Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

2017./2018.m.g. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas IZLAIDUMS

19.05.2018 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

 
13.jpg
19.maijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā IZLAIDUMS!

        18   ABSOLVENTI:

  • 6 MŪZIKAS nodaļā
  • 12 MĀKSLAS nodaļā.

 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Valsts konkursa I kārtas rezultāti mākslas nodaļas audzēkņiem

Konkursa darbu vērtēšanas komisija
Konkursa darbu vērtēšanas komisija

Latvijas Nacionālais kultūras centrs ik gadu rīko Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu Valsts konkursu.

Konkurss notiek divās kārtās.  Konkursa I kārtu rīko izglītības iestāde.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolā Valsts konkursa I kārtā piedalījās visi skolēni vecumā no 7-16 gadiem trīs vecuma grupās. Konkursa Tēma šogad ir ILUSTRĀCIJA. Audzēkņiem tika dots uzdevums izveidot grāmatu, ilustrējot dzejoli.

15.februārī konkursa darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Kandavas Mākslas un mūzikas skolas pedagogi, metodiskās komisijas pārstāvis kā arī trīs pārstāvji no Liepājas Mūzikas un mākslas dizaina vidusskolas. Visu žūrijas locekļu vērtējumi tika apkopoti un izvirzīti 2 audzēkņi katrā vecumu grupā:

I grupa Mareks Zaņģis, Annija Adiene

II grupā Tīna Mageja, Ralfs Zvagulis

III grupā Emīlija Millere, Kristiāns Andersons

Audzēkņi tiek izvirzīti Valsts konkursa II kārtai, kas notiks 23.martā Liepājas Mūzikas un mākslas dizaina vidusskolā. Vēlam veiksmi!

Zelts Evelīnai Mileikai

es_dzivoju_pie_juras1.jpgNoslēdzies XVII starptautiskais vizuālās mākslas konkurss "ES DZĪVOJU PIE JŪRAS 2018". Jūrmalas Mākslas skola ik gadus aicina ikvienu bērnu un jaunieti piedalīties starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā. Konkursa mērķis ir caur mākslas izteiksmes līdzekļiem atklāt tēmu par ūdeni: pētīt strautus, upes, ezerus, jūras un okeānus un ar tiem saistītās ekosistēmas, atklāt to lomu cilvēka dzīvē, kultūras un tradīciju attīstībā. Novērtēt ūdeni kā kultūras vienojošu elementu.

Konkursa virstēma ir vienota – “Es dzīvoju pie jūras”, bet ik gadu tiek noteikta jauna konkursa apakštēma.

2018.gada tēma ir “Tilts”.  Tilts kā divu krastu, kultūru un tradīciju vienojošs elements.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Satikšanās ziemā"

23.01.2018 - 28.02.2018 kur : Kandavas Mākslas galerija, mākslas galerija

img_4289.jpgIr pagājis gads un atkal Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde ar ziemai veltītu tematiku aicina uz satikšanos savus skatītājus! Ekspozīcijā aplūkojami zīmējumi, gleznojumi, keramika, apgleznoti šķīvji, papīra plastika, tekstildarbi un darinājumi no koka. 

30.janvārī Mākslas galerijā novada muzejā varēja tikties ar izstādes “Satikšanās ziemā” darbu autoriem un pedagogiem. Muzeja vadītāja Sarma Anģēna bija pārcilājusi atmiņā visu septiņu gadu izstāžu tematiku. Tik tiešām, jau no 2011. gada divas reizes gadā muzeja kolektīvs priecājas uzņemt savās telpās Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstādes. Un viena no tikšanās reizēm vienmēr ir ziemā. Cik dažādas ziemas versijas tikai nav apspēlētas nosaukumos- ziemas brīnumi, ziemas noskaņa, gaidām sniegu, ziemas raksti, rūķu stāsti, ziemas dārzs un šogad- satikšanās ziemā.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Realizēts Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) projekts

11.06.2017

p1120212-m.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skola, piedaloties VKKF rīkotajā mērķprogrammu konkursā ”Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” ar projektu" Keramikas apdedzināšanas krāsns iegāde Kandavas Mākslas un mūzikas skolā”, saņēma finansējumu 1834, oo EUR apmērā.

