Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

Panākumi radošo projektu konkursā "Mantojums"

27.03.2023

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas profesionālās ievirzes izglītības programmas "Vizuāli plastiskā māksla" 6.klases audzēkne Helēna Grīnberga piedalījās Latvijas Nacionālā centra organizētajā Latvijas mākslas un dizaina skolu audzēkņu radošo projektu konkursā "Mantojums" un saņēma godalgoto 2. vietu! Paldies skolotājai Ilzei Baumanei!

Sveicam ar panākumiem!

Panākumi Starptautiskajā mākslas konkursā

27.03.2023

h-grinberga.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas profesionālās ievirzes izglītības programmas "Vizuāli plastiskā māksla" 6.klases audzēkne Helēna Grīnberga gūst panākumus IV  Starptautiskajā bērnu un jauniešu šķiedrmākslas darbu konkursā "Skaņu palete" iegūstot godalgoto 3.vietu! Šī gada konkursa tēma bija "Zemūdens pasaules skaņas" 2022./2023.

Audzēkne savu konkursa darbu izgatavoja mācību priekšmetā tekstils, attēlojot astoņkāji un darba nosaukums bija "Astoņkāju deju melodija". Paldies tekstila skolotājai Ilzei Baumanei.

Sveicam un lepojamies ar audzēknes Helēnas Grīnbergas panākumiem!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

"LIDICE 2023" laureāti

03.02.2023

lidicecehija.jpgSveicam 51. Starptautiskā bērnu mākslas konkursa “LIDICE 2023” 2. kārtas laureātus!

Konkursa rīkotājs ir Lidices Memoriāls (Čehija), sadarbībā ar UNESCO, un konkursa 1.kārta tika organizēta Tukuma Izglītības pārvaldē. Šī gada tēma ir “Deja”, godinot “Starptautiskās deju padomes”(“Apvienoto deju Nācija”) un nemateriālās kultūras mantojuma konvencijas 51.gadadienu.

Konkursa 2. kārta notika Rīgā, kur tika iesūtīti 1174 darbi no visas Latvijas, tostarp arī no Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas 5 audzēkņu darbi - Annija Lase (14 g.v.), Sandija Oga (13 g.v.), Elizabete Kalnmeiere (13 g.v.), Lāsma Zūdiņa (5 g.v.) un Kārlis Kristiņš (5 g.v.). Konkursā piedalījās bērni un jaunieši no 4 līdz 16 gadiem.

Konkursa darbus vērtēja Valsts Izglītības satura centra veidota vērtēšanas komisija. Ar Valsts Izglītības satura centra vērtēšanas komisijas lēmumu, tālāk ceļam uz 51. Starptautisko bērnu mākslas izstādi Čehijā, tika izvirzīti 126 mākslas darbi.

No Kandavas Mākslas un mūzikas skolas uz Čehiju dosies divu audzēkņu darbi: Annijas Lases darbs tekstilā ar nosaukumu “Deja sporta laukumā” (pedagogs Ilze Baumane) un Lāsmas Zūdiņas darbs gleznošanā ar nosaukumu “Dejas noslēgumā” (pedagogs Sintija Mantaja).

Sveicam laureātus un viņu pedagogus!

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Indras Kreceres gleznu izstāde

10.11.2022

whatsapp-image-2022-11-28-at-11-44-41-1.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolā turpinās izstāžu maratons.  Novembra mēnesī apskatāma mākslinieces Indras Kreceres izstāde. Indra Krecere savulaik strādājusi arī  Kandavas Mākslas un mūziaks skolā kā skolotāja.

Vēlāk māksliniece savas gaitas sasaistījusi ar Itāliju un lielākoties uzturas  tur un glezno portretus, ainavas, klusās dabas, kā arī sienas gleznojumus.

Kandavas pilsētā 8 ēkām mākslineice ir realizējusi sienas gleznojumus par godu Latvijas simtgadei.

Šobrīd māksliniece sadarbojas ar sicīliešu rakstnieku novadpētnieku par dokumentālu vēsturisku grāmatu ilustrācijām, kas veltītas Sicīlijas vēsturei.

Novēlam Indrai Krecerei arī turpmāk radošu darbošanos!

