Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas audzēkņiem plenērs Kuldīgā

05.06.2019

img_0718.jpg05.06. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 4.a, 4.b, 5.a un 6. klases audzēkņi agrā rīta stundā devās uz Kuldīgu, lai zīmētu skaisto vecpilsētu. Lielais karstums nebija šķērslis audzēkņiem, lai izbaudītu saulaino vasaras dienu un  iemūžinātu Kuldīgas vecpilsētas ēkas un ēku detaļas audzēkņu mākslas darbos. Paldies skolotājām Laimai Narvilai un Ilzei Baumanei.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu vasaras plenērs "Straumēnos"

04.06.2019

img_0663.jpg4.jūnijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas 4. a un 4.b klases audzēkņi devās vasaras plenērā uz lauku sētu "Straumēni", kur bija iespēja zīmēt mājdzīvniekus. Tas audzēkņiem bija liels piedzīvojums un interese par dzīvniekiem pārtapa to glaudīšanā, klēpī paņemšanā un samīļošanā, jo "Straumēnu" mājdzīvnieki ir raduši staigāt pa pagalmu brīvā dabā un no cilvēkiem nebaidās. Audzēkņu zīmējumi tapa patiesi skaisti un reālistiski!

Liels paldies "Straumēnu" saimniekiem un skolotājai Laimai Narvilai.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

​Kandavas Mākslas un mūzikas skolā mācību gada noslēguma pasākums!

29.05.2019


317672f4_2841_4da3_a32f_492e243ceb0f.jpg28.maijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika 2018./2019.mācību gada  noslēguma pasākums.

Pateicības vārdus un milzīgu paldies skolas audzēkņiem, pedagogiem un vecākiem teica skolas direktore. Audzēkņiem par lielu apņēmību, gribasspēku un centību, vecākiem par izturību un gādību un pedagogiem par ieguldīto lielo darbu. Šajā mācību gadā audzēkņu panākumi bija tiešām ļoti labi un izcili, kas tika ieraudzīti gan mākslas nodaļā, gan mūzikas nodaļās.

Skolas audzēkņi tika apbalvoti ar pateicības rakstiem, grāmatām un dāvaniņām par labiem un teicamiem sasniegumiem mācībās, par panākumiem konkursos gan reģiona,  valsts un starptautiskajā līmenī, kā arī par aktīvu koncertdarbību 2018./2019. mācību gadā.


Lasīt visu ziņu galerija (17)

Valsts konkursa laureātu godināšana

20.05.2019
valsts_konk.jpg

2019. gada 14. maijā Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā notika apbalvošanas pasākums Valsts konkursa Latvijas profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem 2018./ 2019. mācību gadā laureātiem un viņu skolotājiem.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkne Elizabetei Baibai Tīzenkopfa  ieguva godpilno  1. vietu vidējā vecuma grupā (no 143 dalībniekiem) un Artūrs Grunte ieguva  3. vietu jaunākajā grupā (no 134 dalībniekiem). Liels paldies abu audzēkņu skolotājai Ilzei Baumanei par ieguldīto darbu! Apsveicam laureātus!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Mūsu jauno mākslinieku sasniegumi Valsts konkursā

11.04.2019

elizabete.jpgKā katru gadu, marta nogalē visu Latvijas mākslas skolu audzēkņi pulcējās Valsts konkursa noslēguma kārtā Liepājā, Valmierā, Rēzeknē un Rīgā. Šī gada konkursa rezultāti ir apkopoti un uzvarētāji noskaidroti.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēknis Artūrs Grunte ieguva III vietu jaunākajā vecuma grupā un Elizabete Baiba Tīzenkopfa ieguva I vietu vidējā vecuma grupā.

Šī gada valsts konkursa tēma ir dabas objektu pētīšana un konkursa dalībniekiem konkursa uzdevums bija pētīt, zīmēt, aprakstīt, “atdzīvināt” no meža nākušus sprunguļus, praulus, mizas, sūnas, skujas un  čiekurus.

Valsts konkursa darbus vērtēja žūrija  – mākslinieki Ieva Jurjāne, Juris Petraškevičs, Sabīne Ābele, Ausma Auziņa, dzejniece Inese Zandere, Latvijas Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, pievēršot uzmanību gan darba  idejai un radošajam risinājumam, gan mākslas skolā apgūtajām prasmēm pētīt, iedziļināties, attēlot.

