Lapas karte
KANDAVAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS SKOLA

Mākslas nodaļa

Valsts konkursa I kārtas vērtēšana

27.02.2020

p1300969.jpgKatru gadu Latvijas Nacionālais kultūras centrs rīko Valsts konkursu Latvijas profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmu audzēkņiem. Konkursa dalībnieki ir profesionālās ievirzes mākslas izglītības programmas audzēkņi kuru vecums konkursa I kārtas izvērtēšanas dienā ir no 7-16 gadiem. Dalībnieki konkursā piedalās sekojošās vecuma grupās:

I grupa n 7-10 gadiem

II grupa 11-13 gadiem 

III grupa no 14-16 gadiem

Valsts konkursa I kārtu rīko izglītības iestāde. Uz Valsts konkursa II kārtu (finālu) tiek izvirzīti I kārtas labāko darbu audzēkņi no II un III grupas. Kandavas Mākslas un mūzikas skolā Valsts konkursa I kārta norisinājās 26.02.2020. Konkursā piedalījās visi mākslas nodaļas audzēkņi. Konkursa tēma bija "Tēls. Telpa. Scenogrāfija."  

konkursa darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas pedagogi, mākslas nodaļas vadītāja, mācību daļa, kā arī pieaicināts neatkarīgais eksperts. Visu žūrijas locekļu vērtējumi tika apkopoti un noskaidroti labāko darbu autori, kas tiek izvirzīti Valsts konkursa II kārtai (finālam):

II grupā Elizabete Baiba Tīzenkopfa un Maria Mārīte Hesa

III vgrupā Kate Babre

Valsts konkursa II kārta (fināls) notiks 27. martā Profesionālās izglītības kompetences centrā "Liepājas Mūzikas, Mākslas un dizaina vidusskolā".

Vēlam veiksmi!

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Fotogrāfs Inārs Švarcs

22.01.2020

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas II stāva vestibilā apskatāma fotogrāfa Ināra Švarca fotogrāfijas.

Inārs Švarcs ir rīdzinieks, bet nodzīvojis Kandavā jau tik daudz gadus, ka uzskata sevi par īstu kurzemnieku. I. Švarcs ir savdabīga personība: ārsts -psihoterapeits ar mākslinieka dvēseli un gaišu pasaules uztveri, kur viennozīmīgi dominē baltā krāsa. No foto izstādes uzzinām, ka fotografēšana ir tikai viens no autora vaļaspriekiem, I. Švarcu saista ceļojumi, video, zīmēšana un senu fotogrāfiju restaurēšana datortehnikā.

ac8e1cc6_a384_4617_b857_15fc176b971e.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Nobeiguma darbu skiču prezentācija

16.01.2020

p1300840_3.jpgVakar, 15.01.2020. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas pašiem lielākajiem (7.klases) audzēkņiem bija pirmā nozīmīgā diena saistībā ar sava diplomdarba izgatavošanu.  Diplomdarba izstrāde ir patstāvīgs, radošs audzēkņa darbs izvēlētajā mācību priekšmetā. Darba vadītājs ir attiecīgā mācību priekšmeta pedagogs. Šajā mācību gadā diplomdarbi taps keramikā un porcelāna apgleznošanā pie skolotājas Ivetas Šmēlas, Maketēšanā pie skolotājas Laimas Narvilas un Kokapstrādē pie skolotāja Anda Jakobsona. Diplomdarba izstrāde sākas jau I semestrī, kad audzēkņi sāk strādāt pie ideju skicēm. Skiču gatavošana ir radošs un pacietīgs process- kādam ideja radusies jau sen, taču kādam tā ideja atnāk pavisam vēlu. Taču esam patiesi gandarīti par iesākto, jo visiem audzēkņiem ir pirmais darbs godam padarīts. Skices diplomdarbam ir gatavas un patiešām burvīgas!

Katrs audzēknis savas izgatavotās skices prezentēja un ļoti izsmeļoši izstāstīja savu ieceri un darba procesu, kas ejams. Audzēkņu idejas ir grandiozas un varam tikai novēlēt, lai viņiem viss izdodas! Tālākais process diplomdarbu izstrādē ir audzēkņu rokās, un ar nepacietību gaidīsim gatavos darbus, kas būs apskatāmi pavasarī.