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Mākslinieces Ilvas Bārenes izstāde

20.09.2022

i-barene.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolā izstāžu maratons turpinās un no 20.09.2022. līdz 10.11.2022. skolas 2. stāvā ir apskatāma Ilvas Bārenes gleznu izstāde. 

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolai jaunais mācību gads sācies ar sasniegumiem divos konkursos

17.10.2022

img2128.jpgJauno mākslinieku konkursā “Ar Purvīša acīm”, kuru organizēja Ogres Mūzikas un mākslas skola un piedalījās 312 jaunie mākslinieki no 43 Latvijas Mākslas skolām,  II vietaElizabetei Jansonei, skolotāja Iveta Šmēla.

Konkursa tēma: Vilhelma Purvīša gleznas interpretācija.

5.Latvijas mākslas skolu audzēkņu vizuālās mākslas konkursā “PILS SĒTA PILSĒTA”, kuru organizēja Bauskas Mūzikas un mākslas skola, tika aicināti piedalīties bērni no Latvijas mākslas skolām ar darbiem, kas tapuši vasaras prakses laikā, zīmējot un gleznojot brīvā dabā. Konkursa mērķis bija mudināt bērnus ieraudzīt savas tuvākās apkārtnes daudzveidību un skaistumu, veidot piederības izjūtu un pozitīvu attieksmi pret savu pilsētu un tuvāko apkārtni. 2022.gada tēma “Pilis un muižas”. Konkursā piedalījās 39 Latvijas mākslas skolas. Žūrija izvērtēja 240 darbus, no kuriem visi trīs Kandavas Mākslas un mūzikas skolas iesūtītie darbi guva augstu novērtējumu.

Sveicam laureātus un skolotāju Ivetu Šmēlu!

  • I vieta (grafika, vecuma grupā 11-13 gadi) – Annija Adiene ar darbu “Mākslas nams pie Rūmenes muižas”
  • II vieta (grafika, vecuma grupā 11-13 gadi- Anna Luīze Putāne ar darbu “Skaistajā pilsētā”
  • ATZINĪBA (grafika, vecuma grupā 11-13 gadi) – Anete Skvarcova ar darbu “Kandavas promenāde”
Lasīt visu ziņu galerija (5)

Mākslas nodaļas izlaidums

30.05.2022

dsc0650.jpg28.05.2022. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas MĀKSLAS nodaļā tika svinēts izlaidums!

Priecājamies, ka atkal varējām pulcēties skolas zālē kopā ar absolventiem, vecākiem un viesiem. Šajā mācību gadā apliecības par profesionālās ievirzes izglītību saņēma 16 absolventi:

Artūrs Šteinbergs, Artūrs Lūsis, Rodrigo Puškins, Lauris Aksels Alkšbirze, Kristaps Artis Sitiņš, Raitis Vilmanis, Ēriks Miķelis Jefremovs, Justīne Līpīte, Kārlis Āboltiņš, Paula Estere Ķieģele, Marta Jansone, Amanda Vīndedze, Tīna Mageja, Estere Bondarenko, Laura Švarca.

No sirds priecājamies par absolventiem un novēlam gūt panākumus mākslā arī turpmāk!

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Izstāžu maratons turpinās...

25.03.2022

Kandavas Mākslas un mūzikas skolā uzsāktais Izstāžu maratons turpinās un marta mēnesī jaunu gleznu batiku izstādi atklāja māksliniece Inga Brīniņa.i-brinina.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (17)

"Miera balodis" arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

25.03.2022

miera-balodis.jpg

Atsaucoties uz Latvijas Nacionālais kultūras centra aicinājumu zīmēt miera baložus un skolās izveidot “miera sienu” arī Kandavas Mākslas un mūzikas skola ir atsaukusies un skolas audzēkņi kopā ar pedagogiem ir izveidojusi “MIERA SIENU”.

Zīmējums ir veids, kā ar mākslas valodas palīdzību runāt par ikvienam cilvēkam nozīmīgām vērtībām un paust attieksmi pret karu Ukrainā. Miera balodis mākslā tiek asociēts ar mieru, baltais balodis simbolizē brīvību un cerību tik nedrošajos laikos. 

Lasīt visu ziņu galerija (1)