Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Jaunumi

Sitaminstrumentu spēles audzēkņu koncerts vecākiem

08.12.2023

whatsapp-image-2023-12-08-at-08-03-08.jpg7.12.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu pieskandināja sitaminstrumentu spēles audzēkņi ar koncertu vecākiem. Koncerts bija veltīts vecākiem un vienlaikus kā ģenerālmēģinājums Sitaminstrumentu spēles valsts konkursam, kurš Kandavas Mākslas un mūzikas skolā norisināsies 14.12.2023. Koncertā bija iespēja ikvienam audzēknim uzstāties un gūt savu pirmo skatuves pieredzi.

Paldies koncertmeisterei Evitai Ernštreitei un pedagogam Aivaram Sprigulim!


Lasīt visu ziņu galerija (13)

Mācību ekskursija mākslas nodaļas audzēkņiem

05.12.2023

whatsapp-image-2023-12-08-at-08-24-06.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 2., 3. un 4. klases audzēkņi devās mācību ekskursijā uz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni un Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeju.

Tornī audzēkņiem bija iespēja apskatīties uzskatāmi kā tika uzcelta Jelgava, kā tā tika nopostīta un atkal no jauna atjaunota līdz mūsdienām. Ar aizrautību audzēkņi vēroja piedāvāto filmiņu par modi Jelgavā. Pēdējā, devītajā stāvā, visi apskatīja Sandras Vingres bērnu grāmatu ilustrāciju izstādi "Zemei pāri debestiņa’’.

Ģ. Eliasa muzejā mazos māksliniekus iepazīstināja ar Ģ.Eliasa darbiem un radošās darbnīcas ietvaros tika dota iespēja radoši izpausties pēc redzētā. Ekskursijas noslēgumā tika apskatītas  skulptūras Pasta salā.

Paldies skolotājām Ivetai Šmēlai un Ilzei Baumanei par noorganizēto ekskursiju!

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Dzintras Lindes audzēkņu koncerts vecākiem

01.12.2023

whatsapp-image-2023-12-07-at-16-10-19-1.jpg1.12.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika skolotājas Dzintras Lindes audzēkņu koncerts vecākiem. Skolotāja Dzintra māca gan taustiņinstrumentu spēli-klavierspēli, gan akordeona spēli. Uzstāties un gūt skatuves pieredzi bija iespēja ikvienam audzēknim. Kādam šī pieredze bija pirmā, bet kādam uzstāšanās vairs satraukumu neradīja. Koncertā izskanēja Latviešu tautas dziesmas. Šajā mācību gadā arī skolotājas Dzintras vadībā ir izveidots instrumentālais ansamblis, kurš ir pilnīgi jaunā sastāvā.

Paldies skolotājai Dzintrai Lindei par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Mācību ekskursija

29.11.2023

whatsapp-image-2023-11-29-at-15-50-25.jpg29.11.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas kolas Mākslas nodaļas 1.A un 1.B klase devās mācību ekskursijā uz Klaunu māju Ģibuļu pagastā. Klaunu mājā mazos māksliniekus sagaidīja klauns vārdā "Pendele". Katram audzēknim bija jāizdomā savs klaunu vārds un tikai tad varēja doties tālāk iepazīt, ko tad īsti klauni mācās klaunu skolā. Izglītojošā un izklaidējošā nodarbība ilga divu stundu garumā, kur bērni tika pārsteigti gan ar dažādiem trikiem, gan ar žonglēšanas mēģinājumiem. Audzēkņiem bija iespēja pārģērbties par klauniem un spēlēties klaunu mājā.

Radošajā darbnīcā audzēkņiem tika demonstrēts, kā pagatavot žonglēšanas bumbiņas un katram audzēknim tika dota iespēja izgatavot divas žonglēšanas bumbiņas, ar kurām bija jāmācās žonglēt.

Noslēgumā audzēkņi sazīmēja klaunus un atstāja zīmējumus par piemiņu klaunu mājā. Pateicībā par skaistajiem zīmējumiem klauns "Pendele"" uzdāvināja katram audzēknim balonu, no kura bija izgatavots, zobens, papagailis, sunītis vai puķīte.