Projekta mērķis – uzlabot KMMS materiāli tehnisko nodrošinājumu izglītības programmas mācību priekšmetu keramikas, porcelāna apgleznošanas un veidošanas  kvalitatīvai īstenošanai. Projekta ietvaros SIA „Keramserviss” iegādāta keramikas apdedzināšanas krāsns KITECC CB66 ( izgatavota Čehijā).

Jaunā iekārta uzstādīta skolas keramikas darbnīcā, kur tā nomainīs veco, 20 gadus kalpojušo priekšteci, tā būs ekonomiska, droša un veselībai nekaitīga ekspluatācijā. Tagad apdedzināsim ne tikai sīkplastiku, bet arī lielāka formāta darbus.

 Organizējot audzēkņu darbu izstādes, iepazīstināsim sabiedrību ar Kandavas mazo mākslinieku sasniegumiem, uzlabosies arī skolas darbības prezentācijas iespējas kopumā.

     Maruta Balode, Kandavas Mākslas un mūzikas skolas direktore.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Kandavas novada svētku gājiens «100 GADI KANDAVĀ»!

27.05.2017

2.jpg Kandavas novada svētku gājiens «100 GADI KANDAVĀ»!  

      Šodien Kandava tērpusies svētku krāsās! Senās kandavnieces tautas tērpa brunčos ieaudušas savu pasaules redzējumu, kas mūs uzrunā joprojām.

     Mēs  KMMS ar dziesmas un krāsu palīdzību noaudīsim savu mazo bruncīti, ko dāvināt pilsētai.

Notis, skaņas, dziesmas mums...

Otas, krāsas, gleznas mums....

KANDAVA top  SKANĪGA!

KANDAVA top   KRĀSAINA!

 


 

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Kandavas MMS mākslas nodaļas absolventu darbu izstāde izstāžu zālē "Vējspārns"

20.05.2017 - 30.08.2017 kur : Vējspārns, galerija

izstades-plak-taureni-m.jpgMūsu taureņi , 2016./2017. mācību gada absolventi, aizlidojuši! Taču lidojums turpinās - Kandavas kultūras nama izstāžu zālē visu vasaru būs aplūkojama mākslas nodaļas beidzēju noslēguma darbu izstāde „Taureņu lidojums”.

Pirms izlaiduma un ekspozīcijas atvēršanas skatītājiem notika darbu aizstāvēšana nopietnā gaisotnē –skolas metodiskā komisija un priekšmetu skolotāji klausījās, skatījās, uzdeva jautājumus un vērtēja padarīto.

Izstādē apskatāmi 19 absolventu darbi kompozīcijā un izvēles priekšmetos – kokapstrādē, papīra un tekstildizainā, porcelāna apgleznošanā, datorgrafikā un keramikā.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Valsts konkursa laureātu apbalvošana Rīgas Dizaina un mākslas muzejā

21.04.2017 12:00 - 14:00 kur : Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

20170421_124608.jpg




Svinīgajā pasākumā  Rīgas Dizaina un mākslas muzeja izstāžu zālē bija pulcējušies  Valsts konkursa laureāti - pedagogi un audzēkņi - 1.,2., un 3. vietu ieguvēji savās vecuma grupās. Tika pasniegti diplomi, balvas un atzinības. 

Kandavas Mākslas un mūzikas skola konkursa kopvērtējumā  starp Latvijas bērnu mākslas skolām ieguvusi lielāko punktu skaitu !

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Noslēgusies Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu Valsts konkursa pēdējā kārta - fināls.

