Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Festivāls "Stīgu virpulis"

25.03.2024

whatsapp-image-2024-03-25-at-13-20-20.jpg23.03.2024. Ventspils Pārventas bibliotēkā notika Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu festivāls ”Stīgu virpulis”. Festivālā piedalījās dalībnieki no Ventspils Mūzikas vidusskolas, Dundagas Mākslas un mūzikas skolas, Kandavas Mākslas un mūzikas skolas, Rojas Mūzikas un mākslas skolas, Piltenes Mūzikas skolas, Tukuma Mūzikas skolas, Talsu Mūzikas skolas un E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas.

Ar aizrautību un prieku šim pasākumam gatavojās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas vijoles spēles audzēknes Kate Ābele, Sandija Dišlere un Paula Lietiņa.

Paldies audzēknēm par dalību šajā festivālā un liels paldies skolotājai Ingai Rubenei par audzēkņu sagatavošanu!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Solfedžo konkurss "Gudrs, vēl gudrāks!"

21.03.2024

whatsapp-image-2024-03-22-at-13-54-45.jpg21.03.2024. Talsu Mūzikas skolā notika Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu solfedžo konkurss “Gudrs, vēl gudrāks”. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pārstāvēja audzēknes Gabriela Laurinoviča, Amanda Brigere un Adelīna Līna Makovska, kas guva lieliskus panākumus iegūstot augsto 2. vietu! Apsveicam un lepojamies!

Liels paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par audzēkņu sagatavošanu!

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Panākumi Šķiedrmākslas konkursā "Skaņu palete"

12.03.2024
Beāte Grecka 12 gadi
Beāte Grecka 12 gadi "Sēņu valstība"

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknes Beāte Grecka un Anna Hesa ar tekstilā izstrādātajiem darbiem piedalījās Mārupes Mūzikas un mākslas skolas organizētajā 5. Starptautiskajā bērnu un jauniešu šķiedrmākslas darbu konkursā ”Skaņu palete”. Konkursa tēma šajā gadā bija “Meža serenāde”. Vecuma grupā no 12-16 gadiem augsto 1. vietu ieguva Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 5. klases audzēkne Beāte Grecka (12 gadi) ar darba nosaukumu “Sēņu valstība”.

Paldies par radošo darbošanos!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Tukuma novada skolu vizuālās mākslas olimpiāde Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

07.03.2024

tukuma-novada-skolu-vizualas-makslas-olimpiade-kandavas-makslas-un-muzikas-skola-1.jpg6.03.2024. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika Tukuma novada skolu vizuālās mākslas olimpiāde.

Olimpiādē piedalījās 83 skolēni no 1.-12. klasei no visām Tukuma novada skolām. Olimpiādes tēma šogad bija “Mākslu sintēze”, kuras ietvaros, atbilstoši katram vecumposmam, tiek iepazīts mākslas veids- ilustrācija un ilustratora profesija. Skolēniem tika dots laiks 3 stundas radošā darba procesam, kuru vajadzēja izstrādāt ar krāsu zīmuļiem.

Pēc labi padarītā darba, skolēniem bija iespēja apskatīties visu skolēnu darbus vienkopus skolas II stāvā, kur tika izvietota darbu skate. Pēc skates aplūkošanas pedagogi kopā ar skolēniem devās mājup un darbu sāka olimpiādes vērtēšanas komisija.

Kamēr skolēni pildīja darba uzdevumu, viņu skolotāji skolas kamerzālē uzklausīja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas skolotājas Ilzes Baumanes pieredzes prezentāciju “Kandavas Mākslas un mūzikas skolas noformējumi svētkiem” un “Mākslas darbu puzzles”, kā arī apmeklēja Kandavas novadpētniecības muzeju, kurā varēja aplūkot Jaunpils amatu mājas izstādi, Mairas Zombergas rokdarbu leļļu un dzīvnieciņu izstādi un nobaudīt ozolzīļu kafiju. Savukārt, skolas lielajā zālē olimpiādes dalībnieki un viņu skolotāji varēja aplūkot dažādu gadu absolventu nobeiguma darbu izstādi. Mākslinieciskajai gaisotnei īpašu košumu sagādāja mākslinieces Sņežanas Tišleres gleznu izstāde “Ziedi” skolas 2. stāva vestibilā.

Abas izstādes vēl priecēs mākslas baudītājus. Sņežanas Tišleres gleznu izstāde apskatāma līdz 17.aprīlim un absolventu nobeiguma darbu izstāde līdz 15.martam.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Absolventu nobeiguma darbu izstāde

07.03.2024

absolventu-nobeiguma-darbu-izstade-1.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas zālē apskatāma izstāde, kurā iekārtoti dažādu gadu absolventu nobeiguma darbi. 6.03.2024. izstādi apmeklēja Tukuma novada skolu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieki, pedagogi, kā arī olimpiādes vērtēšanas komisija.

Izstāde atvērta ikvienam interesentam līdz 15.03.2024.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Sņežanas Tišleres gleznu izstāde

26.02.2024

img0179.jpgNo 26.02.-17.04.2024. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2.stāvā apskatāma Tukuma mākslinieces Sņežanas Tišleres gleznu izstāde "ZIEDI", kas tapusi 2023. gada vasarā.

Sņežana Tišlere beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, iegūstot Mākslinieka - meistara kvalifikāciju ādas mākslinieciskās apdares specialitātē. 1994. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju - Tēlotājmākslas pedagoga kvalifikācija, Mākslas bakalaura grāds.

Paralēli glezniecībai kopš 1987. gada strādā par vizuālās mākslas skolotāju, kā arī par vizuālās mākslas pedagogu metodiskās apvienības vadītāju (kopš 1995. gada). No 2017. gada Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas koordinatore, vizuālās mākslas pedagogu kopienas līdere Tukuma novadā.

"Mans spēka avots ir manas zemes, manas Latvijas daba. Ir bauda izjust ziedu trauslumu, formu, krāsu un izbaudīt to ziedēšanas mirkli! Tā ir enerģija, kas dod spēku dzīvot un gleznot.

Šī gada vasaru pavadīju gleznojot - domas un audekli radās neapturamā straumē, ziedu kompozīcijas un krāsu salikumi uzstājīgi prasījās tikt uzgleznoti, neļaujot atslābt ne dienu. Domas vijās ap Dziesmu un deju svētkiem – dejotāju raitajiem soļiem, dzīves gudrības caurvītām tautas dziesmām un mūsu zemes dabas bagātībām, augu daudzveidību.

 Laipni aicināti interesenti aplūkot šo krāšņo izstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (19)

"No Baroka līdz rokam..."

22.02.2024

whatsapp-image-2024-02-21-at-10-59-36.jpg20.02.2024. norisinājās Valsts izglītības satura centra organizētais Kurzemes novada izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāls - konkurss "No baroka līdz rokam" 2.kārta Kuldīgā. Konkursā piedalījās 16 popgrupas, to skaitā arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Trio Taustiņi. Meitenes dziedāja l.t.dz. Artas Jēkabsones apdarē "Caur sidraba birzi gāju" un Raimonda Paula "Laternu stundā". Žūrijas komisija meiteņu sniegumu novērtēja ar 1.pakāpi un augstiem punktiem. Paldies konkursa organizētājiem par iespēju piedalīties 2.konkursa kārtā. Paldies meitenēm par dziedātprieku, vecākiem par atbalstu un skolotājai Andrai Vilkaušai par ieguldīto darbu.

Lasīt visu ziņu galerija (2)