Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

Pastendes bibliotēkā

01.03.2022

whatsapp-image-2022-03-15-at-9-49-01-am.jpgPastendes bibliotēkā no 01.03.-30.04.2022. apskatāmi Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas audzēkņu kokapstrādes darbi.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Noslēgusies vizuāli plastiskās mākslas Valsts konkursa I kārta

28.02.2022

Pēc gada pārtraukuma ir atsācis darbību ikgadējais Valsts konkurss Latvijas profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņiem.

2021./2022. mācību gadā Valsts konkursa I kārta ir noslēgusies. Uz II kārtu izvirzīti audzēkņi:

  • Anete Skvarcova
  • Tīna Mageja 
  • Marta Jansone

Paldies visiem audzēkņiem un pedagogiem par iesaistīšanos konkursā šajā grūtajā infekcijas uzliesmojuma laikā. 

Pastendes bibliotēkā

01.02.2022

whatsapp-image-2022-03-15-at-11-41-47-am.jpgPastendes bibliotēkā no 01.02.-28.02.2022. apskatāma Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbi tekstilā "...Melnais un baltais..."

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Sēmes pagasta centrā

01.02.2022
Sēmes pagasta centrā no 01.02.-28.02.2022. apskatāma Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2020./2021. mācību gada beidzēju noslēguma kompozīcijas.whatsapp-image-2022-03-15-at-9-44-44-am.jpg
Lasīt visu ziņu galerija (3)

​Mākslinieka Toma Šlisera izstāde apskatāma arī attālināti

14.01.2022

dded4792-4a79-47dd-9bbe-f3dff420f724.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas Mākslas nodaļa šajā gadā svin 30 gadu jubileju. 

Kandavas Mākslas skolā tās 30 gadu pastāvēšanas laikā strādājuši pedagogi, kuri būdami arī profesionāli mākslinieki, paralēli darbam, skolā piedalījušies arī mākslas izstādēs gan Latvijā, gan citur pasaulē. Esam uzsākuši šo mākslinieku gleznu izstādes maratonu mūsu skolas II stāva gaitenī. Lai izstādi būtu iespējams apskatīt lielākam interesentu lokam, ievietojam izstādi mājaslapā. Kā pirmais , kurš atklāj šo izstāžu maratonu , ir mākslinieks Toms Šliseris.

Mākslinieks glezno ainavas, mazpilsētu skatus, klusās dabas akvarelī, pastelī un iecienījis miniatūrformātu interesantā autortehnikā. 

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Gleznotājas Jolantas Balodes izstāde apskatāma arī attālināti

29.10.2021

img_1231.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas 2. stāva gaitenī ir apskatāma gleznotājas Jolantas Balodes izstāde “Ainavas”. Izstāde iekārota laikā, kad skolēniem vēl ir brīvlaiks, tāpēc vienlaicīgi šī izstāde tiek ievietota skolas mājaslapā, lai skolēni to var baudīt attālināti.

Ar lielām cerībām, ka drīz varēsim satikties un šo burvīgo izstādi apskatīt klātienē!

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Izstādes apmeklējums

05.10.2021

2.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 3. klases audzēkņiem tika sniegta iespēja apmeklēt projekta 4 x māksla ceļojošo izstādi Kandavas novada muzejā, kurā piedalījušies arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas pedagogi. Audzēkņiem bija ļoti interesanti aplūkot pedagogu veiktos darbus. Vienlaikus muzeja telpās bija iespēja apskatīties Mākslas studijas "Pindzeles un co" gleznu izstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas bijušo audzēkņu noslēguma darbu izstāde

14.01.2021

Kandavas kultūras nama izstāžu zālē "Vējspārns" apskatāma Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Mākslas nodaļas bijušo audzēkņu noslēguma darbu izstāde. 


Sveicam jaunos māksliniekus un lepojamies ar jauniem sasniegumiem!

30.10.2020

10.Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstādes “Vērtību sakta” konkursā

Maria Mārīte Hesa - ATZINĪBA /skolotāja Linda Ekere

Konkursā piedalījās 315 darbi no kuriem žūrija atbalstījusi 176 labākos. Tajā bija deviņu valstu – ASV, Austrālijas, Bulgārijas, Indijas, Izraēlas, Lietuvas, Somijas, Šrilankas un Latvijas pārstāvju veikums. Maria Mārīte Hesa piedalījās ar darbu “Mana vērtību sakta”.

Izstādi  atklāja 14.septembrī Esplanādē Rīgā, pie Raiņa pieminekļa. Sākotnēji tā bija iekļauta XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu programmā. Izstādes tēma ir bērniem un jauniešiem aktuālas vērtības, kas tiek apkopotas “saktā”, to vizuāli un asociatīvi interpretējot, radot ekspozīcijas pilsētas un virtuālajā vidē. Virtuālā vidē izstāde skatāma mājas lapā vertibusakta.lv

Izstādi/konkursu organizēja Rīgas dome un Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola.

