Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Nobeiguma darbu skiču prezentācija

16.01.2020

p1300840_3.jpgVakar, 15.01.2020. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas pašiem lielākajiem (7.klases) audzēkņiem bija pirmā nozīmīgā diena saistībā ar sava diplomdarba izgatavošanu.  Diplomdarba izstrāde ir patstāvīgs, radošs audzēkņa darbs izvēlētajā mācību priekšmetā. Darba vadītājs ir attiecīgā mācību priekšmeta pedagogs. Šajā mācību gadā diplomdarbi taps keramikā un porcelāna apgleznošanā pie skolotājas Ivetas Šmēlas, Maketēšanā pie skolotājas Laimas Narvilas un Kokapstrādē pie skolotāja Anda Jakobsona. Diplomdarba izstrāde sākas jau I semestrī, kad audzēkņi sāk strādāt pie ideju skicēm. Skiču gatavošana ir radošs un pacietīgs process- kādam ideja radusies jau sen, taču kādam tā ideja atnāk pavisam vēlu. Taču esam patiesi gandarīti par iesākto, jo visiem audzēkņiem ir pirmais darbs godam padarīts. Skices diplomdarbam ir gatavas un patiešām burvīgas!

Katrs audzēknis savas izgatavotās skices prezentēja un ļoti izsmeļoši izstāstīja savu ieceri un darba procesu, kas ejams. Audzēkņu idejas ir grandiozas un varam tikai novēlēt, lai viņiem viss izdodas! Tālākais process diplomdarbu izstrādē ir audzēkņu rokās, un ar nepacietību gaidīsim gatavos darbus, kas būs apskatāmi pavasarī.

  

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Audzēkņu koncerts baznīcā

14.01.2020

f4bc5331_3c81_4723_a6e0_275c080eac7d_1.jpg21.decembrī Kandavas ev.lut.baznīcā notika koncerts "Gaismas tuvumā". Nu jau par tradīciju kļuvušais pedagogu Līvas Birkenšteinas un Andras Vilkaušas audzēkņu semestra noslēguma pasākums. Koncertā katram mazajam māksliniekam bija iespēja caur mūzikas skaņām pateikt paldies Dievam, pateikt paldies saviem vecākiem. Savu prieku un mīlestību mūzikas skaņās pārvērta: Amanda Brigere, Gustavs Lietiņš, Anna Jurēvica, Gabriela Švēde, Annija Celma, Sandijs Jēgers, Feita Marta Peremeža, Melita Leitlande, Anete Leitlande, Kārlis Vilkaušs, jauktais pūtēju ansamblis, popgrupa Taustiņi un arī abas skolotājas. Saksofona klases audzēkņiem priekšnesumus krāšņākus darīja koncertmeistre Daiga Zariņa. Paldies audzēkņiem un pedagogiem par krāšņo koncertu un vecākiem par atbalstu.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

KMMS Pūtēju nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts

10.01.2020 17:00 - 19:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

dsc_0081.jpg10.janvāra vakarā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā (KMMS) notika Pūtēju nodaļas absolventu un audzēkņu koncerts “Pūšam tauri, pūšam tauri, lai skan visam mežam cauri”.

Skolas direktore Maruta Balode klātesošajiem pastāstīja par skolas pirmsākumiem, atklājot dažādus interesantus faktus.

Kandavas Mūzikas skola tika dibināta 1959.gada jūlijā. Skolā mācījās 20 bērni, kurus mācīja trīs skolotāji, viens no tiem bija pats skolas direktors Juris Skrīveris. Bērni apguva klavierspēli, akordeonu un vijoli.

1961. gadā, kad Kandavā ieradās mūzikas skolotāju ģimene- Inta un Andris Freimaņi, skola paplašinājās. Skolotājs Andris Freimanis mācīja visu, ko mācēja pats: trompeti, klarneti, trombonu, tubu un flautu, bet skolotāja Inta Freimane- solfedžo un mūzikas literatūru. 15 gadu laikā skola atradusies dažādās ēkās un telpās- dzīvoklī Padomju ielā 16, Kandavas kultūras nama telpās, dzīvoklī Lielā ielā, Dārza ielā 6, Sabiles ielā 12, līdz 1974.gadā skolai piešķīra telpas Tirgus laukumā 11, kurā tā atradās 43 gadus. Mūzikas skolas 60 gadu pastāvēšanas laikā Pūtēju nodaļu ir pabeiguši 119 pūtēji un no tiem 16 absolventi ir turpinājuši studijas šajā jomā augstākā līmenī.