  

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde "Baltā ziema".

10.01.2020


09.01.2020. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas Mākslas nodaļas audzēkņi devās uz Kandavas kultūras namu, lai apskatītu pašu veikumu, kas apkopots vienā grandiozā izstādē ar nosaukumu " Baltā ziema". Izstādē tiek izvietota tikai neliela daļiņa no tapušajiem audzēkņu darbiem. Skolā mācās 102 audzēkņi un nodarbības ir ļoti daudz, taču visus saražotos darbiņus nav iespējams izlikt izstādē. Pedagogiem bija ļoti sarežģīti atlasīt darbiņus izstādei no visa paveiktā. Taču darbiņš ir padarīts un šī gada izstāde ir pateišām bagātīga un gaiša. Lai gan laukā šogad mūs nemaz nerotā baltā ziema, toties bērnu darbos ziema ir ļoti bagātīga, balta un pat vietām var iztēloties ļoti bargu salu! Rezultāts ir patiešām acīm baudāms! Liels paldies audzēkņiem par skaisto mākslu un pedagogiem par ieguldīto darbu!64bec6a5_7e7e_492c_8783_77749146716e_1.jpg


Lasīt visu ziņu galerija (18)

Radošās darbnīcas "PĀRSLAS"

06.12.2019

p1300459_1.jpg27.novembrī Kandavas Mākslas un mūzikas skolā notika radošās darbnīcas “PĀRSLAS”.  Tajās piedalījās mākslas nodaļas 5.-7. klašu audzēkņi. Katrs “izvēles priekšmeta” skolotājs piedāvāja savu radošo darbnīcu atšķirīgā tehnikā, taču kopējā tēma-pārslas. Skolotāja I. Šmēla  piedāvāja audzēkņiem gatavot pārsliņas no papīra strēmelēm, tās sapinot. Pie skolotājas L. Ekeres bija iespējams izgatavot pārslas grafikas tehnikā (izveidojot klišeju un tad atspiežot sietspiedes tehnikā). Skolotājs A. Jakobsons palīdzēja audzēkņiem piepildīt grandiozu ideju- izgriežot lielu 3 dimensiju sniegpārslu no koka plāksnes. Skolotāja L. Narvila piedāvāja papīra dizaina pārslas izgrieztas no stingrā papīra dažādos izmēros un formās. Skolotāja I. Baumane piedāvāja pārslas gatavot tekstildizainā.

Darbnīcu piedāvājums bija gana daudzveidīgs un audzēkņiem ļoti patika iesaistīties šajā procesā. Procesa rezultātā tika izgatavotas ļoti daudz un dažādas sniegpārsliņas, kas šobrīd rotā Mākslas un mūzikas skolas telpas un ir radīta svētku noskaņa visā skolā.

Liels paldies skolotājiem par ieguldīto darbu un audzēkņiem par aizrautīgu un radošu darbu!


Lasīt visu ziņu galerija (17)

Radošā darbnīca Ziemassvētkus gaidot!

04.12.2019

b573ef5a_6d4b_4b98_b7fa_88f8eb70a807_1.jpg 3.decembra pēcpusdienā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas keramikas klasītē notika Radošās darbnīcas, kuras vadīja skolas audzēkņu Melitas un Anetes mamma Linda Leitande. Bērniem tika piedāvāts gatavot Ziemassvētku dekoriņus, magnētiņus, eglīšu rotājumus. Ļoti radošā un jaukā noskaņā tapa brīnumskaisti sirds darbiņi. Mīļš, mīļš paldies Lindai Leitlandei par atsaucību, pacietību, bagātīgo materiālu klāstu un nesavtību.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Tonis-pustonis

01.11.2019

snezanas_studija.jpgKandavas Mākslas un mūzikas skolas 2.stāva vestibilā apskatāma gleznotājas Sņežanas Tišleres vadītās Tukuma Tēlotājmākslas studijas izstāde "Tonis-pustonis". Skolas telpās šī izstāde ieņem īpašu vietu un noskaņu, jo gleznās ir attēloti mūzikas instrumenti, kas ir skolas neatņemama sastāvdaļa. Šīs gleznas sajūsmina ne tikai mākslas cienītājus, bet arī mūzikas pedagogus un audzēkņus. Izstāde būs apskatāma no 01.11.2019. līdz 01.12.2019.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

KMMS izstāde

15.10.2019

i_brinina_1.jpgTukuma tēlotājmākslas studijas izstāde

  Ziedi batikās…..

