Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Valsts konkursa II kārta

07.02.2024

whatsapp-image-2024-02-06-at-11-49-08.jpgPūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles Valsts konkursa 2. kārtā mūsu skolu droši un pārliecinoši pārstāvēja pieci audzēkņi : Beatrise Mežance (4. flautas klase), Annija Celma (6. saksofona klase) un trīs sitaminstrumentu spēles audzēkņi - Olivers Krišs Tolis (2.klase), Ralfs Gilovs (2. klase) un Gabriela Laurinoviča (3. klase). Vislabāk konkursā veicās sitaminstrumentu spēles audzēkņiem - Olivers un Ralfs nopelnīja atzinību, bet Gabriela ieguva 3.vietu. Visa skolas saime lepojas ar saviem talantīgajiem audzēkņiem un priecājas par iespēju uzstāties Ventspils koncertzālē "Latvija" - vienā no modernākajām un labākajām koncertzālēm Latvijā.

Paldies skolotājiem Aivaram Sprigulim, Uldim Folkbergam, Ērikai Grīvai un koncertmeistariem Evitai Ernštreitei un Endijam Renemanim.

"No Baroka līdz rokam" Tukumā

24.01.2024

whatsapp-image-2024-01-24-at-12-45-52-2.jpg23.01.2024. Tukuma pilsētas kultūras namā notika Tukuma novada izglītības iestāžu mazo mūzikas kolektīvu festivāls "No baroka līdz rokam". Tajā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas trio "Taustiņi" ar divām dziesmām - l.t.dz."Caur sidraba birzi gāju" Artas Jēkabsones apdarē un R.Paula "Laternu stundā".

Festivālā piedalījās gan popgrupas, gan instrumentālie ansambļi, gan vokāli instrumentālie ansambļi. Kopā tie bija 15 kolektīvi.

Paldies meitenēm par skanīgo muzicēšanu, skolotājai Andrai Vilkaušai par ieguldīto darbu un vecākiem par atbalstu.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Mākslinieces Ilvas Bārenes gleznu izstāde

16.01.2024

2024baltaakandavasmmsilvas.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas II stāva gaitenī ir apskatāma mākslinieces Ilvas Bārenes gleznu izstāde ar nosaukumu "Baltā...". Šajā izstādē apskatāma gan klusās dabas glezniecība, gan ainavas glezniecība, gan dekoratīvā glezniecība.

Izstāde būs apskatāma līdz februāra beigām un tā ir atvērta jebkuram skolas apmeklētājam.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Ziemassvētku koncerts baznīcā

02.01.2024

whatsapp-image-2024-01-02-at-12-42-05-1.jpg Ar sirsnīgu koncertu Kandavas ev.lut.baznīcā noslēdzās 1.semestris Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņiem. Koncertā piedalījās - vecāko klašu vijolnieku ansamblis, 1.-3.klašu vokālais ansamblis, trio Taustiņi, solisti: Gustavs Priednieks (akordeons), Krists Kristiāns Dombrovskis (klavieres), Lana Barkāne (klavieres), Rodrigo Barkāns (metalofons), Edvards Klāsons (klavieres), Enija Baumane (visp.klav.), Alise Zolova (visp.klav.), Adelīna Līna Makovska (visp.klav.), Beatrise Mežance (visp.klav.), Gabriela Laurinoviča (visp.klav.), Odrija Eglīte (solo dziesma) un pirmsskolas bērnu vokālie ansambļi. Koncerts noslēdzās ar kopīgi nodziedātu dziesmu "Klusa nakts, svēta nakts" ērģeļu pavadījumā. Paldies katram koncerta dalībniekam, pedagogiem un vecākiem! Lai visiem radošs un prieka pilns Jaunais gads!

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Vokālo ansambļu koncerts

20.12.2023

whatsapp-image-2023-12-21-at-10-47-53.jpg20.12. pēcpusdienā ar mīļām un jaukām Ziemassvētku dziesmām izskanēja mūsu skolas vokālo ansambļu koncerts vecākiem. Tajā piedalījās gan pirmsskolas vecuma bērni - divi sastāvi ar 20 dalībniekiem, gan skolēni - divi sastāvi ar 8 dalībniekiem. Katrs ansamblis dziedāja divas dziesmas. Paldies par sirsnībā pavadīto laiku visiem koncerta dalībniekiem. Paldies par saldajām dāvaniņām skolas direktorei. Paldies par atbalstu mīļajiem vecākiem. Un sirsnīgs paldies skolotājai Andrai Vilkaušai par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

koncerts "Ziemassvētku ceļojums"

19.12.2023

whatsapp-image-2023-12-22-at-09-57-37.jpg19.decembrī notika gaismas piepildīts koncerts "Ziemassvētku ceļojums". Tajā piedalījās mūsu skolas profesionālās ievirzes audzēkņi, pārstāvot visus mūzikas imstrumentus, gan solo, gan ansambļos, piedalījās arī arī vokālie ansambļi. Šis ceļojums bija neparasts... Tas bija ceļojums, kurā bērni katrs ar savu priekšnesumu izcēla kādu no savām sirds vērtībām - mīlestība, drosme, prieks, draudzība utt., kuras palīdzētu piedzīvot Ziemassvētku brīnumu. Priekšnesuma beigās eglītē tika iekarināts lukturītis, kas izgaismoja šo dvēselītes ceļojumu pretī brīnumam. Ceļojuma signāls bija melodija “Zvaniņš skan”, kura koncertā izskanēja vairākkārt, katru reizi citu instrumentu izpildījumā. Paldies audzēkņiem un pedagogiem par brīnišķīgo koncertu. Paldies par lukturīšiem, kurus izgatavoja mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi. Paldies vecākiem par atbalstu. Paldies direktorei Marutai Balodei par saldajām dāvaniņām visiem skolas audzēkņiem.


Lasīt visu ziņu galerija (24)

Flautas spēles audzēkņu koncerts vecākiem

08.12.2023

whatsapp-image-2023-12-11-at-09-44-24.jpgDecembra mēnesi Kandavas Mākslas un mūzikas skolā ir pasākumiem piepildīts un 8.12.2023. skolā tika aicināti flautas spēles audzēkņu vecāki uz flautas nodaļas koncertu. Koncertā uzstājās visi flautas spēles audzēkņi. Jaunāko klašu audzēkņi spēlēja vienu skaņdarbu, bet sākot no 2.-4. klasei audzēkņi spēlēja divus skaņdarbus, kas nākamajā nedēļā tiks spēlēti jau valsts konkursā. Liels paldies koncertmeistarei Evitai Ernštreitei un skolotājai Ērikai Grīvai par audzēkņu sagatavošanu!

Lasīt visu ziņu galerija (11)