Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

Noslēguma darbu skiču projektu aiztāvēšana Kandavas MMS

18.01.2017 15:15 - 17:55 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

p1110875.jpg

Katra mācību gada kulminācija ir izlaidums, bet, lai līdz tam tiktu, Mākslas nodaļas nākamajiem absolventiem daudz darāmā. Galvenais uzsvars 2. semestrī tiek likts uz noslēguma darbu izstrādi izvēles priekšmetā, šogad gatavie darbi būs apskatāmi izstādē Mākslas galerijā „Vējspārns”. Izstādes atklāšana notiks 20. maijā, KMMS izlaiduma ietvaros. Nav joka lieta izstādīt savu darbu vietā, kur parasti tiek eksponēti pazīstamu mākslinieku darbi un ko var palūkot plašs skatītāju loks. Audzēkņiem savā veikumā jāapliecina arī radošā izdoma, apgūtās zināšanas un iemaņas.Janvāra vidū audzēkņi iepazīstināja Metodisko komisiju ar savām iecerēm. Pedagogi atbalstīja pieteiktos projektus tekstildizainā, porcelāna apgleznošanā, keramikā, papīra dizainā, datorgrafikā un kokapstrādē. 


Niks Brīvers prezentē savu ieceri kokapstrādē.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Mākslas skolas audzēkņu izstāde “Ziemas dārzs” Kandavas Mākslas galerijā

12.01.2017 15:00 - 12.02.2017 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_2741.jpg12.janvārī Kandavas Mākslas galerijā novada muzejā  tika atvērta Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde “Ziemas dārzs”.

Atklājot izstādi, galerijas vadītāja Lia Kiršteine atzina, ka Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes ir viņas mīļākās izstādes jau daudzu gadu garumā, jo tās ir tik krāsainas un tajās izstādītie darbi tik dažādi. “Kontrastā ar balto sniegu un piesnigušo Kandavu jūsu izstāde ir iznākusi pasakaini krāšņa un ļoti krāsaina. Darbi radīti visdažādākajās tehnikās un dažādiem paņēmieniem, izmantoti dažādi materiāli un noteikti tāpēc tā ir tik krāsaina”.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

2016./17. mācību gada 1. semestra mācību darbu skates KMMS mākslas nodaļā

13.12.2016 - 16.12.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola


p1110804.jpg2016. gads KMMS mākslas nodaļā noslēdzies. Neierastie apstākļi pagaidu telpās lika meklēt radošus risinājumus audzēkņu mācību darbu skates organizēšanai. Metodiskā komisija vērtēja un vētīja pirmā semestra veikumu visos mācību priekšmetos gan vismazākajiem, gan nākošajiem absolventiem. Skatēs tika atlasīti arī darbi Kandavas novada muzeja Mākslas galerijas gadskārtējai Ziemas izstādei, kas gaidīs skatītājus jau 2017. g. 6. janvārī. 

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Iznācis kalendārs „Piejūra 2017”

07.12.2016 - 05.01.2017 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

20170403_130515-m.jpg

Jau sesto gadu atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība rīko skolēnu zīmējumu konkursu, no labākajiem darbiem veidojot sienas pārliekamo kalendāru. Lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par savas apkārtnes skaistākajām vietām, šī gada konkursa tēma – „ Tūrisma, vides un atpūtas objekti manā pagastā, pilsētā, novadā”. Kandavas novadu pārstāvēja 7 izglītības iestādes ar 24 darbiem. Priecājamies, ka kalendārā apskatāmi 3 Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu Emīlijas Milleres, Kristiāna Jurgena un Anetes Leitlandes darbi. Prieks arī par tiem mūsu skolas esošajiem un bijušajiem audzēkņiem, kuri startējuši no savām izglītības iestādēm vizuālās mākslas priekšmetā un kuru darbi iekļauti kalendārā! 

Lasīt visu ziņu galerija (4)

KMMS mākslas nodaļas audzēkņu apsveikums Latvijai dzimšanas dienā!

18.11.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

apsveikums.jpg






Katru gadu, gaidot Valsts svētkus 18. novembrī, mākslas nodaļas audzēkņi skolā ir veidojuši tematisku darbu izstādi. Šoreiz darbi rotā klašu telpas, bet kopīga ekspozīcija tiek piedāvāta mājas lapas galerijā.






Lasīt visu ziņu galerija (18)

Absolventu tikšanās izstādē

06.10.2016 15:35 - 17:00 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_5443.jpgLai noorganizētu KMMS pēdējā izlaiduma mākslas nodaļas absolventu tikšanos, nav jāgaida zīmīga skolas jubileja, vai vismaz kāds gads. Kopā sanākšanai par iemeslu šoreiz bija pašu audzēkņu diplomdarbu izstāde Kandavas muzejā. Visiem kopā bija interesanti paskatīties uz paveikto, jo katrā vietā darbi izskatās savādāk. Varējām paskatīties arī viens uz otru, parunāt par dzīvi un pasapņot par nākotni. Uz tikšanos citā reizē!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Absolventu darbu izstāde Kandavas novada muzeja mākslas galerijā

09.09.2016 - 13.10.2016 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

   

girta-lampa.jpg

  KMMS mākslas nodaļas 2016. gada absolventu darbu izstādē apskatāmi audzēkņu nobeiguma darbi kokapstrādē, tekstildizainā, papīra dizainā, porcelāna apgleznošanā un datorgrafikā. Grafisko darbu ciklā "Kandavas faktūras" attēlots ieraudzītais vecpilsētas namu fasādēs un pagalmos.







