Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Mūzikas skolas vijolnieki piedalās 9.Kurzemes kamerorķestru festivālā

24.04.2019

57593667_315921259090224_157409804074090496_n.jpgAprīlī jau piecpadsmito reizi Talsos tika atzīmēti Kārļa Ferdinanda Amendas mūzikas svētki. Šoreiz tie tika atklāti ar jau devīto Kurzemes Kamerorķestru festivālu. Šajā festivālā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas vecāko klašu vijolnieku ansamblis- Helēna Krista Dombrovska, Katrīna Tomeijere, Rimants Jakobovics, Elīza Oliņa, Adrija Anna Zariņa, Beāte Beta Makovska, Renāte Ausekle un ansambļa vadītāja Inga Rubene.

Festivālā piedalījās pavisam 330 jauno mūziķu no vairākiem Latvijas novadiem. Mūsu vijolnieki bija ļoti priecīgi par doto iespēju muzicēt šajā festivālā, kopīgi atskaņojot sešus skaņdarbus diriģenta Mārtiņa Berga vadībā.

Interesanti bija tas, ka lielā dalībnieku skaita dēļ, orķestri muzicēja skatītāju zālē, bet klausītāju rindas bija izvietotas uz skatuves.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Mūsu jauno mākslinieku sasniegumi Valsts konkursā

11.04.2019

elizabete.jpgKā katru gadu, marta nogalē visu Latvijas mākslas skolu audzēkņi pulcējās Valsts konkursa noslēguma kārtā Liepājā, Valmierā, Rēzeknē un Rīgā. Šī gada konkursa rezultāti ir apkopoti un uzvarētāji noskaidroti.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknis Artūrs Grunte ieguva III vietu jaunākajā vecuma grupā un Elizabete Baiba Tīzenkopfa ieguva I vietu vidējā vecuma grupā.

Šī gada valsts konkursa tēma ir dabas objektu pētīšana un konkursa dalībniekiem konkursa uzdevums bija pētīt, zīmēt, aprakstīt, “atdzīvināt” no meža nākušus sprunguļus, praulus, mizas, sūnas, skujas un  čiekurus.

Valsts konkursa darbus vērtēja žūrija  – mākslinieki Ieva Jurjāne, Juris Petraškevičs, Sabīne Ābele, Ausma Auziņa, dzejniece Inese Zandere, Latvijas Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, pievēršot uzmanību gan darba  idejai un radošajam risinājumam, gan mākslas skolā apgūtajām prasmēm pētīt, iedziļināties, attēlot.

Lasīt visu ziņu

"Taustiņi" iegūst 1.pakāpi Starptautiskajā vokālajā konkursā "Tonis- pustonis 2019"

09.04.2019

2.jpg6.aprīlī Tukuma pilsētas kultūras namā pulcējās dažāda vecuma bērni un jaunieši, lai piedalītos Starptautiskajā vokālajā konkursā "Tonis-pustonis"-2019. 

Vokālo prasmi, atraktivitāti un mīlestību uz dziesmu demonstrēja solisti, dueti un popgrupas no dažādām Latvijas vietām, kā arī no kaimiņzemes Lietuvas. Konkursā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa "Taustiņi" (vadītāja Andra Vilkauša). Meitenes dziedāja latviešu tautasdziesmu "Laivinieka meita biju" un 15 grupu konkurencē ieguva 1.pakāpes laureāta diplomu. 

Paldies meitenēm par dziedātprieku un ģimenēm par atbalstu gatavojoties konkursam!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Mūzikas skolas jauktais ansamblis piedalās Rojas ritmos 2019

09.04.2019

        p1280663.jpg  6.aprīlī Rojā jau piekto reizi notika vieglās un džeza mūzikas ansambļu konkurss “Rojas ritmi 2019”,  kurā piedalījās ansambļi no visām Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestādēm: Ventspils, Liepājas, Talsiem, Saldus, Valdemārpils, Jelgavas, Aizputes, Ozolniekiem, Mērsraga, Babītes, Baldones, Vaiņodes, Bauskas, BJMK Rokskolas u.c.

Konkursā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas jauktais ansamblis Dzintras Lindes vadībā un, tāpat kā pagājušajā gadā,  ierindojās godpilnajā 3.vietā, saņemot skaistas piemiņas balvas.