Lasīt visu ziņu

Valsts konkursa I kārta

08.04.2019

vk.jpg2018./19.mācību gada 2. semestra sākums visiem Kandavas MMS mākslas nodaļas audzēkņiem sākās ar  gatavošanos Valsts konkursa 1. kārtai.   Šoreiz uzdevums visām vecuma grupām bija „Dabas objekta vizuāls pētījums, iekļaujot vērojumu un procesa dokumentēšanu”. Katrs audzēknis sagatavoja zīmējumu kolekciju uz piecām A4 lapām, pievienojot klāt aprakstu par sava darba gaitu.  Skolas Vērtēšanas komisija izvērtēja katra skolēna sniegumu pēc Nacionālā kultūras centra izstrādātajiem kritērijiem. Summējot rezultātus, katrā no 4 vecuma grupām tika izvirzīti 1.,2. un 3. vietas nominanti. Atbilstoši audzēkņu skaitam, mūsu skola varēja izvirzīt 4 dalībniekus konkursa 2. kārtai. Paši jaunākie vietu ieguvēji, 1. vecuma grupas audzēkņi, tiks apbalvoti skolā, bet uz . Liepājas PIKC LMMDV devās Amanda Vīndedze, Artūrs Grunte ( 2. vecuma grupa), Elizabete Baiba Tīzenkopfa (3. vecuma grupa) un Kate Babre (4. vecuma grupa) savu pedagogu Laimas Narvilas un Ilzes Baumanes vadībā.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas panākumi XVIII Starptautiskā vizuālās mākslas konkursā “Es dzīvoju pie jūras”

26.03.2019

         es_dzivoju_pie_juras.jpg  Katru gadu Jūrmalas Mākslas skola aicina ikvienu bērnu un jaunieti piedalīties starptautiskā vizuālās mākslas konkursā.  Konkursa virstēma ir vienota- “Es dzīvoju pie jūras”, bet ik gadu tiek noteikta jauna konkursa apakštēma. 2019.gada tēma ir “Vētra”. Vētra kā dabas stihija, sabiedrības un indivīda emociju izpausme jau izsenis ir interesējusi māksliniekus.

         Šogad XVIII Starptautiskajam vizuālās mākslas konkursam “Es dzīvoju pie jūras” tika iesūtīti 3500 darbi no 451 izglītības iestādēm no 23 valstīm: Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Lietuvas, Moldovas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ķīnas, Taizemes, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas,  Latvijas. u.c. Starptautiska žūrija kopumā piešķīra trīs Lielās balvas (divas aizceļoja uz Ķīnu, viena uz Ukrainu), 13 zelta medaļas, 24 sudraba, 38 bronzas un 136 Atzinības. Konkursa laureātu apbalvošana notika 22.martā Līvu Akvaparkā.

            Kandavas Mākslas un mūzikas skola konkursā piedalījās ar pieciem darbiem, kuru autori bija Sofija Līga Ābele, Melita Leitlande, Marta Luīze Šmēla, Elizabete Baiba Tīzenkopfa, Marta Nagle.

Lasīt visu ziņu

Gada vissirsnīgākā mīļuma diena VALENTĪNA DIENA Kandavas MMS

12.02.2019 kur : Kandavas Mākslas un mūzikas skola

 

1.jpg    VALENTĪNA DIENU  svin 14.februārī daudzās valstīs!  No neseniem laikiem arī Latvijā šī diena ir guvusi popularitāti.  

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un personāls šo dienu atzīmēja sirsnīgā pasākumā 12.februārī.

  Lai dienu padarītu daudz košāku- krāsaināku padarījām savas skolas telpas un katra apģērbu.

  Darbojās ~ AMORA PASTS ~ ar kura starpniecību varēja  nosūtīt sirsnīgus un mīļus apsveikumus kartiņu, zīmējumu, vēstuļu veidā!

  Pasākumā tika dota iespēja  izdziedāt populāras mīļuma dziesmas KARAOKES CENTRĀLĒ!

  Savas sirds mīlestību apliecināja  muzikāli priekšnesumi no mūsu skolas puišiem   „UZSTĀJAS ZĒNI!”

  Un  šo dienu varēja iemūžināt skaistās, sirsnības pilnās bildēs mūsu Valentīna dienas FOTO stūrītī!  

  • Pasākumu vadīja ARTUS ŠIMKĒVIČS (IP Akordeona spēle 5.kl.audz.) 