Paldies skolotājām Inesei Gailei un Sintijai Mantajai par organizēto ekskursiju.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Pūtēju orķestru koncerts "Lai tālu skan"

23.11.2023

22-11-2023_1.jpg22.11.2023. plkst. 17.30 koncertzāles "Latvija" lielajā zālē notika pūtēju orķestru koncerts “Lai tālu skan”, kurā piedalījās arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 7.flautas spēles klases audzēknes Estere Marcinkeviča un Linita Vanaga par ko esam ļoti lepni. Liels paldies skolotājai Ērikai Grīvai par audzēkņu sagatavošanu šim nozīmīgajam pasākumam.

Paldies skolas vadībai par noorganizēto transportu un iespēju aizbraukt un baudīt šo skaisto koncertu klātienē arī sitaminstrumentu spēles un pūšaminstrumentu spēles audzēkņiem.

Koncerta dalībnieki: MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” pūtēju orķestri; Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas pūtēju orķestris; Talsu Mūzikas skolas audzēkņi; E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas audzēkņi; Tukuma Mūzikas skolas audzēkņi; Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi; Ugāles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi; Valdemārpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi; Saldus Mūzikas skolas audzēkņi Mērsraga Mūzikas un mākslas skola

Diriģenti: Viesturs Ozols; Raitis Rērihs; Jānis Smilga; Dainis Brauns; Uģis Strauja; Uldis Kuncis; Guntis Kumačevs

Lasīt visu ziņu galerija (5)

LATVIJAI 105

14.11.2023
img3379.jpg

14.11. pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā svinēja Latvijas 105. dzimšanas dienu. Svētku pasākums iesākās skolas pagalmā ar direktores uzrunu un svecīšu liesmiņām izgaismotu skaitli 105. Svinības turpinājās ar audzēkņu koncertu “Tautasdziesmas Latvijai”. Skolas zāle bija klausītāju pilna. Koncertā izskanēja 30 latviešu tautasdziesmu melodijas, gan instrumentālā, gan arī vokālā sniegumā. Pedagogi un audzēkņi ar lielu mīlestību un prieku bija gatavojuši šo koncertu, par ko liecināja smaidi un mirdzošās acis muzicējot. Koncertā piedalījās gan solisti, gan dažādi ansambļi. Arī pirmsskolas audzēkņi, kuriem tā bija viņu pirmā uzstāšanās pieredze, ar lielu atbildības sajūtu kāpa uz skatuves un dziedāja savas dziesmas Latvijai. Pasākums noslēdzās ar brīnišķīgu kopbildi.

Paldies visiem pedagogiem par ieguldīto darbu, kā arī liels paldies mākslas nodaļas pedagogiem un audzēkņiem par burvīgo skolas noformējumu Latvijas dzimšanas dienai!


Lasīt visu ziņu galerija (42)

Mācību ekskursija

02.11.2023

whatsapp-image-2023-11-01-at-16-32-11.jpg1.11.2023. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 1.A un 1.B klases audzēkņi devās mācību ekskursijā uz Jaunpils Amatu māju. Amatu mājā audzēkņiem tika stāstīts, kā izdzīvot bez naudas, tika demonstrēts, kā tiek gatavotas segas uz lielajām stellēm, kā arī audzēkņiem pašiem tika dota iespēja aust. Aust gribētāju bija ļoti daudz un interese par aušanu bija pārsteidzoši liela. Audzēkņiem tika rādīta filmiņa par vilnas iegūšanu, pārstrādi, tika demonstrēts, kā tiek veidota dzija uz vērpjamo ratiņu. Katram audzēknim bija iespēja kārst vilnu. Radošajā nodarbībā audzēkņi darināja draudzības rokassprādzi no septiņiem pavedieniem. Šis process padevās ikvienam un mājās braucot autobusā visi turpināja nodarboties ar pīšanas procesu. Ekskursijas noslēgumā audzēkņi izstaigāja Kartavkalnu dabas taku.

Paldies skolotājām Inesei Gailei un Sintijai Mantajai.

Lasīt visu ziņu galerija (11)