Konkursa žūrija un organizētāji īpaši pateicās pedagogiem, kuri konkursam pieteica savus oriģināldarbus, pasniedzot Rojas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu un pedagogu  darinātus mākslas darbus. Skolotājas Dzintras Lindes skaņdarbs “Steigā” saņēma žūrijas augsto novērtējumu.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Valsts konkursa I kārta

08.04.2019

vk.jpg2018./19.mācību gada 2. semestra sākums visiem Kandavas MMS mākslas nodaļas audzēkņiem sākās ar  gatavošanos Valsts konkursa 1. kārtai.   Šoreiz uzdevums visām vecuma grupām bija „Dabas objekta vizuāls pētījums, iekļaujot vērojumu un procesa dokumentēšanu”. Katrs audzēknis sagatavoja zīmējumu kolekciju uz piecām A4 lapām, pievienojot klāt aprakstu par sava darba gaitu.  Skolas Vērtēšanas komisija izvērtēja katra skolēna sniegumu pēc Nacionālā kultūras centra izstrādātajiem kritērijiem. Summējot rezultātus, katrā no 4 vecuma grupām tika izvirzīti 1.,2. un 3. vietas nominanti. Atbilstoši audzēkņu skaitam, mūsu skola varēja izvirzīt 4 dalībniekus konkursa 2. kārtai. Paši jaunākie vietu ieguvēji, 1. vecuma grupas audzēkņi, tiks apbalvoti skolā, bet uz . Liepājas PIKC LMMDV devās Amanda Vīndedze, Artūrs Grunte ( 2. vecuma grupa), Elizabete Baiba Tīzenkopfa (3. vecuma grupa) un Kate Babre (4. vecuma grupa) savu pedagogu Laimas Narvilas un Ilzes Baumanes vadībā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Koncerts komunistiskā genocīda upuru piemiņai

27.03.2019

titulbilde.jpgKoncerts komunistiskā genocīda upuru piemiņai

Pieminot 1949.gada deportāciju un komunistiskā genocīda upurus, 25.martā Kandavā notika piemiņas brīdis.

Pēc skaudrajiem atmiņu stāstiem un Kandavas novada domes priekšsēdētājas Ingas Priedes emocionālās  uzrunas, ikviens bija gaidīts Kandavas Mākslas un mūzikas skolas kamerzālē, kur audzēkņi un pedagogi bija sarūpējuši koncertu komunistiskā genocīda upuru piemiņai.

Muzicēja Feita Peremeža, Rihards Petriņš, Marika Ozolniece, Rimants Jakobovics, Roberts Barkāns, Maria Mārīte Hesa, Valters Garancis un Kārlis Vilkaušs.  Savukārt ,mākslinieki bija parūpējušies par noskaņu skolas vestibila noformējumā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas panākumi XVIII Starptautiskā vizuālās mākslas konkursā “Es dzīvoju pie jūras”

26.03.2019

         es_dzivoju_pie_juras.jpg  Katru gadu Jūrmalas Mākslas skola aicina ikvienu bērnu un jaunieti piedalīties starptautiskā vizuālās mākslas konkursā.  Konkursa virstēma ir vienota- “Es dzīvoju pie jūras”, bet ik gadu tiek noteikta jauna konkursa apakštēma. 2019.gada tēma ir “Vētra”. Vētra kā dabas stihija, sabiedrības un indivīda emociju izpausme jau izsenis ir interesējusi māksliniekus.

         Šogad XVIII Starptautiskajam vizuālās mākslas konkursam “Es dzīvoju pie jūras” tika iesūtīti 3500 darbi no 451 izglītības iestādēm no 23 valstīm: Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Lietuvas, Moldovas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ķīnas, Taizemes, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas,  Latvijas. u.c. Starptautiska žūrija kopumā piešķīra trīs Lielās balvas (divas aizceļoja uz Ķīnu, viena uz Ukrainu), 13 zelta medaļas, 24 sudraba, 38 bronzas un 136 Atzinības. Konkursa laureātu apbalvošana notika 22.martā Līvu Akvaparkā.

            Kandavas Mākslas un mūzikas skola konkursā piedalījās ar pieciem darbiem, kuru autori bija Sofija Līga Ābele, Melita Leitlande, Marta Luīze Šmēla, Elizabete Baiba Tīzenkopfa, Marta Nagle.

Lasīt visu ziņu