12.04.2017 kur : Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola

zilas-vizbulites.jpgAPSVEICAM MŪSU LAUREĀTUS – Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņus Evelīnu Mileiku un Antru Adieni par iegūto 1. vietu ( pedagogs Ilze Baumane) vecākajā grupā starp kopumā 100 izglītības iestāžu komandām, kā arī Emīliju Milleri un Kristiānu Andersonu par iegūto 3. vietu vidējā grupā (pedagogs Iveta Šmēla)! 

Konkursa dalībnieku darbos žūrija - Ausma Auziņa – Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslu fakultātes lektore, Linda Gobeta- grafikas dizainere,  Ivs Zenne – grafikas dizainers, Latvijas Mākslas akadēmijas lektors, Maija Rozenfelde –grafikas  dizainere, Latvijas Mākslas akadēmijas lektore, llze Kupča – Latvijas Nacionālā kultūras centra vizuālās mākslas izglītības eksperte- vērtēja  grafiskās kvalitātes un kompozīciju,  burtu lietojumu, audzēkņu izdomu un  tehnisko izpildījumu.

Apbalvošanas pasākums laureātiem - 21.aprīlī 12.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā

Lasīt visu ziņu

Kandavas MMS mākslas nodaļas audzēkņu piedalīšanās Valsts konkursa III kārtā Liepājas MMDV

31.03.2017 10:30 - 17:30 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

20170331_valsts_konkurss_177.jpg

2017. g 31. martā mūsu finālisti – Megija Plikšķe, Arvis Tramdaks, Emīlija Millere, Kristiāns Andersons, Antra Adiene un Evelīna Mileika startēja Valsts konkursā Liepājas Mākslas, mūzikas un dizaina vidusskolā. Katrā vecuma grupā uzdevums bija jāizpilda divatā, vienojoties par kopēju ieceri – jāizveido plakāta un tam pieskaņota suvenīra grafiskais dizains. Dienas beigās visi piedalījās svinīgā konkursa noslēguma pasākumā Liepājas mūzikas koncertzālē „Lielais dzintars” , kur bija izveidota audzēkņu II konkursa kārtas izvērtēto darbu izstāde un tika pasniegti apbalvojumi - Emīlijai Millerei Atzinība par veiksmīgu grafisku risinājumu un Diploms par iegūto 3. vietu Evelīnai Mileikai. Apsveicam!  

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Gatavošanās Valsts konkursam

06.02.2017 - 20.02.2017

k11.jpg

Katra mācību gada 2. semestris Kandavas MMS iezīmējas ar svarīgu uzdevumu – gatavošanos Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas programmasValsts konkursam. 2017. gada mākslas un dizaina jomu tēma – „Grafikas dizains”.

Konkurss tiek organizēts 3 kārtās. Pirmajā gatavojas visi klašu audzēkņi, skolas metodiskā komisija izvērtē darbus un izvirza pretendentus 2. kārtai Rīgā, Latvijas Nacionālajā kultūras centrā, kur vērtēšana komisija izvirza nepieciešamo punktu skaitu ieguvušos audzēkņus ( 2 katrā vecuma grupā) dalībai Valsts konkursa 3. kārtā.

Uzdevumi nebija no vieglajiem – izstrādājuma apraksts, iepakojuma noformējums un makets konfektei ( jaunākā grupa), smūtijam (vidējā grupa) un saldajiem našķiem (vecākā grupa).

Lepojamies ar  mūsu audzēkņiem Megiju Plikšķi, Arvi Tramdaku (jaunākā gr., ped. B. Rulle), Emīliju Milleri, Kristiānu Andersonu( vid.gr., ped. I. Šmēla), Atru Adieni un Evelīnu Mileiku ( vecākā grupa, ped. I. Baumane), kas pārstāvēs mūsu skolu konkursa 3. kārtā!

Lasīt visu ziņu galerija (16)