas skaņām izspēlēja un izdziedāja visu nodaļu audzēkņi. Skanēja gan solo priekšnesumi, gan dažādu ansambļu sagatavotas melodijas. Katrs koncerta dalībnieks pēc savas uzstāšanās nosūtīja kādam zālē sēdošam klausītājam jauku novēlējumu, kurš bija uzrakstīts uz papīra lidmašīnas spārna. Ar superīgu pārsteigumu visus zālē sēdošos klausītājus koncerta noslēgumā iepriecināja Pudeļu ansamblis, kurš izpildīja melodiju no multfilmas “Flinstoni”. Mīļš paldies pasākuma organizatorēm, pedagogiem – Līvai Birkenšteinai un Ērikai Grīvai.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Maria Mārīte Hesa - valsts konkursa akordeona spēlē laureāte

14.02.2020

marite_hesa.jpg12.februārī Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolā tika aizvadīta Valsts konkursa akordeona spēlē fināla kārta.

Konkursa pirmajā dienā piedalījās 54 Latvijas mūzikas skolu labākie akordeonisti. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkne  Maria Mārīte Hesa savā vecuma grupā ieguva 3.vietu.

Sveicam un lepojamies! Paldies skolotājai Dzintrai Lindei  par ieguldīto darbu!

Latviešu tautasdziesmu konkurss

27.01.2020

af268c4b_857f_43b7_9d25_720435f93afd.jpg24.janvārī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika ikgadējais Latviešu tautasdziesmu konkurss. Konkursā piedalījās, savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas demonstrēja 4./6.klašu audzēkņi. Tā bija individuāla sacenšanās. Konkursa dalībniekiem bija trīs uzdevumi: viktorīna par latviešu tautasdziesmām, dziesmu dziedāšana un radošais uzdevums - tautasdziesmas apdares veidošana. No visiem uzdevumiem visinteresantākais bija tieši trešais. Katrs audzēknis bija centies un mēģinājis skaņās izteikt savu domu, savu sajūtu. Konkursā tika noteikts gan katra uzdevuma spilgtākais izpildītājs, gan arī kopvērtējumā trīs prasmīgākie, izturīgākie. Kopvērtējumā: 1.vieta Rimantam Jakobovicam, 2.vieta Melitai Leitlandei, 3.vieta Esterei Marcinkevičai. Viktorīnā labākais - Mārcis Brikovs, skanīgākā dziedātāja - Paula Lietiņa, interesantākās un pārdomātākās apdares autors - Rimants Jakobovics. Prieks par izdevušos pasākumu!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Fotogrāfs Inārs Švarcs

22.01.2020

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas II stāva vestibilā apskatāma fotogrāfa Ināra Švarca fotogrāfijas.

Inārs Švarcs ir rīdzinieks, bet nodzīvojis Kandavā jau tik daudz gadus, ka uzskata sevi par īstu kurzemnieku. I. Švarcs ir savdabīga personība: ārsts -psihoterapeits ar mākslinieka dvēseli un gaišu pasaules uztveri, kur viennozīmīgi dominē baltā krāsa. No foto izstādes uzzinām, ka fotografēšana ir tikai viens no autora vaļaspriekiem, I. Švarcu saista ceļojumi, video, zīmēšana un senu fotogrāfiju restaurēšana datortehnikā.

ac8e1cc6_a384_4617_b857_15fc176b971e.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kandavas jauno akordeonistu sasniegumi

21.01.2020 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

20200121_125735.jpg21.janvārī Ventspils Mūzikas vidusskolā notika valsts konkursa II kārta Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas Akordeona spēle audzēkņiem, kurā piedalījās Ziemeļkurzemes mūzikas skolu jaunie akordeonisti.

Apsveicam Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņus Renāru Gabrielu Kalniņu un  skolotāju Daigu Zariņu ar godpilno 3.vietu (vecākajā grupā) un Maria Mārīti Hesu  (vidējā grupā) un skolotāju Dzintru Lindi ar pārliecinošo– 1.vietu!

Prieks un gandarījums, ka audzēkņu un pedagogu darbs tik augsti novērtēts!

12.februārī Mārīte Maria Hesa pārstāvēs Kandavas Mākslas un mūzikas skolu un visas Ventspils reģiona mūzikas skolas valsts konkursa finālā Ulbrokā, kur satiksies ar Latvijas mūzikas skolu spēcīgākajiem akordeonistiem.

Lasīt visu ziņu galerija (7)