      Lai  mums ne tikai šī diena ir mīlestības un sirsnības pilna, bet KATRĀ DIENĀ  atrodam pa lielam vai mazam mīļuma apliecinājumam!        

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Ledus mākslas festivāls

07.02.2019

img_20190202_163937.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi ikdienas darbā ņem rokās otas, krāsas un citus mākslinieku piederumus, taču šajās brīvdienās no 1.02.-2.02.  Kaspars Naglis, Ralfs Zvagulis un Sāra Ketrina Granta kopā ar kokapstrādes pedagogu Andi Jakobsonu ņēma rokās kaltis, motorzāģi un spēra pirmos soļus ledus mākslas pasaulē.

Ledus skulptūras tika veidotas mākslinieces Zīles Ozoliņas-Šneideres vadībā. Katrai komandai tika iedots viens ledus klucis un speciāli instrumenti skulptūru veidošanā. Darbs iesākās ar ideju, skici, skices pārnešanu uz ledus un tad jau pati skulptūras veidošana. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas komandai radās ideja par “Zelta Reņģi”, ko viņi arī īstenoja! Aizrautība un degsme bija manāma kā audzēkņu, tā pedagogu acīs. Skulptūra tika veidota divas dienas. Otrās dienas noslēgumā visi interesenti varēja apskatīt ledus skulptūru izstādi.

Ledus mākslas festivāls ir ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai) projekts “4x māksla”, kas notika Engurē. Tajā piedalījās Saldus, Kandavas, Madonas, Lubānas, Ludzas un Engures Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi. 



Lasīt visu ziņu galerija (15)

Noslēguma darbu skiču skate KMMS

23.01.2019

nosl_skices_pr.jpgMācoties  Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 7. klasē, mākslas nodaļas topošie absolventi izstrādā noslēguma darbu. Tas ir daļēji patstāvīgs, radošs audzēkņa darbs, kas parāda apgūto izvēlētajā mācību priekšmetā.

   Jau pirmajā semestrī audzēkņi sāka strādāt pie ideju skicēm, un 23.janvārī skolā notika noslēguma darbu skiču skate, kurā 10 topošie absolventi prezentēja savus skiču projektus kuros bija uzskatāmi demonstrētas un komentētas darba ieceres. Iepriecināja audzēkņu ideju daudzveidība un oriģinalitāte.

Tālāk sāksies darbs pie noslēguma darbu izveides. Šajā mācību gadā tie taps datorgrafikā, no māla, koka un tekstila. Maija beigās, skolu beidzot visi darbi būs apskatāmi izstādē skolā un Kandavas novada muzeja Mākslas galerijā.

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstādes noslēgums “Vējspārnā”

21.01.2019

dsc_0022.jpgNo Ziemassvētkiem līdz pat janvāra vidum izstāžu zālē “Vējspārns” Kandavas kultūras namā bija apskatāma Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “Reiz mežā dzima eglīte”. 

Audzēkņu darbu izstādes jaunā gada sākumā ir tradīcija jau daudzu gadu garumā, pēdējos gados tās notikušas novada muzeja Mākslas galerijā, bet šogad atkal atgriezās “Vējspārnā”.

Piektdienas pēcpusdienā, 18.janvārī,  “Vējspārnā “ notika svinīga izstādes slēgšana jeb audzēkņu atklātā stunda. Uzrunājot sanākušos audzēkņus un skolotājus, direktore Maruta Balode, sacīja, ka izstādes spilgtums un krāsu bagātība nemaz neliecina par ziemu, kas visiem asociējas ar sniegu un baltumu. Izstādes vadmotīvs bija eglīte. Un eglīšu bija daudz, tās bija tik dažādas gan krāsās, gan tehnikās.  “Noslēdzot semestri, savus darbus atrādīja 12 klašu grupas, veselu nedēļu 12 lielas garas slejas ar krāsainiem darbiem bija apskatāmas mākslas skolā. Gribējās šo krāsu bagātību atrādīt arī kandavniekiem.  Visus darbus izlikt izstāžu zālē nebija iespējams, tad vajadzētu vismaz piecas vai sešas telpas. Tādēļ nācās darbus atlasīt, un tas bija pasniedzēju darbs. “

Kā tas viņiem izdevies, varēja vērtēt visi izstādes apmeklētāji mēneša garumā un arī paši audzēkņi tās noslēgumā. 

Lasīt visu ziņu galerija (22)