Ģirts Konošonoks "Gaismas ķermenis".


Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas programmas absolventu nobeiguma darbu izstāde

20.05.2016 - 22.06.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola
Evelīna Kleinberga

Evelīna Kleinberga

No 20.05.2016.-22.06.2016. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2. un 3. stāvā skatāma mākslas programmas absolventu nobeiguma darbu izstāde, ko veido divas ekspozīcijas -audzēkņu darbi izvēles priekšmetos un dekoratīvas kompozīcijas "Kandavas faktūras".


Lasīt visu ziņu galerija (28)

Noslēdzies Mākslas skolu Valsts konkurss

29.04.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola
Kandavas Mākslas un mūzikas skolas komanda pēc konkursa uzdevuma veikšanas. Rūta Liepa, Elza Gumska, Estere Karole un Evelīna Mileika.

Marta pirmajā nedēļā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā notika profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņu Valsts konkursa II kārtas darbu vērtēšana. Žūrija – A.Lesiņa (keramiķe), A. Maračkovskis (tēlnieks), I. Pētersone (RDMV keramikas nodaļas vadītāja) izvērtēja 356 jauno autoru keramikas materiālā veidotus putnus no 90 Latvijas mākslas skolām. Kandavas Mākslas un mūzikas skolu konkursā pārstāvēja audzēkņu Esteres Karoles, Elzas Gumskas, Annas Dūniņas un Evelīnas Mileikas keramikas darbi tēmā “Putns”.

Lielajā konkurencē Kandavas Mākslas un mūzikas skola , pēc sasniegtā punktu skaita, bija starp labākajām skolām un iekļuva Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas un dizaina jomas programmu audzēkņu Valsts konkursa 3.kārtā, kurš norisinājās 6.aprīlī vienlaikus četrās Latvijas dizaina un mākslas vidusskolās.

KMMS komanda - E.Karole, E.Gumska, R.Liepa un E.Mileika devās uz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kur veiksmīgi pārstāvēja Kandavu konkursa tēmā „No tēla līdz dizainam”.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Mākslu duets Kandavas Mākslas un mūzikas skolā

01.03.2016 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

p1240026.jpg1. martā Kandavas Mākslas skolas zālē notika programmatiskās mūzikas pēcpusdiena. Pasākums bija mākslas un mūzikas nodaļas kopprojekts. Katru programmatisko skaņdarbu papildināja audzēkņu zīmējumi, kurā jaunie mākslinieki attēloja skaņdarba programmas savu redzējumu.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Ziemassvētku izstāde "Rūķu stāsti"

12.01.2016 - 12.02.2016 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļa aicina aplūkot audzēkņu darbu izstādi "Rūķu stāsti" Kandavas novada muzejā no 12.01.2016.-12.02.2016.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kandavas Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Rūķu stāsti"

12.01.2016 - 12.02.2016 kur : Kandavas novadpētniecības muzejs, Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

makslas-skolas-audzeknu-izstade-2016-033.jpg12.janvārī Kandavas novada muzeja Mākslas galerijā tika atklāta gadskārtējā Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde.

Šoreiz izstādei dots nosaukums „ Rūķu stāsti”. Par to, kāpēc tieši tāds, izstādes atklāšanā pastāstīja skolotāja Inga Brīniņa. „ Gatavojoties izstādei, mēs atcerējāmies, kādas izstādes šo gadu laikā bijušas. Pirms diviem gadiem bija izstāde „Gaidām ziemu”, dedzinājām svecītes to gaidot, bet ziema tā īsti neatnāca. Pagājušajā gadā izstādes nosaukums bija „ Ziemas raksti”, bet atkal ziemas nebija. Es domāju, ka rūķi to redzēja un uzņēmās ziemu mums atvest. Tāpēc viņi izstādes darbos stāsta par to, kas ziemā notiek, kā krīt sniegs, kādas izskatās sniegpārslas, koki un mežs. Un īsta ziema ar bagātīgu sniegu šogad ir atnākusi.”

Mākslas un mūzikas skolas direktore Maruta Balode uzsvēra, ka atrodoties šajās telpās, tās viņai vienmēr ir īpašas sajūtas, jo šī zāle ir piepildīta ar daili, piepildīta ar gaumīgu, daudzveidīgu mākslu. „ Māksla vienmēr rada īpašu noskaņojumu. Un es esmu lepna par to, ka viss šis krāšņums, kas mājos te veselu mēnesi, ir tapis Kandavas Mākslas skolā.”

Izstāde būs apskatāma līdz 12.februārim.

Lasīt visu ziņu galerija (15)