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 2.stāva vestibilā visu oktobra mēnesi ir apskatāma mākslinieces Ingas Brīniņas vadītās Tukuma Tēlotājmākslas studijas izstāde.  Izstādē apskatāmi Aijas Veinberga, Daces Lasmanes, Ineses Jeņēvičas, Santas Brenčas, Guntas Helmanes,  A.M. Brīniņas  un protams pašas vadītājas Ingas Brīniņas darbi.

Viņas ir dažādu profesiju pārstāves bez iepriekšējas mākslas izglītības, bet jau ilgāku laiku zīmēšana un gleznošana ir vaļasprieks un jauks atslodzes veids. Studijas dalībnieces mācās no dabas, jo tā palīdz iepazīt arī pašam sevi. Tāpat kā lielie meistari, arī studijas vadītāja un māksliniece Inga Brīniņa dabas studijas uzskata par pirmo un galveno soli, uzsākot mākslinieka gaitas. Savukārt apgūstot vizuālās mākslas valodu, iespējams vērojumā dalīties arī ar skatītāju.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

KMMS audzēkņu tikšanās ar absolventiem

12.10.2019

p1300232_1.jpg2019. gada 9. oktobrī Kandavas novada muzeja mākslas galerijā Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņiem bija vienreizēja iespēja tikties ar iepriekšējā mācību gada skolas absolventiem un uzdot viņiem interesējošus jautājumus par diplomdarbu izstrādi. Mākslas galerijā visu septembra mēnesi bija apskatāma KMMS absolventu diplomdarbu izstāde. Šobrīd jau absolventiem ir cits skatījums uz savu nobeiguma darbu. Kāds no absolventiem atzinās, ka tas bija ļoti grūti, kāds atzina, ka otrreiz izvēlētos tādu pašu darbu taisīt, savukārt kāds atzina, ka ar tagadējo prātu viņš izvēlētos pavisam citādāku tēmu noslēguma darbu gatavošanā. Skatītājiem bija iespējas ne tikai apskatīties gatavo darbu, bet arī uzdot jautājumus par diplomdarba tapšanas procesu u.c. 

Lasīt visu ziņu galerija (16)

J. Ģērmaņa meistarklase

03.10.2019

5.jpgGalerijā “Vējspārns” Kandavas kultūras namā visu septembra mēnesi bija apskatāma Jura Gērmaņa, viena no ievērojamākajiem Latvijas gleznotājiem, darbu izstāde. Kandavā ar savu personālizstādi Juris Ģērmanis viesojas pirmo reizi.

3. 10.2019. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 5.a klases audzēkņiem bija tas prieks piedalīties mākslinieka Jura Ģērmaņa meistarklasē. Audzēkņi bija ļoti priecīgi par mākslinieka sniegtajiem padomiem, ieteikumiem un knifiņiem, kas nepieciešami gleznojot.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu zaļā prakse Tiņģerē

13.06.2019

whatsapp_image_2019_06_06_at_08_36_45.jpg6.06.2019. Kandavas Mākslas un mūzikas skolas 3. A un 5. B klases audzēkņi kopā ar skolotāju Ivetu Šmēlu devās uz Talsu novadu, Tiņģeri izbaudīt skaistos dabas skatus un tos iemūžināt savos zīmējumos. Zaļā prakse notiek katru gadu  jūnija sākumā, kad audzēkņiem ir jādodas brīvā dabā un jāzīmē sev tīkami objekti. Šoreiz tika izvēlēta Tiņģere, kur bija iespējams ne tikai zīmēt dabu, ēkas u.c. objektus, bet arī darboties uz vietas piedāvātajā grafikas darbnīcā.

Paldies skolotājai Ivetai Šmēlai.

Lasīt visu ziņu galerija (13)