Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Lāčplēša diena Kandavas novada muzejā

11.11.2019

0.jpg

11.novembrī  Kandavas novada muzejā notika pasākums veltīts Lāčplēša dienas atcerei.

Kandavas Mākslas un mūzikas audzēkņi sniedza nelielu koncertu. Klātesošie interesenti klausījās priekšnesumus, ko sniedza:

  • Maria Mārīte Hesa / 5.akordeona spēles klase/
  • Renārs Gabriels Kalniņš / 7.akordeona spēles klase/
  • Popgrupa „ Taustiņi”.

 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Daudz laimes, Latvija

12.11.2019 16:45 - 18:30 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

12. novembrī pl. 16:45 Kandavas Mākslas un mūzikas skolas lielajā zālē notiks audzēkņu koncerts, kas veltīts Latvijas dzimšanas dienai!

Laipni aicināti uz koncertu visi interesenti!daudz_laime_latvija.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Tonis-pustonis

01.11.2019

snezanas_studija.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas 2.stāva vestibilā apskatāma gleznotājas Sņežanas Tišleres vadītās Tukuma Tēlotājmākslas studijas izstāde "Tonis-pustonis". Skolas telpās šī izstāde ieņem īpašu vietu un noskaņu, jo gleznās ir attēloti mūzikas instrumenti, kas ir skolas neatņemama sastāvdaļa. Šīs gleznas sajūsmina ne tikai mākslas cienītājus, bet arī mūzikas pedagogus un audzēkņus. Izstāde būs apskatāma no 01.11.2019. līdz 01.12.2019.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Stikla pūtēju meistarklase

30.10.2019

29.10.2019. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā viesojās stikla pūtēju meistari no Ventspils, lai sniegtu meistarklasi skolas audzēkņiem. Pasākums sākās ar jautājumiem viktorīnas veidā, ko uzdeva meistars un par katru pareizu atbildi varēja saņemt dāvaniņu (stikla kuloniņu). Audzēkņi bija ļoti zinoši un atraktīvi, uz visiem uzdotajiem jautājumiem tika sniegtas atbildes. Kamēr norisinājās viktorīna,  viens no meistariem visu skatītāju priekšā veidoja sunīti no stikla, kas bija liels pārsteigums visiem klātesošajiem. 

Drosmīgākajiem audzēkņiem tika dota iespēja pašiem piedalīties stikla pūšanā, kas izrādījās- neesot nemaz tik grūti. Pasākuma beigās audzēkņiem bija iespēja iegādāties arī suvenīrus.05.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Stikla pūtēji

29.10.2019 16:00 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

 29.oktobrī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā viesosies mākslinieki-stikla pūtēji, lai sniegtu meistarklasi audzēkņiem.stikla_puteji.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (1)

KMMS izstāde

15.10.2019

i_brinina_1.jpgTukuma tēlotājmākslas studijas izstāde

  Ziedi batikās…..

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2.stāva vestibilā visu oktobra mēnesi ir apskatāma mākslinieces Ingas Brīniņas vadītās Tukuma Tēlotājmākslas studijas izstāde.  Izstādē apskatāmi Aijas Veinberga, Daces Lasmanes, Ineses Jeņēvičas, Santas Brenčas, Guntas Helmanes,  A.M. Brīniņas  un protams pašas vadītājas Ingas Brīniņas darbi.

Viņas ir dažādu profesiju pārstāves bez iepriekšējas mākslas izglītības, bet jau ilgāku laiku zīmēšana un gleznošana ir vaļasprieks un jauks atslodzes veids. Studijas dalībnieces mācās no dabas, jo tā palīdz iepazīt arī pašam sevi. Tāpat kā lielie meistari, arī studijas vadītāja un māksliniece Inga Brīniņa dabas studijas uzskata par pirmo un galveno soli, uzsākot mākslinieka gaitas. Savukārt apgūstot vizuālās mākslas valodu, iespējams vērojumā dalīties arī ar skatītāju.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

KMMS audzēkņu tikšanās ar absolventiem

12.10.2019

p1300232_1.jpg2019. gada 9. oktobrī Kandavas novada muzeja mākslas galerijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņiem bija vienreizēja iespēja tikties ar iepriekšējā mācību gada skolas absolventiem un uzdot viņiem interesējošus jautājumus par diplomdarbu izstrādi. Mākslas galerijā visu septembra mēnesi bija apskatāma KMMS absolventu diplomdarbu izstāde. Šobrīd jau absolventiem ir cits skatījums uz savu nobeiguma darbu. Kāds no absolventiem atzinās, ka tas bija ļoti grūti, kāds atzina, ka otrreiz izvēlētos tādu pašu darbu taisīt, savukārt kāds atzina, ka ar tagadējo prātu viņš izvēlētos pavisam citādāku tēmu noslēguma darbu gatavošanā. Skatītājiem bija iespējas ne tikai apskatīties gatavo darbu, bet arī uzdot jautājumus par diplomdarba tapšanas procesu u.c. 

Lasīt visu ziņu galerija (16)