Lasīt visu ziņu galerija (1) galerija (34)

KMMS popgrupas "Taustiņi" koncerts Sabilē

14.01.2020

4b04d14b_c973_4e19_8223_e02c92c2878b_1.jpg14.decembrī Sabilē notika kārtējie Karstvīna svētki. Tajos ar kārtīgu koncertprogrammu (30 minūtes) piedalījās Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa Taustiņi. Meitenes dziedāja sev mīļas Ziemassvētku laika dziesmas: "Ziemas šūpuļdziesma", "Ziemassvētku planēta", "Egles skuja, priedes skuja", "Ziemassvētki manā ielā " un vēl daudzas citas. Lai gan laika apstākļi nelutināja, tomēr meiteņu dziedātprieks bija pāri visam, un klausītāju atbalsts deva milzīgu gandarījumu. Paldies par pacietību un izturību meitenēm. Paldies vecākiem par atbalstu. Īpašs paldies Danutai Ābelei par skaistajiem, baltajiem apmetnīšiem, kā arī milzīgs paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par nesavtīgi ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Ziemassvētku ieskaņas koncerts

17.01.2020

p1300518.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas zālē 6.decembra pēcpusdienā bija jūtama milzīga rosība. Mūzikas instrumenti tika ieskandināti, balsis ievingrinātas un satraukums virmoja gaisā. Audzēkņi un pedagogi gatavojās Ziemassvētku ieskandināšanas koncertam. Tajā piedalījās visu mūzikas nodaļu audzēkņi gan ar kolektīviem priekšnesumiem, gan arī ar solo iznācieniem. Zāli piepildīja paši stingrākie un tajā pašā laikā paši gaidītākie klausītāji - audzēkņu vecāki, vecvecāki, brāļi un māsas. Koncerts deva brīnumjauku noskaņu un motivāciju turpmākajam darbam kā audzēkņiem, tā pedagogiem. Liels paldies visiem par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Baltā ziema".

10.01.2020


09.01.2020. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Mākslas nodaļas audzēkņi devās uz Kandavas kultūras namu, lai apskatītu pašu veikumu, kas apkopots vienā grandiozā izstādē ar nosaukumu " Baltā ziema". Izstādē tiek izvietota tikai neliela daļiņa no tapušajiem audzēkņu darbiem. Skolā mācās 102 audzēkņi un nodarbības ir ļoti daudz, taču visus saražotos darbiņus nav iespējams izlikt izstādē. Pedagogiem bija ļoti sarežģīti atlasīt darbiņus izstādei no visa paveiktā. Taču darbiņš ir padarīts un šī gada izstāde ir pateišām bagātīga un gaiša. Lai gan laukā šogad mūs nemaz nerotā baltā ziema, toties bērnu darbos ziema ir ļoti bagātīga, balta un pat vietām var iztēloties ļoti bargu salu! Rezultāts ir patiešām acīm baudāms! Liels paldies audzēkņiem par skaisto mākslu un pedagogiem par ieguldīto darbu!64bec6a5_7e7e_492c_8783_77749146716e_1.jpg


Lasīt visu ziņu galerija (18)

Radošās darbnīcas "PĀRSLAS"

06.12.2019

p1300459_1.jpg27.novembrī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika radošās darbnīcas “PĀRSLAS”.  Tajās piedalījās mākslas nodaļas 5.-7. klašu audzēkņi. Katrs “izvēles priekšmeta” skolotājs piedāvāja savu radošo darbnīcu atšķirīgā tehnikā, taču kopējā tēma-pārslas. Skolotāja I. Šmēla  piedāvāja audzēkņiem gatavot pārsliņas no papīra strēmelēm, tās sapinot. Pie skolotājas L. Ekeres bija iespējams izgatavot pārslas grafikas tehnikā (izveidojot klišeju un tad atspiežot sietspiedes tehnikā). Skolotājs A. Jakobsons palīdzēja audzēkņiem piepildīt grandiozu ideju- izgriežot lielu 3 dimensiju sniegpārslu no koka plāksnes. Skolotāja L. Narvila piedāvāja papīra dizaina pārslas izgrieztas no stingrā papīra dažādos izmēros un formās. Skolotāja I. Baumane piedāvāja pārslas gatavot tekstildizainā.

Darbnīcu piedāvājums bija gana daudzveidīgs un audzēkņiem ļoti patika iesaistīties šajā procesā. Procesa rezultātā tika izgatavotas ļoti daudz un dažādas sniegpārsliņas, kas šobrīd rotā Mākslas un mūzikas skolas telpas un ir radīta svētku noskaņa visā skolā.

Liels paldies skolotājiem par ieguldīto darbu un audzēkņiem par aizrautīgu un radošu darbu!


Lasīt visu ziņu galerija (17)