 

 

maria_hesa.jpgFotokonkursā “ATKLĀJ MANI! ” (DISCOVER ME!)

Maria Mārīte Hesa – ATZINĪBA/ skolotāja Linda Ekere

Fotokonkursu pavasarī attālinātā mācību procesa laikā izsludināja fonds Vapramae-Vellavare-Vitipalu (Igaunija), to atbalstīja LEADER EESTI programma. Konkursa mērķis ir pamanīt un iemūžināt dabā pat vismazākos dzīvās vai nedzīvās dabas elementus. Visam bija jābūt fotografētam dabā Igaunijā vai Latvijā. Piedalīties varēja ikviens interesents trīs vecuma grupās līdz 17 gadu vecumam.

 Attālinātajā mācību laikā ikviena fantāzijai bija iespēja atklāties. Pamanīts un novērtēts ar Atzinības balvu tika Marias Mārītes darbs “Pavasaris”.

 





III Starptautiskā vizuālās mākslas konkursā “Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot”

Anna Luīze Putāne– ATZINĪBA/ skolotāja Iveta Šmēla

Konkursā jaunie mākslinieki radīja darbus, kas veltīti tēmai “Lauku sadzīves aina”. Bērniem un jauniešiem vecumā no 7-18 gadiem bija iespēja izpaust savas prasmes glezniecības, grafikas, datorgrafikas un fotogrāfijas tehnikā.  Pavisam kopā tika iesūtīti 1087 darbi no 3 valstīm: gleznošanā-687, datorgrafikā- 57, fotogrāfijā- 39, grafikā 304. Darbi konkursam tika iesūtīti jau marta vidū. Un tikai rudens pusē sagaidījām priecīgo ziņu, ka Annas Luīzes Putānes grafikas darbs “Saulainā dienā” novērtēts ar ATZINĪBU.


II Starptautiskā bērnu un jauniešu šķiedrmākslas darbu konkursā “Skaņu palete”

Elizabete Baiba Tīzenkopfa – ATZINĪBA/skolotāja Ilze Baumane

Konkursu organizēja Mārupes Mūzikas un mākslas skola.

Šī gada konkursa tēma bija “Skaņu atkusnis”.  Konkursā varēja piedalīties ar darbi dažādās tekstiltehnikās.  Elizabetes Baibas Tīzenkopfas darbs “Sakrālā stīga”  bija veidots netradicionālā jauktā tehnikā. Darbs ieguva ATZINĪBU.

 

 

Paldies audzēkņiem un viņu skolotājām Ilzei Baumanei, Ivetai Šmēlai un Lindai Ekerei par ražīgo veikumu pavasara cēlienā! Cāļus skaita rudenī!

Valsts konkursā ATZINĪBU ieguvusi KMMS audzēkne Elizabete Baiba Tīzenkopfa

30.09.2020

img_0624_3.jpgKatru gadu marta nogalē notiek mākslas Valsts konkursa fināls. 2019./2020.mācību gads mums visiem atnesa lielus pārsteigumus un uz brīdi apturēja visas aktivitātes Mākslā un Mūzikā saistībā ar COVID-19. Taču tas nenozīmē, ka konkursi nenotika. Arī Valsts konkurss mākslā notika, nedaudz savādākā izpildījumā, nekā katru gadu, taču labākie darbi ir novērtēti un priecājamies arī par mūsu audzēknes Elizabetes Baibas Tīzenkopfas veikumu, kuras darbs tika novērtēts ar ATZINĪBU. APSVEICAM un LEPOJAMIES! 

Paldies skolotājai Ilzei Baumanei.



Lasīt visu ziņu galerija (2)

mācību stunda galerijā "Vējspārns"

12.03.2020

photo_2020_03_11_16_57_58_2.jpg11.03.2020. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas profesionālās ievirzes izglītības programmas "Vizuāli plastiskā māksla" paši jaunākie (1. klase) audzēkņi kārtējo mācību stundu pavadīja nevis kā ierasts skolas telpās un skolas solā, bet devās uz Kandavas kultūras namu, kur galerijā "Vējspārns" vispirms aplūkoja mākslinieka darbus un pēc tam paši ņēma nepieciešamos materiālus un gatavoja mākslu, mēģinot atdarināt mākslinieka veikumu. Audzēkņiem mācību stundu vadīja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas skolotāja Linda Ekere. Prieks par audzēkņu veikumu un paldies skolotājai!

Lasīt visu ziņu galerija (8)